Startsida / Inlägg

En vecka i vetenskapens tecken

av thomasskoglund

 

 

 

Först och främst. Jag ber om ursäkt för radioskuggan som ägde rum under förra veckan här på sidan.
Den passerade veckan gick oavkortat i vetenskapens- och tv-inspelningars tecken. Jag och Aftonbladetfotografen Jimmy Wixtröm är mitt uppe i skapandet av en minidokumentär och har därför jobbat, skrattat och gråtit från arla morgon till bäcksvart kväll. En fantastiskt lärorikt resa som har bland annat inneburit att jag inte tillåtits träna, sprängt mitt kalori- och sockerintag samt spenderat de senaste sju dygnen i barnkläder.

 

En av förra veckans populäraste klädval...helt värdigt en 31-åring.
En av förra veckans populäraste klädval…helt värdigt en 31-åring.

 

Nu kvarstår ett digert efterarbete och en förhoppning om lyckat material som ni alla vill se. Däremot kommer det inte att behöva bli på bekostnad av varken skrivandet, träningen eller livsstilen som jag älskar – vilket känns otroligt skönt.

 

Mästerfotograf Jimmy Wixtröm mitt uppe i digert redigeringsarbete.
Mästerfotograf Jimmy Wixtröm mitt uppe i digert redigeringsarbete.

 

Det vi också hann med att göra under helgen var att åka till ett badhus för att aktivera oss. Något som sannerligen inte skall underskattas då det kommer till dess fysiska ansträningsnivå. Vi badade (alltså helt utan såväl simträning som crawltag) i två timmar och gjorde av med ca 350 kalorier vardera. Allt uppblandat med skratt, kallsupar och en minuskalkyl (om man nu är intresserad av att räkna kalorier) då vi sprängde in en glasspaus mitt i badinfernot. Hur roligt som helst och en enormt underskattad motionsform som passar precis lika bra för stressade småbarnsföräldrar som träningssugna ungdomar.

 

Underskatta aldrig hur fysiskt jobbigt det är att bada i 2 h. Det gjorde jag - vilket jag sannerligen fick äta upp.
Underskatta aldrig hur fysiskt jobbigt det är att bada i 2 h. Det gjorde jag – vilket jag sannerligen fick äta upp.

 

Ny vecka, nya tag. Nu kör vi!
All the best, mvh/t

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB