8 husmorskurer som verkligen funkar

Sedan det här inlägget skrevs har Retromania flyttat till www.retromania.se. Klicka på länken och häng med dit du också, vetja!

 

Vad sägs om att bota hosta med lök eller få bort lössen med äppelcidervinäger? Visst kan du slippa läkarbesök och otäcka mediciner och fixa enklare åkommor själv med hjälp av husmorsknep från förr.

Hosta

Lägg en delat lök i en skål, häll hett vatten över och ställ på nattduksbordet eller på golvet vid huvudänden på sängen över natten. När du vaknar luktar rummet pyton, men du har sluppit hostan. HÄR kan du läsa mer om denna kur.

Lök

Brännskada

Ta äggvita på. Inte nog med att det smärtindrar, när ägget torkar lägger det sig också som ett extra hudlager över skadan. HÄR kan du läsa mer om kuren.

Stadprodukter-koket-466995169

Ont i öronen

Finhacka en halv rå lök. Linda in lökmassan i en bit gasbinda och lägg den mot det onda örat. Sätt en mössa över så att omslaget sitter på plats. Låt sitta någon timme eller två. Den antiseptiska löken kommer att göra under på det onda örat! HÄR kan du läsa mer om kuren.

Feber

Feber är bra, men om du ändå behöver få ner den är det här ett effektivt sätt: Pressa ner en citron i 0,5-1 liter ljummet vatten, blöt ner ett bomullstyg och vira runt vaderna på den sjuka. Lägg ett torrt tyg runt. Byt omslag när det torkat. Det brukar göra susen. HÄR kan du läsa mer om kuren.

Stadprodukter-koket-167434332

Åksjuk

Sätt ett plåster över naveln och vips så är åksjukan borta. HUR det kan funka är inte klart, bara ATT det gör det. HÄR kan du läsa mer om kuren.

Löss

De flesta som har barn tampas med de här rackarna titt som tätt, med varierat resultat. Här kommer en kur som funkar: Dränk håret i äppelcidervinäger, addera riktigt med kokosolja. Låt sitta över natten, tvätta ur. HÄR kan du läsa mer om kuren.

äppelcidervinäger

Vårtor

Ytterligare ett vanligt problem för småbarnsföräldrar. Och ännu en kur som funkar: Dränk en liten bomullsbit i äppelcidervinäger, placera bomullstussen över vårtan och sätt en bit kirurgtejp över. Låt sitta över natten, upprepa varje kväll. Du kommer snart märka att vårtan ändrar utseende. Efter 1-2 veckor har vårtan blivit svart och kommer då att trilla bort. Det är magiskt! HÄR kan du läsa mer om kuren.

Kalla fötter

Blanda en tesked cayennepeppar med en matsked kokosolja, smörj in fötterna innan du tar på dig dina sockor. Njut av dina varma, goa fötter. HÄR kan du läsa mer om kuren.

 

Bild: Thinkstock

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma