Startsida / Inlägg

ÄLSKA DINA MISSTAG!

av Therese Engdahl

Ofta drömmer vi om materiella saker som vi tror/vet/är säkra på att vi måste ha! Nya ditten, fler av datten, ny stil, osv osv. Och känslan av att bli lyckligare ”när”, ”bara jag får” och om jag ”bara hade råd” är så stark att vi glömmer att undersöka vad det egentligen är för känsla vi är ute efter att känna.

Typ: ”Jag vill bli egen företagare” = Jag vill vara fri

”Jag vill ha en nu garderob” = Jag vill känna mig snygg, bra och poppis

”Jag vill ha mer pengar” = Jag vill vara en vinnare, jag vill vara fri

”Jag vill ha en bättre position” = Jag vill vara åtråvärd

Ja, the list goes on.

Och, det är inget fel att vilja ha grejer! Men, det kan vara bra att undersöka vilken känsla och vilken story om dig själv som ligger och spökar bakom det du bara mååååste ha.

Som vanligt, så talar jag av egen erfarenhet. Det är många gånger jag har fallit platt när jag äntligen har lyckats knipa åt mig det jag har gått och drömt om. Jag har med skygglappar för ögonen gått fram som en bulldoser och jagat lycka i en exteriör av något slag. Och sedan stått med min trofé i handen och inte känt mig ett dugg gladare.

mistake 4

Och det har hänt även efter det att jag började praktisera lärdomarna ur a course in miracles, och alla andra spirituella vägar jag har valt. Vi är inte perfekta. Vi kan alla bli förblindade av illusionen ett bättre liv sett utifrån vad andra skulle tycka om oss.

The remedy? Anknyt till källan igen. Dig själv. Meditation. Hur vill du känna dig? Kan du hitta äkta kärlek till dig själv?

Hur mycket vi än lär oss, läser, och predikar om inre lycka, så är det av misstagen vi verkligen lär oss. Älska dina misstag! Omfamna dem, erkänn dem för dig själv, var tacksam för dem och vet att du gjorde det du gjorde för att du trodde allt skulle bli bättre.

     Ersätt ”hur kunde jag vara så dum” med ”jag älskar mig själv”.

mistake 1 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB