Startsida / Inlägg

Mitt bästa tips för din INRE RESA!

av Therese Engdahl

              Hej och välkommen till 2013!

Antagligen har du mål av olika slag för det här året. Många av er kanske vill ta en titt inåt för att rensa ut rädslor, blockeringar eller ilska. Och låt mig peppa dig lite- en inre resa är den bästa du kan göra. Och jag vet för jag har gjort en själv, och jag är fortfarande på resande fot. Livet blir så mycket roligare, lättare och självklarare och det sker små fantastiska saker varje dag. Jobbiga saker händer och kommer fortfarande att hända precis som förut, men de går att hantera och nästan alltid blir de till startskottet till något positivt.

Så mitt första tips till dig som bestämt dig för detta är, att hitta EN väg. Det låter kanske begränsande, men det är inte så jag menar. Ofta behöver vi en lärare, en förebild, en bok, webbsida, blogg och så vidare för att få tips och råd, och mitt råd är att leta i det hav av lärare och böcker som finns och hitta bara en som resonerar med dig. Har du flera böcker öppna på samma gång, och får fem mejl om dagen till inkorg från personer du följer så är det lätt att det blir för mycket och du känner bara att du inte klarar det. Alla verkar så glada och upplysta liksom-alla råd blir svåra att ta in på en gång!

Nätet är oändligt, sidorna, böckerna lärarna och möjligheterna är tusentals- vilket är fantastiskt. Men hitta en väg/person/blogg/bok/webbsida som slår an en ton hos dig och kör på den så blir budskapet klarare och du blir mindre förvirrad, det blir lättare. Du kan fortfarande ha dina bloggar (många olika) och sidor du tittar in på för att få daglig dos av pepp och inspo, men att hitta en grundsten att stöta mot är viktigt tycker jag.

Det andra tipset är; låt kroppen vara med! Även om det bara handlar om en promenad varje dag- rör på dig. Börja idag. Låt dig inte ”luras” av att ”jag ska bara”. Du behöver inte göra din inre resa i soffan på rumpan. Har du svårt att få tiden, hitta en podcast, ljudbok eller inspelade meditationer av den lärare som du gillar, och ta med dig till spåret, löpbandet eller vad det är.

Omöjligt att inte bli sugen på att skaka rumpan när man ser den har videon.

Prova dig fram och du känner i magen när du träffar rätt. Lycka till!

Jag ska göra mitt bästa här inne för att bidra med det bästa jag vet för inre förändringar. Ha ett härligt 2013!

Kram

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB