Quinoa-müsli

av Maria
 

 
 

Smarrigare müslin får man leta efter, hittade denna inspiration från legenden Noelle Twiggs. Hoppas ni testar den!

 

Du behöver:

150 g tillagad quinoa

Valnötter

Gojibär

Solrosfrön

Liten skvätt Agave

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Börja koka quinoan och när det är färdigt, lägg ut på en plåt och grilla i ugnen i ca 5 minuter. Rör runt lite då och då.

När quinoan fått färg och blivit krispig ta ut quinoan. Låt det få ligga i någon minut och sedan blanda ihop med resten av ingredienserna. Toppa med hallon.   

 
 

Tack!

av Maria

Tack alla för era fina komplimanger om filmen. Både jag och Niklas (som är geniet bakom den) var så pass nöjda med resultatet att vi gjorde high-fives en gång i minuten. Många har också sagt att ni vill se mer av dessa filmer och jag kan säga såhär, det kommer ni att få göra. Men måste också tillägga att det tar ca 8 timmar att filma och klippa. Här är lite snapshots från filmen, vill ni se den finns den HÄR.

 

 

Hörde jag bananbröd?

av Maria

 I fredags bakade jag bananbröd som smakade som himlen, perfekt till eftermiddagsfika med vännerna.  Sa jag nyttigt? Tack till Tasty-health som är grym när det kommer till recept! 

 

Du behöver för 8-10 bitar:

1 dl mandelmjöl

0,75 dl kokosmjöl

2 mogna bananer

65 g lättkesella

0,5 dl naturell yoghurt

2 äggvitor

2 tsk bakpulver

½ bikarbonat

1 tsk kanel  

valnötter 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

 

Mixa alla ingredienser med en stavmixer, förutom valnötterna.  

 

Smörj en bakform med kokosolja så degen inte fastnar.

 

Häll i smeten, strö över valnötterna och in i ugnen

 

Grädda i ca 35 minuter. 

 

Ett litet tips, ha du proteinpulver men någon smarrig smak. Häll i det i dina bakverk. Det blir hur bra som hellst! 

 

 
 
 
 
 
Foto: Klara Lindqvist 

 

 

Dream

av Maria

Stor satsning på gång. Vi håller på att spela in när jag lagar en somrig efterrätt och det kommer att bli succé. Får se när klippet läggs upp, men mycket snart i alla fall! 

 

 
 
 

Don’t worry, be happy!

av Maria
 
 
 
 

 

Min frukost säger vilket humör jag är på. Hemmagjort knäckebröd med ekologisk jordnötssmör och stjärnäpplen. Till det serverade jag kokt ägg inrullad i timjan, sesamfrön och linfrön. Jag är alltså mycket glad! 

 
 

Singelkväll

av Maria
 
 
 

 

För 2 personer:

1 kg musslor

0,5 purjolök

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

3 msk olivolja

1 dl vispgrädde

0,5 krm vitpeppar       

4 msk hackad persilja

 

Gör så här:

Börja med att rensa musslorna. Släng alla som är öppnade.

 

Hacka löken och lägg i en stor kastrull med olivoljan.

 

Pressa vitlöken och tillsätt den. Skär nu purjolöken och tillsätt även den och grädden.

 

Öka värmen och rör om. När löken börjar koka, lägg i musslorna, lägg på locket och skaka om lite grann. Låt det få koka i 5 minuter.

 

Hacka persiljan och titta till om musslorna har öppnat sig. När alla har gjort det är de klara.

 

Jag serverade med hemmagjort knäckebröd. Receptet hittar du HÄR.

 

Just do it!

av Maria
 
 

Varför jag äskar gymmet? För det är en social plats. Sen jag har börjat träna mer har jag träffat på massa härliga människor med bästa inställningen till hälsa. Här är två av dem efter ett hårt pass imorse. Mitt bästa tips till att orka ta sig till gymmet är att skapa en positiv atmosfär. Lär känna folk, hitta en träningskompis och våga ta för dig.

 

 

Ambitioner

av Maria

Vilket fotograferingens äventyr jag och Klara har varit på idag, här är några behind the scene bilder om hur det kan se ut. Ett tempel, en bakelse och 15 cm klackskor. Det är var ni kommer att få se på söndag.   

 

 
 
 
 
 

 

Sida 152 av 175