Startsida / Inlägg

Fredagstips

av Therese Engdahl
Kål, spenat, ricottaost, parmesan, vitlök, citron, olivolja och pasta, ett granatäpple och två kiwis...
...blir till denna mumsiga pastarätt. Det ska egentligen vara grönkål, men det hade jag ingen.
 Gör så här: Skiva 4 vitlöksklyftor tunt och stek dem försiktigt i ca två matskedar olivolja. Koka pastan, och när det är två min kvar så proppar du ner kålen, som du har strimlat fint. Slå sedan av vattnet och häll i pastan och kålen i stekpannan där den fina vitlöksoljan nu ligger. Blanda i ricottaost, salt och peppar, citronsaft och riv över parmesan. Obs, risk att det kan bli lite torrt, så improvisera dig fram hur det kan bli lite saftigare. Receptet kommer från Elle Mat&Vin.

Till efterrätt kärnade jag ur mitt älskade granatäpple- alltid lika gott. Och så mosad ekologisk kiwi till lill-prinsen, som för övrigt också älskade pastan!



    
  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB