Startsida / Inlägg

5 tips som maxar träningsmotivationen

av thomasskoglund

 

Att vi alla besitter en koppling mellan hjärnans motivationsnivå och kroppens yttre resultat råder inga tvivel om. Men vilka värdefulla punkter kan vi använda oss utav för att slagkraftigt påminna oss om träningens glädjerus då inspirationsnivåerna faller i glömska, motivationen tryter och målsättningarna plötsligt känns ointressanta?

Här är motivationspåminnelserna som hjälper dig avsluta träningsåret 2016 med flaggan i topp.

 

 

Låt aldrig motivationen tryta genom dessa 5 effektiva påminnelser.
Låt aldrig motivationen tryta genom dessa 5 effektiva påminnelser.

 

 

5 tips som maxar träningsmotivationen

 

Våga chocka din kropp

Sluta slira i samma träningsmässiga hjulspår och våga ta klivet ut i den oändliga ocean av variationsrikedom som väntar på dig. Gör detta genom att justera dina repetitionsantal, viktbelastningar, eller rent av hela träningsfilosofie. Vem vet – träningsformen som lyfter din träningspepp till nya nivåer kanske stavas truppgymnastik, ultramarathon eller CrossFit. Oavsett vad, våga variera dig och möt såväl nya resultat som förnyade glädjetoppar.

 

 

Svik inte dig själv

Varför tränar du egentligen?
Nej – på riktigt, ställ dig själv den frågan. Varför tränar du?
Du har någon gång fattat ett beslut. Ett beslut som där och då innebar att du var villig att arbeta stenhårt för att nå en snyggare kropp, bättre kondition, hälsosammare livsstil eller ökad rörlighet (just din anledning kan givetvis bestå av precis vad som helst).
Svik därför inte dig själv genom att glömma, nonchalera eller ignorera detta muntliga avtal gentemot dig själv bara för att du har en hektisk arbetsperiod, tråkigt träningsprogram eller onormalt trötta morgnar. Påminn dig istället om att du bestämmer över dina egna fysiska framgångar och tänk tillbaka på varför du startade den här resan.

 

Strong strength confidence power determination relentless conviction female athlete trainer conceptual Boxer fighter MMA tough woman athlete exercise training posing portrait champion intimidating

 

 

Påminn dig om ”vinnarkänslan”

Visualisera dig den där fantastiska känslan som bara infinner sig efter ett avslutat träningspass. Låt just den känslan väga tyngre än den imaginära blyvikten som ditt negativa tankesätt är kapabel att sprida i kroppen. Påminn dig själv om att det enda som står mellan dig och denna frigörande och styrkegivande känsla är ett ynka träningspass. I klarspråk – du är en timme ifrån att känna dig som en vinnare, låt inte den möjligheten gå till spillo.

 

Young adult caucasian couple doing conquer pose after run on the beach

 

 

Just do it

Tyvärr låter vi hjärnan vinna orättvist många slag över muskulaturen inom våra kroppsliga bataljer. Något som leder till överanalyserande processer mer passande världspolitiska frågor än fysiska aktiviteter.
Våra kroppar är konstruerade för att röra på sig, lyfta saker, utmanas och fysiskt prestera – så låt den göra det. Sluta tänka på om du har det perfekta träningsprogrammet, optimala kostintaget eller mest felfria utförandet. Sluta tänka sönder allting, byt om till dina träningskläder och bara kör!

 

Man tying jogging shoes.He is running outdoors on a sunny day.

 

 

Gör det tillsammans

En träningskompis, kollega eller partner berikar inte bara dina träningspass med härliga skratt. Nej, h*n hjälper dig också då träningsmotivationen frontalkrockar med, den alltför igenkänningsvänliga, bekvämlighetsväggen.
Låt din träningsmässiga vapendragare utmana dig, knuffa dig mot nya resultat och nytända din kämparglöd. Allt för att ska lyckas nå dina mål på ett mer effektivt och lättsamt sätt på en och samma gång.

 

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB