Startsida / Inlägg

Spegeleffekten

av Therese Engdahl

           Speglar betyder mycket för oss, både IRL och metaforiskt!

I en Bikramsal till exempel, ska det alltid finnas speglar så att man kan se sig själv klart och tydligt var i rummet man än har lyckats få sig en plats. Poängen är att möta sig själv var du än är, hur du än är, att verkligen se dig själv med egna ögon och klass efter klass lära dig att älska och framförallt acceptera det du ser. Du kommer att se dig själv trött, pigg, brun, blek, fet, smal, röd i ansiktet, rufsig, snygg, ful eller vad det än kan vara, och du kommer att älska det du ser. Så himla fantastisk effekt.

Anyway, spegeleffekten kan vi med fördel även använda oss av när vi, som vi alltid gör, lär oss mer om oss själva. Det går till exempel ut på (och bland annat, det finns många exempel) att det du irriterar dig på hos någon annan ofta är något som du egentligen stör dig på hos dig själv.

Eller, så triggar personen du anser inte ha någon koll på läget (speciellt ditt läge, eller hur?) igång något inom dig som är en rädsla eller något du anser vara en svaghet hos dig själv.

mirrors

Fundera på det under dagen! Svagheter du gärna tilldelar andra speglar ofta en svaghet hos dig själv. Störande insikt, eller hur? Vore det inte skönt om det kunde vara alla andra det är fel på istället 😉

Ha en bra dag!

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB