Startsida / Inlägg

Tekniska landvinningar som lyfter din träning!

av thomasskoglund

Hur hittar en rätt i teknikdjungeln? 
Här är de digitala träningsprodukterna som hjälper dig nå nästa fysiska nivå!

 

Idag finns ziljoner olika teknikprylar som garanterar bättre fysik om vi bara öppnar plånböckerna. Men samlirar verkligen alltid hälsa och träning med futuristisk teknik? Eller lockar marknaden oss att okynnesshoppa produkter vi egentligen inte behöver?

Här är fyra tekniska landvinningar som fungerar och faktiskt kommer hjälpa ditt hälsosamma liv på traven.

 

 

Låt smart och välfungerande teknik hjälpa träningen på traven. Här är 5 favoriter som faktiskt fyller sina funktioner.
Låt smart och välfungerande teknik hjälpa träningen på traven. Här är 4 favoriter som håller vad de lovar.

 

 

Smartklockan

Ja, jag fattar att du redan läst drivvis av recensioner om marknadens klockor, dess stegräknare och mängder av onödiga egenskaper (som dessutom levereras i microformat).
Men en smartklocka kan hjälpa mer än du tror. Speciellt om du väljer rätt i utbudsdjungeln!

Vissa av dagens modeller hjälper dig hålla koll på såväl dina träningspass som vardagsmotionen. Allt för att du skall spara tid och kunna fortsätta se dina fysiska aktiviter som något lättsamt och okomplicerat.
Lyssna på musik från Spotify, kolla (och svara på) mail, skicka sms och få skräddarsydda träningsupplägg. För den som lätt tröttnar eller fastnar i slentrianmässiga träningsspår kan rätt klocka utgöra ryggknuffen som lyfter resultaten från A till B.

 

 

Låt en supersmart klocka hjälpa dina resultat på traven. Bild lånad av: samsung.se
Låt en supersmart klocka hjälpa dina resultat på traven. Bild lånad av: samsung.se

 

 

Trådlösa hörlurar

Har du någon gång försökt utföra marklyft med en telefon i fickan och sladdar upptill öronen? Om nej – grattis, det är nämligen bland det svåraste (och ibland smärtsammaste) som kan utföras i vårt träningsuniversum. Men aldrig mer!

Bra och peppande musik under träningspasset har visats öka kroppens naturliga syreupptagningskapacitet. Något som i klartext betyder att vi, tack vare musiken, orkar mer. Så, eliminera alla möjliga risker till raseriutbrott och byt ut sladdrik stenåldersteknik mot trådlöst. Dina öron och träningsresultat kommer tacka dig!

 

 

Aldrig mer smärtsamma sladdryck ur öronen. Amen!
Aldrig mer smärtsamma sladdryck ur öronen. Amen! Bild lånad från: jaybird.se

 

 

Smarta vågar

I en tid där ”strong is the new skinny” har fokuset flyttats från hur mycket vi väger – till vad det är som väger. Genom att använda en digital smartvåg håller du enkelt koll på parametrar som kroppsfett, muskelmassa, energiintag och vattenmängd.
Något som drastiskt förenklar din träningsvardag och opartiskt avslöjar om träningen går åt rätt- eller fel håll.

Givetvis kan även dessa nutida framtidsmaskiner synka dina framsteg trådlöst till telefonen, allt för att slippa luras av egna partiska- och hårdgranskande blickar.

 

 

Låt aldrig mer ögonen lura dig. Med en smart digitalvåg har du ständigt stenkoll på vikt, muskelmassa, fettprocent osv.
Låt aldrig mer ögonen lura dig. Med en smart digitalvåg har du ständigt stenkoll på vikt, muskelmassa, fettprocent osv. Bild lånad av: beuer.se

 

 

Smarta skor – för smarta löpturer

Ibland överträffar människorna i vita labbrockar sig själva. Som här – skor som coachar och hjälper dig nå bättre resultat under löprundan!

Tack vare integrerade chip håller skorna koll på din träning och hjälper dig nå nästa nivå. Skorna GPS-följer, analyserar och sparar alla löparrundor för att sedan sammanställa och utvärdera vad just du behöver förbättra för att nå målen. Du ges även direkta coachtips om hur snabbt och intensivt du bör springa för att aldrig stagnera. Varje löpentusiasts dröm!

 

 

 

Nu är det slut på lunkande tempon och att springa i blindo. Tack vare skomarknadens smarta teknik har du alltid en löpcoach vid din sida. Bild lånad av underarmour.com
Nu är det slut på lunkande tempon och att springa i blindo. Tack vare skomarknadens smarta teknik har du alltid en löpcoach vid din sida. Bild lånad av underarmour.com

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB