Startsida / Inlägg

Svårt att hålla löftena?

av Therese Engdahl

Svårt att hålla fast i ditt nya, hälsosamma liv, din nya träningsrutin eller din nya livsstil?

Det är lätt att hamna i en ond cirkel av ”misslyckanden”, vilket ger dåliga tankar, vilket ger uteblivna resultat, om du har satt upp någon slags norm för dig själv att du måste vara perfekt.

Kom ihåg: Du behöver inte vara på topp jämt! Tillåt dig själv ha sämre dagar med mindre energi och ja, lite halvdassiga tankar. Det är där tricket ligger för större självacceptans- bli vän med de dåliga dagarna också och älska den lite bittrare delen av dig själv. 

Nämligen, om du varje gång du känner dig lite väderbiten ska börja tvinga fram positiva tankar är risken att du känner dig misslyckad och tänker: Varför lyckas jag inte, vad är det för fel och on and on and on…

Jag tycker tacksamhetslistor är bra, visst, men de har också gett något slags löfte om att man ”lyfter” när man skriver dem (vilket man absolut gör ofta) men det funkar inte alltid. Du har läst att de hjälper, och så känner du dig ändå trumpen fastän du har skrivit ner så fint. Tjoff: Självkritiken blir ännu starkare!

Vi är människor och har både uppåt och nedåt- dagar. Låt det vara så! Tvinga inte fram något, det håller inte i längden. Tillåt dig själv att ha en downer då och då, då får du framgång i din personliga utveckling.

Och, kom ihåg att du mår bäst av att lägga till saker istället för att ta bort. Vill du bli hälsosammare- lägg till gröna juicer, vitaminer mm, och ta bort en sak i taget istället för allt på en gång. Då får du varaktigt resultat.

There, lite Söndags-pepp för alla deppisar.

kram

 • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Carl Sköldbäck
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB