Startsida / Inlägg

Marathon!

av Therese Engdahl

Dagens ladies pepp: Alla ni lady- lopplovers därute, eller ni som vill men inte kommit till skott att testa; här är lite extra pepp och inspiration till att ta det där extra löpsteget i sann kvinnor-kan-anda: För bara 44 år sedan var det inte tillåtet för kvinnor att springa Marathon. Precis som det inte alltid har varit tillåtet för kvinnor att yoga, spela fotboll mm. En tjej som banat vägen för alla tjejer som idag springer är coolingen Kathrine Switzer.

Trots förbudet mot kvinnor i Marathon, anmälde hon sig med endast sina initialer så det inte gick att se att det var en kvinna, och hoppade på loppet. Se ett litet klipp om vad som hände här nedan. Väldigt coolt tycker jag.

Ett par springskor i julklapp till någon, kanske? Det är aldrig försent!

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB