Startsida / Inlägg

Vinnaren!

av Therese Engdahl

Grattis Catherine Hirota som vann Fire and Ice behandlingen med sitt smarriga recept på Rawfood pizza! Den här måste jag verkligen testa. Catherine var först i min inbox md sitt recept, tusen tack alla ni andra för er medverkan- nu har jag en massa goda rätter att laga som jag kommer att dela med mig av här!

Rawfoodpizza:
4 dl blötlagd bovete (kan även groddas)
1/2 dl olivolja,
salt och kryddor efter smak
2 rivna morötter
4 dl blötlagda gula linfrön
vatten
1 vitlöksklyfta

Mixa allt och tillsätt vatten så att det blir en deg. Smeta sedan ut ett tunt lager på en plåt och lägg in i torkugnen på 42 grader. Tid beroende på hur tjock degen är, ca 5 timmar.

Tomatsås
2 nävar soltorkade tomater
vatten
färsk basilika och timjan
1/4 gullök
vitlök
oregano
(cashewnötter - kan uteslutas)

Ostsås
5 dl cashewnötter
ca 4 vatten
färsk basilika 
citronsaft
salt eller örtsalt

Smeta på tomatsåsen på den färdigtorkade pizzabotten. Lägg sedan på tamarimarinerade champinjoner, avokado, skivad tomat och ruccola. Fördela cashewsåsen på pizzan och garnera med färska kryddor.

Det kanske låter lite komplicerat men det är det egentligen inte, bara flera steg.

Pizzabotten kan ätas som bröd, tomatsåsen som "pastasås" eller till grönsaker och cashewsåsen som pastasås. De har alla många användningsområden så man kan göra stora satser och äta i flera dagar

Kolla även in Catherines sajt rawfoodmiddagar.se, en superbra sida för alla rawfantaster eller alla som är som jag; ”rawnyfikna” 🙂


  • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Mikael Hedmark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB