Startsida / Inlägg

Vilken gympersonlighet är du?

av thomasskoglund

Under mina tio år som personlig tränare har jag lyckats se alla er i action. Ni finns överallt – på alla gym, i alla städer. Därför är det nu dags att kollektivt bekänna färg och besvara frågan ”vilken grupp gympersonligheter tillhör just du?”.

 

 

 

Funktionella Fridolf

”Gymmets innovatör”.
Träningsentusiasten som envisas med att förvandla, även de enklaste, momenten till komplexa och nästan omöjliga övningar.
Här ska all utrustning plötsligt roteras, balanseras, jongleras och korrigeras. Allt för att stärka kroppens inre muskler och föda ett balanssystem som motsvarar en trädklättrande panters.
Klädseln för dessa funktionella träningsentusiaster är ninjainspirerade och tighta funktionsplagg. Ett klädval som sannerligen passar kategorins utövare då dessa oftast syns stretcha barfota på mjuka mattor, eller cirkulera i gymmet på en balansboll – ståendes på händerna.

 

Om du ser någon med halvtaskig rörlighet kan du med säkerhet fastslå att personen inte tillhör den här gruppen.
Om du ser någon med halvtaskig rörlighet kan du med säkerhet fastslå att personen inte tillhör den funktionella gruppen.

 

 

Discogymmande Daniel

”Träningsvärldens egenutsedde Don Juan”.
En äkta discogymmare tenderar snabbt att glömma allt vad träning nedanför midjan heter, detta då benmusklerna endast exponeras under sommarhalvåret och dessutom aldrig kan skapa lika bra ”pump” som ett rejält droppset bicepscurls.
Tack vare gruppens enstämmiga vägran till benträning lokaliseras discogymmarna istället alltid nära maskiner och vikter som tillåter bröst- och bicepsträning.
Den sedvanliga klädseln inom målgruppen bygger på dyra märkeslinnen från flådiga innerstadsbutiker och långbyxor – alltid långbyxor!

 

Om du ser en benmaskin likt denna har du, förutom bra träningsutrustning, lyckats hitta en 100% "discogymmar" fri zon.
Om du ser en benmaskin likt denna har du, förutom bra träningsutrustning, lyckats hitta en 100% ”discogymmar” fri zon.

 

 

Snackande Stefan

”Personen med total avsaknad av social taktkänsla”
En ”snackare” går att jämföra med ett unikum – detta då personen i fråga ofta är i gymmet, men aldrig skådas träna.
För dessa personer råder minsta motståndets lag, något som innebär att allt som kan leda till extra långa viloperioder välkomnas med öppna armar.
Du kan vara mitt uppe i ett maxlyft, svettas blod på en crosstrainer eller mma-sparra, med fullkontakt, mot Alexander Gustafsson – så länge du har en sån här personlighet i din närhet är du ändå alltid dömd till att konversera.

 

marketing-man-person-communication-medium

 

 


Byggar Bob

”Den lokala Schwarzenegger-dyrkaren”
För en gedigen byggare (man som kvinna) är ordspråket ”störst går först” mer regel än undantag och tunga belastningar prioriteras alltid före korrekta tekniker. För att upprätthålla den regelrätta looken bär gruppens invalda konstant (även i vilopauserna) ryggbälte, dragremmar och handledslindor. Ett signalement som under åren blivit lika självklara som amen i kyrkan.
Den traditionella byggaren vet inte att träningsmaskiner existerar, utan ses alltid vid de fria vikterna – grymtandes framför en spegel. Helst med en hink proteinpulver, pre-workout-, bcaa- och kreatinprodukter ståendes på bänken bakom sig.

 

bodybuilder-weight-training-stress-38630-large

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB