Startsida / Inlägg

Support och naprapat

av Therese Engdahl

Dagens tips: Skaffa support!

När du antar en utmaning av något slag, se till att ha en support. Antingen i ditt hem, eller bara ett samtal bort. Min lilla sjudagarsutmaning höll på att gå i stäv redan första dagen (igår), då ett ledset barn och en stökig lägenhet verkade som en legitim anledning att hoppa av! (Gud va lättlurad man är, och viken reminder detta var att man hittar så dumma anledningar att inte fullfölja!) Men som tur var hade jag stolt basunerat ut för familjen om min utmaning, varpå min kille gav mig en blick (skärp-dig-blicken) och genast skickade iväg mig… Tur.

Sedan vlll jag också tipsa om bland det bästa som hänt mig i kroppsväg!

Jag har i år kombinerat min träning med att gå till en naprapat. Att släppa på spänningar i nacke och höfter har visat sig vara avgörande för hur jag mår! Jag hamnade hos Pauline för sex år sedan, sen dess är jag fast!

Pauline Mann jobbar som naprapat i Stockholm med egen praktik. Jag besöker henne minst en gång i månaden då hon får massera, knäcka, räta ut, och ställa mig till rätta.

För mig är det lika viktigt som att träna! Då hon mjukar upp i axlar och knäcker nacke och bröstrygg, märker jag en enorm skillnad efter jag har varit hos henne. Det lättar upp huvudvärk och gör mig piggare. Jag får bättre blodflöde och finare hy och lyster i ansiktet! Under mina besök hos Pauline pratar vi nonstop, jag ställer ca 1000 frågor varje gång om kroppen, träning osv. Hon är verkligen ett vandrande uppslagsverk (sökmotor kanske man säger nuförtiden?) och naturligtvis vill jag dela med mig av våra samtal till er.

Vi är ett stort gäng som blivit beroende av Paulines helande händer och hårda nypor, och min familj, mina vänner och kollegor är numera trogna besökare. Snacka om support för kroppen!

Jag har äran att ha Pauline som ”Veckans expertutlåtande” här varje vecka, ställ gärna egna frågor! Om du vill komma i kontakt med Pauline så mejla henne på pauline_mann@hotmail.com

Detta är min ”hip savior” Pauline. Själv håller hon sig i form med mycket vardagsmotion, löpning samt något gympass i veckan.
Vi pratar mycket om kroppen, och på min fråga till henne vad som är det coolaste med kroppen svarar hon:
”Det mest fantastiska med vår kropp är att den är så sinnrikt       konstruerad, sköter man bara om den lite grann och ger den lite hjälp på traven ibland så helar den sig själv.”
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB