Startsida / Inlägg

God Jul!!

av Therese Engdahl

Snart är det julafton och jag vill önska er en riktigt God Jul, och ge några dagen-innan-julafton- tips till er som kanske inte fått den där underbara julkänslan än, eller är stressade av vad det än kan vara som tar över julefriden.

                                              Att släppa

Idag är det dags att släppa alla orosmoment, dåliga energier och dåliga samveten till en högre makt- vad det än må vara för dig. Ditt inre, Gud, Universum, ditt mod. Ta några minuter i stillhet och meditera med intentionen att släppa, istället för att få.

                                            Att se det lilla

Julen kan innebära måsten av olika slag. Känner du att allt tränger på som en flodvåg- välj ut en sak att se. Välj ut en detalj som får dig att känna tacksamhet och fokusera på det. När jag stressade härom dagen för att få julefrid, dök denna lilla kotte i granen upp framför mina ögon och liksom ”stod ut”. Det är min sons första julpyssel, och jag kände en sån tacksamhet för att han finns och i och med den tacksamheten för  en stor sten från bröstet!

                                                    Träning

Allt för mycket fokus läggs på att man ”går upp i vikt” under jul. Att överäta bara för att det är jul är att göra sig en otjänst, att nojja över ätet godis är att göra sig en otjänst. Släpp allt tänk om kroppen, fokusera på det inre. Träna om du vill, låt bli om du vill. Men ta ett andetag och släpp nojjan.

                                                    Att ge

Kan du inte ge så många julklappar? Ge av dig själv, ge av din tid. Julen handlar i grund och botten om ett budskap- kärleken. Nu är tiden att släppa fram den, och istället för att se dig själv, din familj, omständigheter eller vad det än kan vara som störiga- se allt och alla som vandrande ljuslyktor. Din bästa julklapp i år kanske är att ringa en vän som behöver dig, förlåta någon som behöver förlåtelse, ge extra omtanke till en äldre släkting, eller bara vara mer behjälplig än vanligt.

Ha en skön, stressfri dag!

Kram

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB