Glass i stora lass
av

Provade min glasshållare och det blev riktigt bra. Gjorde glassen på mixade jordgubbar och chiafrön.
Provade min glasshållare och det blev riktigt bra. Gjorde glassen på mixade jordgubbar och chiafrön.
Hela denna soliga dag har gått ut på styrkeintervaller med Bea och en picknick i träningskläderna. Jag fick också ett förslag av denna tjej om att jag borde skriva mer smoothies recept. Här har ni en som jag drack nyss, grön som Grinchen. Inte lika gott som sockrig smoothies men botten upp!
Du behöver för 1 person:
1 grönkålsblad
1 dl mandlmjölk
½ frysen banan (behöver inte vara frysen)
ingefära
1 näve babyspenat
Gör så här:
Mixa allt med en stavmixer. Servera och njut.
Jag får ofta frågan om jag äter allt jag lagar. Det är klart att jag gör! Känns meningslöst att laga och slänga. Däremot älskar jag att laga mat åt andra än bara till mig själv. Därför brukar jag ha en del gäster, och är det jag som är gäst hos någon tar jag med mig all min redskap för att laga åtminstone en efterrätt. Men svar ja, jag äter allt jag lagar!
Har ni hört talas om sötpotatischips? Inte? Hur gott som helst. Jag vet att många är rädda för sötpotatis då de anser att det innehåller jättemycket kolhydrater. Och det gör det, till och med mer än vanlig potatis. Ett varmt tips är att sluta räkna kolhydrater hit och dit, istället satsa på att äta rätt kolhydrater. Sötpotatis är en utav dem.
Du behöver:
1 sötpotatis
kokosolja (finns i alla mataffärer bland oljan)
timjan
havssalt
oregano
Gör så här:
Smör bakplåtspapper med kokosoljan.
Skär sötpotatisen i tunna bitar men inte för tunna.
Salta & krydda. In ugnen på 200° i cirka 30 minuter.
Snacktime!
PS. Jag har fått ett nytt jobb. DS. Jag är överlycklig.
Återigen blir jag så otroligt smickrad av alla respons. Det är riktigt kul att bypogosjan sprids där ute i cybervärlden. Tack till alla och era länkar här och där! Tack!
Jag har pimpat upp den gamla vanliga frukosten. Vanlig havregrynsgröt blev med morötter, kanel och lite Acai och den trista äggröran fyllde jag med zucchini, solrosfrön och timjan. Succé. Ha en bra dag!
Äntligen kan vi byta ut varma tekoppar mot kalla mangoglassar. Jag och Felisia har unnat oss med både lunch och glass på hennes balkongen. Självklart köper jag inte glass, utan lagar den själv. Enkelt, gott och fy satans vad det satt fint med en sådan i detta vårväder. Här får även Du receptet.
Du behöver för 2 personer:
400 g frusen mango
2 passionsfrukter
½ tsk vaniljpulver (går att utesluta)
1 – 2 dl turkiskyoghurt
pistagenötter
Gör så här:
Häll allt i en bunke förutom pistagenötterna, mixa med en stavmixer.
Servera i skålar och toppa med nötterna. Njut!