Startsida / Inlägg

Så blir du kvitt din onda hälsporre

av thomasskoglund

Ont i hälen vid löpning och explosiva träningsformer? Då kan du ha drabbats av hälsporre.
Här är tillvägagångssätten som påskyndar läkeprocessen och knuffar återhämtningen i rätt riktning. Snabbt. 

 

 

Explosiva träningsformer, hopp och löpning. Hälsporre kan uppstå från mängder av olika aktiviteter - men resan tillbaka behöver inte alltid vara evighetslång.
Explosiva träningsformer, hopp och löpning. Hälsporre kan uppstå från mängder av olika aktiviteter – men resan tillbaka behöver inte alltid vara evighetslång.

 

 

 

1 av 10 aktiva drabbas
Idag drabbas en av tio fysiskt aktiva någon gång av långvarig och besvärande hälsmärta. Bland de olika skadorna utgör hälsporre den vanligaste, inte sällan med symptom så besvärliga att träningen behöver pausas.
Men hälsporre behöver inte alltid vara synonymt med evighetslånga träningsuppehåll – en strukturerad och smart rehabiliteringsplan kan påskynda läkeprocessen snabbare än många vågar tro.
Så, hur ska en tänka, planera och ”göra” för att så snabbt som möjligt bli fullt återställd?
Det beslutade jag mig för att skriva en artikel om.

 

 

Med en väl avvägd och smart rehabiliteringsplan hittar du snabbare tillbaka till såväl de fysiska aktiviteterna som träningsgeisten.
En smart och välstrukturerad rehabiliteringsplan är ofta avgörande för att hitta tillbaka till såväl formen som träningsglädjen.

 

 

Konkreta tips och komplett träningsupplägg
För att inte fastna i skrivträsket där problem bara lyfts till ytan – utan några egentliga svar i slutändan – kretsar artikelns röda tråd om att ge läsarna konkreta tips och råd. Tillvägagångssätt som faktiskt fungerar.

Under gårdagen (läs: lördag 8/9) publicerades artikeln under sedvanligt Aftonbladet PLUS-flagg, och redan idag utgör den hälsoavdelningens mest klickade artikel. Något som givetvis känns fenomenalt roligt, men också skrämmande då klickstatistiken understryker att hälsporre är en diagnos som drabbar många.

För att inte trilla in i det tidigare nämnda, och ack så luddiga krimskrams-facket, får du som läser artikeln ta del av information kring ”fenomenet” hälsporre (vad är det egentligen?), övningarna som påskyndar läkeprocessen och lindrar smärtbilden samt ett tolv veckor långt rehabiliteringsprogram som passar de allra flesta.
Kort och gott – paketlösningen som visar vägen mot en fortsatt aktiv och glädjefylld träningshöst!

 

 

Konkreta övningar, komplett träningsprogram och grundläggande information om skadebilden. Vips - snart är skadan förhoppningsvis inget mer än ett minne.
Konkreta övningar, komplett träningsprogram och grundläggande information om skadebilden. Vips – snart är skadan förhoppningsvis inget mer än blott ett minne.

 

 

Vad väntar du på?
Så, klicka på länken nedan och börja förkovra dig.
Oavsett om du, just nu, själv är skadefri menar den hårda statistiken att du eller någon i din bekantskapskrets dessvärre riskerar att trilla dit med liknande symptom någon gång. Plus, kunskap är aldrig tungt att bära.

 

 

Så blir du kvitt din onda hälsporre

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB