V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Extra V75 på  Solvalla och det är inte vilken kväll som helst, det är Jubileumspokals kvällen som jag tycker är en av dem bästa under året. Vi kommer få se på högklassig travsport och jag tror inte att Readly Express är så klar som alla verkar tro, visst är det en häst utöver det vanliga men det finns vassa motbud. Mina singelstreck kommer i inledningen och segermelodin efter två avdelningar hoppar jag är spets och slut. Finns gott om drag i omgången, har hittat tre stycken som ni inte för glömma bort. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Kash Brodda (V75-2) väljer jag att spika då jag tycker hon står för klassen i loppet, hon har tjugo meter tillgodo på dem värsta motbuden på tillägg. Jag har varit inne på henne tidigare med då har hon antingen hoppat eller Peter kört för passivt. Jag tror att innerspåret är perfekt för henne och Peter kan välja att skicka iväg henne eller gå ut i andra spår och ta över ledningen efter en bit. Sedan är hon hästen att slå för dem övriga. Känns som man antingen garderar friskt i detta lopp, eller så spikar man och blundar lite ibland och hoppas Kash Brodda löser de!

Roliga singelstrecket

3 Ultimate Photo (V75-1) gjorde debut för Frode Hamre senast och gjorde ett bra lopp. Jag tror loppet gör honom gott och ikväll snackas det om ”racerbalans”, helstängt huvudlag och jänkarvagn vilket jag tror gör honom mycket bättre. Jomar Blekkan kör vilket är ett plus då han fortfarande är aktiv och kör lopp varje dag. Jag tror han kommer till ledningen i ett tidigt skede då han bara behöver svara ut 4 Zigge Silvio och sedan tror jag han blir svårslagen. Rolig spik i inledningen för den som vågar!

Dragen

9 Vanquish Kronos (V75-3) är en häst som jag måste ta med, hon är spelad till 9% och favoriten till 80%. Så mycket skiljer det inte mellan dessa hästar kapacitetsmässigt. Örjan upp och barfota runt om för första gången är två stora plus. Jag hoppas Örjan tar rygg på favoriten från start och kommer sedan luckan, ja då får storfavoriten jobba.

10 Geisha Sund (V75-4) hoppas jag går felfritt ikväll, kollar man hennes rad så ser det omöjligt ut. Bakspår tror jag är ett plus då hon inte hoppat därifrån och kan Bergh hitta en bra rygg att gå i då kan hon vara bäst till slut. Det är en stenhård märr som galopperat bort mycket pengar.

9 Mellby Diamant (V75-7) såg riktigt fin ut senast som fastlås på V86. Hade han fått lucka så hade han vunnit tror jag. Nu går han i rygg på storfavoriten och kan Ulf följa med i hans rygg då blir han riktigt farlig på upploppet. Endast streckad till 8%!

Spelstopp på V75 är 19.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,5

DD-2: 9,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Twister Bi

DD-2: 9 Mellby Diamant

Spelstopp för DD är 21.25


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

DD-Tips Jägersro

av MLipovac

Nu är jag tillbaka efter en lite ”paus” då jag varit på träningsturnering i Tyskland. Vi tar oss till Jägersro ikväll som håller i en intressant V64 omgång, Jag kollar mest på dubbeln som vanligt där jag tycker det ser ganska öppet ut, jag väljer att gardera i båda loppen men har mina tipsettor klara.  Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen blir 1 New Lexington klar favorit och det är jag tveksam till, han kan vinna men så klar favorit ska han inte vara. Han var lite sämre senast men jag tror Conrad har vässat till honom inför Derbyuttagningarna och en bra insats kommer vi få se. Utgångsläget kan bli en fälla om han inte lyckas hålla upp ledningen och då måste han hitta ut för att vinna. Håller han däremot upp ledningen då är han hästen att slå. Jag tar inte bort honom från kupongen men lägger han bara som andra häst. Tipset går istället till 9 Wallaby som jag trodde på senast på V5 på Jägersro och då flög han till spets och ledde sedan runt om. Han visar riktigt fin form och jag tror bakspåret kan passa honom bra, Takter kan hitta en bra rygg att gå i och då kan han bli svår att stå emot.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett stolopp där tipset går till Flemming Jensen och hans 4 Aura Garbo som var fin från ledningen på Axevalla senast. Hon är startsnabb och jag tror Flemming kommer ladda vad som går för att komma till ledningen och får han sedan dämpa en bit då blir hon inte lätt att slå. Skulle hon få tryck på sig då kan hon vika ner sig sista biten och därför vill jag plocka med två hästar till. 7 Far Far Away var riktigt bra senast när hon vann från utvändigt ledaren direkt efter liten paus. Loppet har nog gjort henne gott och hittar Jörgen ner med henne då kan hon bli farlig. 6 U.F.Andover Again har väll ingen smickrande resultatrad, det tror jag beror på att hon haft bakspår då hon inte trivs med det. Nu är det framspår, Peter låter uppåt och hittar hon ner till sargen då kan hon bli farlig.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,9

DD-2: 4,6,7

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Wallaby

DD-2: 4 Aura Garbo

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Solvalla

av MLipovac

Solvalla står som värd även denna onsdagen för V86 omgången och jag tycker man fått ihop en bra omgång. Omgångens största favorit kommer ut i tredje avdelningen och det är ingen mindre än landets bästa treåring, Coin Perdu. Han ska gå lopp inför Kriteriet och jag tror han tar tionde raka segern. Har även ett roligt singelstreck i ett av kvällens öppnaste lopp. Glöm inte bort dragen, tycker dem är helt bortglömda till väldigt låga procent. Ni hittar DD-förslag och V86-podden längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

7 Coin Perdu (V86-3) behöver ingen närmare presentation, han har nio segrar på nio starter och jag tror inte det kommer någon förlust ikväll. Svante har gått ut och sagt att han inte är i 100% form men det behöver han inte vara för att vinna detta lopp. Alla har stor respekt för honom och jag tror han blir släppt till ledningen i ett tidigt skede och därifrån torskar han inte detta. Njut av en världsstjärna!

Näst bästa singelstrecket

3 Balfour (V86-8) ser ut att ha en passande uppgift framför sig ikväll. Han gjorde ett ruskigt bra lopp för tre starter sedan när han efter galopp nästan hann fram till seger. För två starter sedan blev det en enkel seger från ledningen och senast hade han ett jobbigt utgångsläge i finalen. Han har pausat lite inför starten ikväll, men från stallet låter det riktigt uppåt. Jag tror han klarar tredjespåret utan några problem och sedan kör han sig till ledningen och därifrån blir han svårslagen.

Roliga singelstrecket

10 Pane Vino (V86-2) är en rolig lösning i ett av kvällens öppnaste lopp. Hästen har samlat ihop till en seger tycker jag efter fina insatser på sistone. Bakspåret tror jag inte gör så mycket då han är stark och tål att göra en del i loppen, Örjan kör och han brukar kunna servera hästarna bra resor. Ett litet minus är Roger Walmanns stallform, en seger på senast 75 starterna är inte vasst, men om någon ska fixa till detta så är det herr Kihlström.

Dragen

12 Crosby (V86-4) gjorde ett bra lopp på V75 senast innan galoppen kom in på upploppet. Möter ett enklare gäng nu men handikappas av bakspåret. I lärlings & ungdomsloppen kan det bli fart och då kan han avsluta vasst. Se upp med honom till 3%.

2 Flight Lane (V86-5) lirade jag på senast på Jägersro men då kördes hon passivt och  man var ute efter ett lopp i kroppen. Man har siktat på detta lopp och jag tror hon kommer göra ett bra lopp ikväll efter loppet i kroppen senast. Från ett bra utgångsläge med bättre kusk ska hon räknas tidigt. Just nu endast 6%.

1 Cikoria Frazer & 3 Must Have (V86-6) är två lågprocentare som måste med. Den förstnämnde satt fast i ett meriterat gäng senast och hade vunnit med lucka. Möter även nu meriterade hästar men har ett intressant läge och kan få ledningen eller rygg ledaren. Den sistnämnde blev diskad för trängning senast, hon är ute efter snabb revansch och jag tror chansen är god till det. Hade hon vunnit loppet senast så hade hon stått på tillägg istället, så perfekt inne står hon verkligen. Hon öppnar bra från start och jag blir inte förvånad om hon får ledningen, därifrån kan hon bli svårfångad.

Spelstopp på V86 är 19.20


DD-förslaget: 2 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,6

DD-2: 3 Balfour

Spelstopp för DD är 21.25


HÄR kan ni lyssna på V86-podden med mig och Niclas.

Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

DD-Tips Örebro

av MLipovac

Vi inleder veckan med E3-uttagningar till korta E3 på Örebro. Det finns några riktigt stora favoriter som har bra chanser och vissa som jag är tveksam på. På dubbeln har jag hittat ett roligt singelstreck som jag tror kommer leda sitt lopp väldigt länge, hoppas hela vägen. Tänk på att många kommer testa ny utrustning ikväll och det kan vara så att jag inte fått in all info just nu när jag skriver detta. Ha koll på ATG Live ikväll för sista infon. Nu kör vi!


DD-1 (1609m auto)

I inledningen får vi se hingstar och valacker göra upp om tre platser till finalen. Klar favorit blir 4 Twist Of Fate som kommer från bra prestationer. Han är bra och startsnabb men det vankas svar invändigt och då kan det bli dödens och därifrån är han sårbar. Skulle han komma till spets så ska chansen vara god så jag vågar inte plocka bort honom. Jag vill dock ge tipset till 1 Lass Revenue som var tillbaka efter paus senast, bombade till ledningen fick köra som han ville men blev slagen. Tror att det fattades lite form och med loppet i kroppen förväntar jag mig en bättre prestation ikväll. Han är startsnabb och jag tror inte någon tar en längd på honom, tränare och kusk Mattias Djuse säger att han ska köra i ledningen och ska testa rycktussar och jänkarvagn ikväll. Det låter riktigt intressant och får han inte för mycket tryck på sig så tror jag han håller undan. Dock vill jag plocka med några till då han vek ner sig lite väl lätt i förra starten och för att favoriten kanske trycker på honom, det kan öppna upp för andra. 2 Calle Crown tog två fina segrar i juni men har varit sämre i dem två senaste. Formen är ett litet frågetecken men kapaciteten har han och från ett bra utgångsläge är han med där fram. 10 Jimmy Mack kan profitera på om dem kör fort i främre träffen, han kan bli ett skrik ikväll då Båth har gått ut med att man ska testa ”racerbalans”, vilket innebär barfota runt om, jänkarvagn och helstängt. Faller allt väl ut och det blir tempo då kan han blåsa ner allt. Plockar också med 7 Dats Caballo och 9 On Track Banditen som båda är väldigt lite streckade, båda har bra form och skulle det bli tempo då kan dem överraska.

DD-2 (1609m auto)

I avslutningen får vi se stona göra upp om tre platser i i finalen. Favorit i nuläget är Riordans 7 Vanquish Kronos som senast i finalen tog hand om ledningen och såg ut att gå mot seger, men med 500 meter kvar kastade hon in handduken och jag tror inte hon var helt frisk den dagen. Nu har hon pausat till denna start och har ett jobbit utgångsläge, jag tror hon kan komma till final men vinna tror jag inte hon gör. Det tror jag istället Daniel Redens 3 Crucified gör, hon har också pausat sen årsdebuten men hon gav ett riktigt fin intryck och jag tror på en bra insats ikväll. Daniel har alltid hästarna i ordning efter vila så på den fronten är jag inte orolig. Snackade med Daniel vid lunch och han var uppåt på henne. Hon är startsnabb och jag tror ingen snuvar henne på ledningen, därifrån omber hon kriga på och får hon inte för tufft tryck på sig torro jag hon leder runt om.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,4,7,9,10

DD-2: 3 Crucified

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Lass Revenue

DD-2: 3 Crucified

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

DD-Tips Hagmyren

av MLipovac

Tyvärr hoppade Re Doc från start igår och då var dagen förstörd, han gjorde ett väldigt bra lopp efter galoppen och slutade trea, vi får ta honom i nästa start istället. Trot Kronos studsade runt som jag hade tänkt och vann på ett mäktigt sätt. Mellby Demon fick ett bra lopp men mötte en bättre häst och blev bara trea, ska fortsätta jaga honom för snart sitter han där. Idag tar jag nya tag när Hagmyren håller i Grand Slam 75. Omgången ser öppen ut och jag väljer att koncentrera mig på dubbeln. Jag har hittat en klaring i DD-1 som jag tror bara vinner, i DD-2 ser det lite mer öppet ut, jag smetar på med några och hoppas det skräller. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

Final i Dam-Sm där tre hästar sticker ut streckmässigt, jag tar ställning och spikar 6 Te Quiero Grif från Veijo Heiskanens stall, jag pratade med Veijo om honom inför förra starten på V75 och han var uppåt, hästen gick bra och slutade då trea. Jag tror att det är dags att ta första seger i nya regin idag. 4 Jeppas Picasso och 5 Hagentoy är båda snabba ut och jag tror det kommer laddas för fullt. Det kommer gynna mitt singelstreck och jag tror ingen står emot honom över upploppet. Man plockar av skorna idag vilket är tecken på att det är påställt och att man tror på honom. Veijos stallform kan man inte klaga på och detta vinner vinner Jennifer och 6 Te Quiero Grif.

DD-2 (2640m auto)

En öppen spårtrappa avslutar dubbeln och här går tipset till 10 Staro Kickback som jag vet Per håller högt. Han gjorde ett bra lopp senast när han gick i dödens och slutade trea. Det känns verkligen som att han måste få vinna lopp snart och med senaste loppet i kroppen så tror jag det är dags idag. Distansen klarar han utan problem och med en bra rygg så är han med i segerstriden. 9 Showman Brodde har varit borta ett tag men gjorde ett bra lopp efter vila senast, det låter som att han är förberedd inför denna start och från ett bra smygläge kan han vara med där framme. 12 Overseas är också en häst som varit borta ett tag, formen är ett frågetecken men han har kapacitet att sluta väldigt långt fram. Han är stark och tål tuffa upplägg och saknas det inte för mycket form så är han med och hugger om det. Dessa tre är dem betrodda i loppet men några skrällar måste vi också ha, 7 Sharp Intentions har mött bra motstånd och får Tillman i sulkyn, är snabb ut och kan få en bra resa. 8 Harlekin Sign har visat bra fart men brottas med tråkigt utgångsläge, kan vara en rysare om han kommer ner till plankan och får ett perfekt lopp. Sista strecket går till 4 Idaho Sund som har bra form och ett bra läge.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Te Quiero Grif

DD-2: 4,7,8,9,10,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Te Quiero Grif

DD-2: 10 Staro Kickback

Spelstopp för DD är 17.29


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Rättvik

av MLipovac

Rättviks står för veckans V75 omgång och jag tycker man fått ihop en riktigt intressant omgång. Den stora höjdpunkten kommer i avslutningen när 300.000 kronos ska delas ut i Sommartravets final. On Track Piraten blir klar favorit men jag är inte säker på att han löser uppgiften, jag väljer att spika emot honom. Har också en riktigt rolig chansspik som är helt bortglömd av spelarna, jag tror han kan få loppet och då blir han jobbig att stå emot. Ni hittar V75-tips, DD-förslag, V75-podden och mitt andelsspel på sidan. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

1 Re Doc (V75-6) tror jag har en bra uppgift framför sig, han var tillbaka efter liten paus senast från ett tråkigt utgångsläge och fick avancera fram till dödens och gav sig till slut men gjorde ett godkänt lopp. Idag har han ett perfekt utgångsläge och detta är en häst som är bäst i spets. Jag tror ingen snuvar honom på täten idag och därifrån kommer han kriga på ända in i mål. Han står dessutom perfekt inne i loppet och detta kan vara hans sista silverförsök och då har Bergh ställt i ordning.

Näst bästa singelstrecket

9 Trot Kronos (V75-7) är en av mina favorithästar, jag varnade för honom senast på Jägersro och vilken uppvisning han bjöd på. Han vann enkelt från dödens och bara studsade fram på banan, det såg dessutom ut som att han hade krafter kvar. Veijo låter jätte nöjd inför dagens uppgift och jag tror att han bara är bäst. Distansen älskar han för trött blir han inte, detta fixar Norberg i avslutningen. Han är ”bara” fjärdehandare just nu, det gör honom riktigt spelvärd!

Roliga singelstrecket

9 Mellby Demon (V75-5) är dagens roligaste streck, han är streckad på 6% just nu och det tackar jag för. Jag såg honom för två starter sedan när han avslutade bra som tre från samma bricka som idag. Jag tänkte att jag skulle spela honom senast, men han drog spår tolv och jag valde att hoppa över honom. Det fick jag nästan äta upp för han kopplade grepp in på upploppet men fick ge sig till slut för stallkamraten Linus Boy. Idag tror jag han kan få det perfekta loppet, det är många som vill köra för täten vilket jag tror bäddar för en hård öppning. Det passar honom perfekt och när dem andra får mjölksyra så kan Takter spela ut speeden och då blåser han ner allt. Takter upp för första gången är riktigt intressant.

Dragen

9 J.S.Apollo (V75-2) till 12% kanske inte är något drag men jag tror han kan få loppet i den lägsta klassen. Många orutinerade hästar i loppet och det är många som vill ladda för ledningen, det kan bädda för Jan Silven som är en amatör som har tre raka segrar med hästen. Jag vet att amatörer inte vinner på V75 varje dag men tre raka är bra och med körning så tror jag han slutar väldigt långt fram. Tycker annars detta lopp är omgångens öppnaste.

3 Marlon Donvici (V75-3) får plats för fjärde gången på min blogg, jag har jagat honom men inte fått betalt och därför vågar jag inte plocka bort honom idag. Han har äntligen fått ett bra utgångsläge och nu låter det som att man ska testa med jänkarvagn för första gången. Det låter riktigt intressant och jag tror han kan få en bra resa och då kan han skrälla till 3%, glöm inte honom om ni garderar!

Spelstopp på V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1 Re Doc

DD-2: 1,8,9,10,12,13

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Re Doc

DD-2: 9 Trot Kronos

Spelstopp för DD är 18.20


Vill ni köpa in er i mitt andelsspel för endast 60 kronor? Det gör ni HÄR!

V75-podden med mig, Niclas och Jan-Ove Olsen kan ni höra HÄR!

Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

DD-Tips Gävle

av MLipovac

Gävle bjuder på trav på fredagskvällen och jag tycker det ser intressant ut. En liten uppvärmning inför V75 imorgon. På dubbeln får vi se ett intressant supersprinterlopp där jag hittat min spik ikväll, en häst som sett fin ut på sistone och som hittat formen igen. I det andra DD loppet garderar jag med några och hoppas på skräll. Nu kör vi!


DD-1 (1140m auto)

Supersprinterloppet inleder dubbeln och här tror jag att 2 Reven D’Amour är starkast. Han har sett riktigt fin ut och senast tyckte jag han gjorde ett bra lopp bakom Volstead i Gulddivisionen, han gick bra ute i tredjespår och man kan inte begära att han vinner ett sådant lopp. Formen och glöden verkar finnas där och ikväll från ett bra utgångsläge tror jag han plockar ner dem. Det kommer givetvis laddas från alla möjliga håll och kanter och då kan Oskar sitta lugnt och ta dem till slut. Jag tror tolvåringen försvarar sin titel från förre året denna dagen!

DD-2 (3140m volt)

Från ett supersprinterlopp till ett styverlopp i avslutningen. Tipset går till 13 Limoncelli som är en bra häst när han vaknar på rätt sida. Det gjorde han i kvalloppet senast när han såg fin ut. Han är ruskigt stark och distansen är inget problem, går han felfritt så tror jag han plockar ner samtliga ikväll. Oskar J Andersson upp är ett plus. 4 Buckle Up Pellini är också en häst som är bra i sina ljusa stunder. Dock har han ett jobbigt utgångsläge med spår fyra i volten, men löser Markus detta så kan det bli tidig ledning och då kommer han bli svårfångad. 10 Urchin gjorde ett riktigt bra lopp näst senast när han gick ute i spåren, kom fram till dödens och slog ledaren men fick se sig slagen av en smygkörd. Han galopperade bort sig senast och galoppen kommer titt som tätt. Kan Jimmy få honom att gå felfritt så tror jag han är med i segerstriden. 8 Ippon Futura är hästen som har bäst form i fältet, han var bra som trea senast på V86 bakom Malkin. Lite chansartat utgångsläge nu men över långdistans kommer luckorna och får han sitt lopp då kan han vara starkast till slut. Plockar också med 9 Persos Bojje som var fin senast när han vann från dödens och 14 Västerbo Carrera som var tillbaka senast efter långt uppehåll. Har hög kapacitet och kan skrälla.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Reven D’Amour

DD-2: 4,8,9,10,13,14

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Reven D’Amour

DD-2: 13 Limoncelli

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Solvalla

av MLipovac

V86 är tillbaka på Solvalla och det ser riktigt spännande ut på förhand. Tycker man fått ihop en riktigt rolig omgång som ser öppen och spelvärd ut. Jag tror att man kommer få riktigt bra betalt på åttan om man prickar in den. Omgångens bästa singelstreck har en riktigt bra uppgift framför sig, jag tror hon är stenklar. Chansspiken har ett krånglit utgångsläge men löser det sig så är han starkast. Dragen får ni inte missa, dem ska ge oss pengarna. DD-förslag hittar ni längre ner på sidan, väljer att hoppa över favoriten i DD-1 då jag tror han kan få svar, ni hittar även ett rolig DD-förslag. Kommer öven att spela ett andelsspel ikväll där andelen kostar 75kr, länk hittar ni längst ner på sidan om ni vill köpa in er. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

10 Sangria Knight (V86-3) gjorde ett bra lopp senast men fick ge sig till slut. Jag gillade intrycket på henne och ikväll möter hon ett mycket enklare motstånd än senast. Formen är på topp och får Peter en bra start och kör offensivt direkt så blir jag inte förvånad om han övertar ledningen. Därifrån tror jag inte hon förlorar detta, skulle hon få ett rygglopp så avslutar hon bra och jag tror hon har en väldigt bra uppgift framför sig.

Chansspiken

12 Alorac Mathbell (V86-4) var tillbaka efter två månaders uppehåll senast och levererade direkt. Han gav Qahar Q.C en match på upploppet och var förbi men sen tog krafterna slut och han fick se sig slagen. Jag tror han kommer vara förbättrad med loppet i kroppen och kör Westholm någorlunda smart så tror jag på väldigt bra chans. Utgångsläget är tråkigt men jag tror det kan bli bra fart i främre träffen och då bjuds bakspårhästarna in och då står ingen emot honom. Riktigt rolig chansspik till 11% i skrivande stund.

Dragen

10 Tro Lo Lo (V86-1) har riktigt bra form och var ute i ett tufft V75 lopp senast, hon fick vandra i dödens då och det är verkligen inte hennes likör. Ikväll tror jag hon kan få en perfekt ryggresa och då blir hon riktigt farlig till slut.

5 Supermans Girl (V86-2) är en skräll i kvällens öppnaste lopp, jag tycker man ska ta med så många man har råd med. Jag gillade intrycket på henne senast när hon speedade till seger. Möter tuffare motstånd nu men med rätt lopp kan det räcka hela vägen.

2 Global Trustworthy 8 Dominion Beach (V86-7) är två hästar jag måste plocka med. Favoriten 3 Diamanten har varit ruskigt bra i dem senaste starterna och skulle Jorma släppa ledningen så är nog loppet över. Jag hoppas Jorma väljer att köra i ledningen med 2 Global Trustworthy för då blir det ett riktigt roligt lopp att kolla på. Hästen har fått två lopp i kroppen efter lång paus och sett fin ut. Formen börjar komma och från ledningen tror jag han kommer ge favoriten en riktigt match. Skulle det bli körning mellan dessa två, då måste man plocka med några till riktigt fina fyraåringar. Den jag varnar för är 8 Dominion Beach som jag vägrar släppa. Har jagat honom i hans tre senaste starter men inte fått betalt. Ikväll är han streckad på 1%, det tycker jag är ett skämt. Han har hög kapacitet och kan Johnny få ner honom i ett bra slagläge och dem andra kör där fram, ja då kommer han fälla många till slut, kanske alla!

Spelstopp på V86 är 19.20


Dagens Dubbel-förslaget: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,8

DD-2: 7,12

Roliga DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats (låg insats)

DD-1: 8 Dominion Beach

DD-2: 12 Cexter Bob

Spelstopp för DD är 21.25


HÄR kan ni köpa in er på min andel för endast 75kr!

Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

V5-Tips Jägersro

av MLipovac

V64 omgången går på Solänget ikväll och bjuder på ganska lågklassiga lopp. Därför tog jag mig en titt på Jägersros V5 omgång och den tyckte jag såg mycket roligare ut. Jag kommer bjuda på en liten sammanfattning av varje lopp och sedan får ni även ett systemförslag. Mot 5 rätt!

V5-1 (2640m volt)

2 Eldrick Boko har fått två lopp i kroppen efter paus, näst senast i comebacken gick han bra men kunde inte slå ledaren till slut.  Jag tror formen är på gång och klarar han det snäva andraspåret så är han med och gör upp om det. Han är snabb ut i volt men spåret kan ställa till det som sagt. 1 Dragster är en av dem snabbaste hästarna vi har i landet med autostart, nu är det volt men jag tror han ändå är snabb ut. Han växer om i ledningen om han kommer dit och då kan han räcka hela vägen. 6 Conny Sisu var ruskigt bra senast han var på Jägersro. Då bombade han bara runt allt och vann överlägset. Är han i den författningen ikväll så kommer ingen stoppa honom. Dessutom springspår och en bra position att vänta. 5 Eagle Shot blir mitt sista streck i loppet, han är snabb ut i voltstart och med några lopp i kroppen kan han sitta där ikväll.

V5-2 (1640m auto)

3 I Am Wrong var bra senast när han vann, han håller riktigt bra form och är snabb ut. Ralf har siktet på ledningen och skulle han få fuska bort några meter så tror jag han kan bli svår att fånga in. Dock kan han få tryck på sig av favoriten Medium som var fin senast på barfotabalans, man ska köra samma balans ikväll och han är också snabb ut. Skulle han trycka sig till ledningen så är han hästen att slå. Blir det körning mellan dem två så kommer 9 Daydreamer In och 12 Going Grateful bjudas in i loppet. Den förstnämnda var riktigt fin senast förutom att han galoppera, kan få ett perfekt lopp i ryggar och då blir han farlig till 9%. Den sistnämnda har hög kapacitet och är tuff, kan Christoffer hitta ner i en bra position och dem kör där fram, då kommer hans spurt bita vasst.

V5-3 (2140m volt)

10 Bernts Ulrika blir klar favorit och det förstår jag, hon har visat mest av dessa hästar och senast vann hon enkelt på Jägersro. Jag är dock lite rädd för utgångsläget då det kan krångla för henne, därför vill jag gardera och plocka med några till. 3 Quite Nice avslutade riktigt vasst på Axevalla senast bakom Goops fina häst. Tror hon hade gett Goop häst en match om luckan kommit tidigare. 7 Marjons Ivory galopperade senast men har varit fin innan. Peter låter väldigt uppåt på henne och rankar henne som den bästa av hans tre startande. Hon har springspår och träffar Peter rätt så kan hon vara ledaren av loppet och då blir hon farlig. 11 Rut K gjorde en riktigt fin debut på tävlingsovalen senast på Axevalla. Christoffer Eriksson upp nu är intressant och hittar hon rygg på favoriten så blir jag inte förvånad om hon vinner.

V5-4 (1640m auto)

Ett väldigt öppet lopp där jag väljer att ta ställning och spika. 5 Wallaby tror jag är vinnaren, han var fin som trea senast på V75 i ett långlopp där Nobel Amok vann. Han öppnar bra och jag tror Takter har siktet inställt på ledningen, kommer han dit då tror jag ingen slår honom. Blir det inte ledningen så gör det inget för han tål att göra jobb själv. Detta fixar du Johnny!

V5-5 (2140m auto)

Ett lärlingslopp avslutar V5 och här blir Shorthanded Jag klar favorit. Han är faktiskt omgången största favorit men jag vill gardera. Visst han vann på V75 näst senast efter ett riktigt bra lopp utvändigt ledaren, nu är det bakspår och lärlingar och då kan det bli problem. 5 Fabriz Boko låter det uppåt på från stallet. Han har galopperat i dem två senaste starterna men är egentligen inte en osäker häst, jag tror han kommer göra ett bra lopp ikväll och han körs dessutom av en kusk som kört honom tidigare. 4 Rex Lane har varit borta några månader men är en väldigt fin häst, Peter låter uppåt och det ska lättas i balansen. Jag tror på en bra insats direkt i comebacken. 2 Bren Derlin Am trodde jag på som skräll senast på V75 men då fick han trafikproblem. Han är nedstruken till innerspåret nu men han brukar öppna bra och i denna klassen ska han vara med i segerstriden. Det är en häst som känns på uppgång och måste med till 5%. Plockar också med treåringa 6 Flight Lane som varit ute i tuffa treåringslopp, fått hårdhet och kan ge dessa hästar en match.

V5-förslaget: 320 kronor

V5-1: 1,2,5,6

V5-2: 3,6,9,12

V5-3: 3,7,10,11

V5-4: 5 Wallaby

V5-5: 2,4,5,6,9

Spelstopp på V5 Jägersro är 19.58

Lycka till!

Mario Lipovac

En chansspik och ett drag!

av MLipovac

Tjena!

Draget Qamaro C.D avslutade vasst till seger igår och Pydin fick sin efterlängtade seger och krigade ner allt i sitt lopp. Tyvärr hoppade mitt andra singelstreck och då var den dagen förstörd för min del. Nya tag idag när det är dags för Grand Slam på Åmål, omgången håller inte någon vidare klass men jag har hittat en chansspik och ett drag som jag bjuder på. Finns även DD-förslag lite längre ner på sidan. Tänk på att Åmåls upplopp bara är 105 meter och spetshästarna kan bli svåra att slå. Dessutom springer man ”åt fel håll”, alltså högervarv vilket kan ställa till det för vissa. Nu kör vi!


Chansspiken

4 A.Hannibal (GS75-7) var ute på Jägersro i tisdags men backades ner på innerspåret då och hade alla krafter kvar. Åke Lindblom låter nöjd med sin häst idag och det blir ändringar på balansen inför dagens start. Man ska sätta på det helstängda huvudlaget och plocka av skorna, det betyder bara en sak, full fart från start till mål. I ledningen växer han en klass och jag tror han kan bli svårfångad därifrån. 

Draget

8 Stolt Odin (GS75-4) var riktigt bra på Arvika senast och avslutade vasst som tvåa. Han gick barfota runt om för första gången då och man är inne på att köra samma balans idag. Litet fält gynnar han då han har ett tråkigt utgångsläge och när Odd Arne Sagholen kommer till Sverige brukar det vara ordning på hästarna. Streckad på 9% i skrivande stund och det tackar jag för, glöm inte honom!

Spelstopp på GS75 är 15.50


Dagens Dubbel-förslaget: 3 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,3,5

DD-2: 4 A.Hannibal

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Monfalcone

DD-2: 4 A.Hannibal

Spelstopp för DD är 17.30


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

Sida 1 av 41
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Holm-Öste
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB