V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

V86-Xpress ikväll och tävlingarna delas av Åby och Solvalla. Omgången ser intressant ut och jag tror det kan bli bra pengar på åttan ikväll. På Åby tror jag att Thomas Uhrberg kan vara ”skrällkusken” då han har två riktigt intressanta uppsittningar, ni kan läsa mer om dem längre ner på sidan. Robert Bergh kör kvällens bästa spik och jag tror att han bara plockar hem detta. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

8 Officer C.D (V86-5) gick bra senast i finalen och har bra form. Han har en passande uppgift framför sig och borde plocka in 40 meter på hästarna på start. Han kliver ner i klass och gynnas av att två hästar är strukna. Tuffheten och kapaciteten är till hans fördel och jag tror han plockar hem detta enkelt.


Dragen

9 Rigoletto Jet (V86-1) spurtade till en fin seger senast efter paus. Nu tycker jag han är bortglömd, han går säkert framåt med loppet i kroppen och bröderna Ceka har bra stallform. Thomas Uhrberg upp på deras hästar brukar vara en lyckad kombo och jag tror han är med i segerstriden. Det ser dessutom ut att bli körning från start och det gynnar honom.

1 Ritzo (V86-3) är en häst jag gillar, han såg fin ut i årsdebuten som trea bakom Starzinner. Ikväll har han ett perfekt utgångsläge, har lopp i kroppen och kommer att få en perfekt resa. Uhrberg avgör om han vill köra i ledningen eller om han vill släppa och ta dem på stretchen till slut. Passa honom!

1 Somersault Sally (V86-7) gick bra senast, hon möter tuffare hästar nu men hon har fått ett perfekt utgångsläge. Skulle hon kunna svara upp rygg på ledaren så kan hon få ett drömlopp och då kan skrällen vara ett faktum när det blir fritt på upploppet.

Spelstopp för V86 är 20.30


Lycka till! /MLipovac

DD-Tips Mantorp

av MLipovac

Super-Jackpot omgång ikväll på Mantorp med 11 miljoner till en ensam vinnare. Omgången ser intressant ut och skulle någon av dem stora favoriterna torska så kan det bli bra pengar på sexan. På dubbeln får vi se en storfavorit som jag tror är sårbar, jag vågar inte ta bort honom men har hittat ett roligt drag emot honom. I avslutningen låser jag på tre hästar där en häst är extra rolig. Häng med!


DD-1 (2140m auto)

DD-inledningen bjuder på ett ganska bra lopp där jag hittat ett roligt drag som tipsetta. Det är Jörgen Westholms 1 Jartinec som inte har fått den start stallet ville men jag tror på ett bra lopp ikväll. Han har varit borta lite men det låter väldigt bra från stallet och jag tror på bra chans direkt. Man ska sätta på en jägarvagn och gasa från början, jag tror han får svårt att hålla upp ledningen men kan Jörgen bara hitta ut så tror jag han kan blåsa ner allt. Favoriten 4 Seek And Destroy har väll en bra uppgift framför sig nu när värsta motbudet är borta, tror att Marcus kommer vara offensiv direkt och skulle han få ledningen och få dämpa en bit då får dem andra det tufft. Jag hoppas dock han får det lite tuffare för då kommer min vinnare.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se en intressant spårtrappa där mitt tips går till Admir Zukanovics 3 Panther Face som han låter uppåt på, han har hög kapacitet och jag tror att han kommer sälja sig väldigt dyrt om han får ledningen. Från ett bra utgångsläge och med bra form så tror jag mest på honom. 9 Mr Magnifique gjorde debut för Veijo senast och gjorde ett godkänt lopp som trea, räkna med att han gått framåt med det loppet och från ett perfekt smygläge tror jag att han är med och krigar om segern. Den roliga skrällen är 4 Mr Rekatochklart som är mycket bättre än vad raden utvisar, han var bra näst senast bakom bra hästar och senast blev det galopp. Håller han sig till rätt gångart ikväll så tror jag han är med och gör upp om segern.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,4

DD-2: 3,4,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Jartinec

DD-2: 3 Panther Face

Spelstopp på DD är 20.53

Lycka till! /MLipovac

V75-Tips Axevalla

av MLipovac

Dags för banan med Sveriges längsta upplopp att stå som värd för V75. Omgången ser riktigt intressant ut trots att Nuncio kommer ut och blir allas singelstreck. Övriga lopp ser väldigt öppna ut och jag tror på stora pengar om man sitter med sjuan i eftermiddag. Mina V75-tips hittar ni här under och ni hittar även DD-förslag, V75-podden och andelarna längre ner på sidan. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

7 Nuncio (V75-4) är givetvis dagens bank, vet inte om jag behöver presentera honom så mycket då alla vet att det är en världsstjärna. Han gör efterlängtad comeback och hela trav Sverige är spända på att se honom. Stefan Melander låter nöjd med träningen och jag tror han är väl förberedd på dagens uppgift. Han kan gå på 80% mot detta motstånd och vinna utan att bli allt för trött. Spik och njut av en världsstjärna!

Kompletterande spik

3 Brosa Am (V75-5) låter tränare Lindgren uppåt på och jag tror att han kapacitetsmässigt är bästa hästen i fältet. Han gjorde årsdebut senast men blev då påkörd och det blev galopp, han avslutade ändå riktigt bra och jag tror han går framåt med loppet i kroppen. Det luktar dödens idag men det gör inget för jag tror han plockar ner favoriten från den positionen. Dessutom är favoriten hetsig och kan galoppera och då kanske 3 Brosa Am tar över ledningen och då tror jag inte han torskar. Han är bara andrahandare och det tackar jag för. Spelvärd spik!

Bästa dragen

4 Pearl Face & 7 Fika (V75-2) är två hästar som måste med på kupongen. Den förstnämnde galopperade med 1400 meter kvar men gjorde en bra upphämtning till en tredjeplats. Hon är stänkrädd och det skall vara orsaken till galoppen senast, nu utrustar man med stänkskydd och går hon felfritt så tror jag hon kan bli svårfångad i ledningen. Den sistnämnde var riktigt bra näst senast på Färjestad när hon var tapper som tvåa bakom 10 Baharat. Senast var hon inte så vässad då man siktade hit, nu är hon mer vässad och man ska lätta i balansen, det kan vara två faktorer som gör henne till en vinnare.

6 Journey14 Ladyofthelake och 15 Make It Quick (V75-3) är en trio som är helt bortglömda av spelarna. 6 Journey gick bra senast från dödens, ska utrustas med bike för första gången i karriären. Bra utgångsläge och en av dem bästa kuskarna så är han given på min kupong. 14 Ladyofthelake har toppform, hon är riktigt stark och tål att göra en del själv, gynnas av det långa upploppet. 15 Make It Quick har jag varnat för många gånger på bloggen här, det måste vara dags för honom att vinna snart. Han fick svar senast och gjorde ett bra lopp i dödens, hoppas man är offensiva direkt idag och får dödens för därifrån kan han slå dem.

Spelstopp för V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9,15

DD-2: 1,6,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 15 Magic Happens

DD-2: 9 Beppe Am

Spelstopp för DD är 18.20


Veckans avsnitt av V75-podden med mig och Niclas hittar ni HÄR!

Vill ni köpa in er på mitt system? Det gör ni HÄR!

Lycka till! /MLipovac

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Onsdag och vad betyder de? Jo, V86-Xpress såklart och denna kväll delas tävlingarna av Jägersro och Solvalla. Omgången innehåller några stora favoriter och Örjan Kihlström är nyckelkusken på Solvalla då han kör två stora favoriter. Jag tror att han vinner med en av dem minst då jag har honom som bästa spik. Har några roliga ”måste-streck” som jag kallar dem och ett roligt drag. Ni hittar mitt DD-förslag längre ner på sidan också. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

11 Titan Brodde (V86-4) är en av dem mest betrodda ikväll men jag tror att han plockar hem detta väldigt enkelt. Han är hetsig och svår och det har han visat i dem två senaste starterna, näst senast blev det galopp i starten och senast galopp på upploppet. Ikväll tror jag Örjan tar det väldigt lugnt från start, kör offensivt efter en stund och sedan vinner han detta från dödens mot ett ljummet gäng. Jag tror inte Örjan bommar med honom igen som favorit!


Måste-streck/Chansspikar

4 Rapide Du Pommeau (V86-5) bommade som storfavorit senast och jag var en av dem som trodde på honom, Flemming var passiv och det kostade segern. Ikväll kör Thomas Uhrberg vilket jag tror är bättre, han har toppform, ett bra utgångsläge och är riktigt spelvärd. Många av motståndarna är lite svårbedömda när det gäller form och jag tror att Uhrberg kan plocka hem detta från dödens.

6 New Star Power (V86-7) avslutade rysligt snabbt senast och intrycket var riktigt fint. Hon har toppform och ett bättre utgångsläge nu när hon är nedstruken ett spår. Hon är riktigt snabb ut och skulle Paal hinna förbi favoriten i starten så tror jag att hon vinner detta från ledningen. Hon kan även vinna från andra positioner då hon har en riktigt vass avslutning.


Draget

9 Calno De Pebrisy (V86-3) gör årsdebut efter en sejour i Frankrike. Han är svårbedömd såklart men jag minns när han var trea bakom Uncle Lasse i våras och det intrycket var läckert. Jag tror inte han är något sämre än någon häst här och det kan vara så att han bara är bäst ikväll. Perfekt smygläge och vass avslutning så får han en etta i raden!

Spelstopp för V86 är 20.30


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 New Star Power

DD-2: 2,3,5,7,9,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 New Star Power

DD-2: 5 Je T’Aime Ruinart

Spelstopp för DD är 21.40

Lycka till! /MLipovac

DD-Tips Halmstad

av MLipovac

Ny vecka och Halmstad står för tävlingarna, vi får se två intressanta lopp på dubbeln där jag tror Peter Untersteiners nyförvärv i avslutningen har en väldigt bra chans. I inledningen ser det öppet ut och jag plockar med några. Häng med!


DD-1 (1640m auto)

Inledningen bjuder på ett bra men öppet lopp, tipset går till 8 Cabedes som har högst kapacitet i loppet. Senast gjorde hon bort sig och jag tror att det tråkiga utgångsläget kan vara bra för då är hon ensam ute på vingen. Gör hon inte bort sig så tror jag hon vinner detta, hon besitter en enorm avslutning och det blir svårt att stå emot henne. 2 Axeline Baunely har fått två lopp i kroppen och är ledaren av loppet. Det låter positivt på henne och jag tror dem kan få svårt att plocka ner henne om kusken får dämpa en bit. Hon känns som värst emot min tipsetta. 7 Picasso Face låter det uppåt på från tränaren, Peter Untersteiner upp är också intressant och löser det sig från det tråkiga utgångsläget så tror jag han är med i segerstriden till slut. 12 Elegant Ås hade jag trott på ännu mer om han hade haft ett bättre utgångsläge, han har toppform och var bra senast från dödens. Behöver såklart hjälp med rätt ryggar och bra tempo i främre träffen för att komma in i matchen. Plockar också med 11 Podium som är helt bortglömd ikväll, hon har galopperat bort sig i dem två senaste starterna men gick väldigt bra för tre starter sedan. Hon har bra fart och räcker långt i ett sådant här lopp. Sista strecket går till 5 Right Broline som mött Rigel Face i dem senaste starterna och han har varit för svår. Är en bra häst men det känns som att han inte är någon riktig vinnartyp, får plats på kupongen som sista häst.

DD-2 (1640m auto)

Ett bra lopp avslutar kvällens tävlingar och jag kommer gå ut och singelstrecka Peter Untersteiners nyförvärv 4 Ontheway Diamant. Hon har inte startat på ett tag men hon har varit hos Peter i några månader och jag tror inte Peter plockar ut henne om hon inte är förberedd. Peter låter väldigt uppåt på henne och stallformen är det inget fel på, jag tror hon blåser till ledningen och sedan får dem andra se när Peter segerdefilerar med 4 Ontheway Diamant.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,5,7,8,11,12

DD-2: 4 Ontheway Diamant

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Cabedes

DD-2: 4 Ontheway Diamant

Spelstopp på DD är 20.53

Lycka till! /MLipovac

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

V75-finaler på Solvalla och vi får se många väldigt fina lopp. Vi får se två stora favoriter i On Track Piraten och Master Crowe och visst har båda väldigt bra chans att plocka hem segern. Roger Walmann har även gått ut med att hans Indoor Voices kommer vinna DD-1 med 20 meter, det är att sticka ut hakan rejält men jag tror hon har bra chans och jag väljer att gå på henne på DD. Ni hittar DD-förslagen och min andel längre ner på sidan. Häng med!


Bästa singelstrecket

3 On Track Piraten (V75-3) har sett smältfin ut i dem senaste starterna och senast avslutade han mycket vasst och vann på ett bra sätt. Jag tror han har en riktigt bra uppgift framför sig idag och skulle han få ledningen så slår ingen honom. Han går dessutom från andra positioner och det är bara för Jonny att slå in straffsparken i öppet mål.

Bästa dragen

4 Staro Ivy League (V75-1) plockade ner Önas Igor lätt näst senast och gjorde det bra som två senast efter lite paus. Jag tror han mått bra av det senaste loppet och idag tror jag han får en bra resa. Han kan vara lite knepig ibland men skulle han sköta sig så kommer han spurta ner många på upploppet.

7 Replay Pellini (V75-4) spikade jag senast och då höll han undan från ledningen och vann. Nu gynnas han av strykning invändigt och jag tror inte det är fel att attackera bakifrån denna gång. Det intressanta är att Thomas ska testa med jänkarvagn första gengen idag och det kan ge riktigt bra effekt. Glöm inte honom.

Spelstopp för V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 11 Indoor Voices

DD-2: 1,4,6,8,9,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 11 Indoor Voices

DD-2: 6 British Steel

Spelstopp för DD är 18.20


Vill ni köpa in er på mitt system? Det gör ni HÄR!

Lycka till! /MLipovac

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

Onsdagkväll och det är dags för V86-Xpress, banorna som delar på tävlingarna ikväll är Bergsåker och Solvalla. Jag tycker omgången ser spännande ut och det ser svårt ut att hitta singelstreck. Många väljer att luta sig åt Björn Goop i sjätte avdelningen och därför blir han vådligt stor favorit, men vad gör det när han vinner? Jag tror han har bra chans att segra och väljer också att singelstrecka honom. Jag har hittat en rolig chansspik och några roliga drag också. Häng med!


Bästa singelstrecket

6 Malkin N.O (V86-6) blir omgångens största favorit men visst har han en bra chans. Senast spurtade han riktigt starkt på stretchen på Åby och formen verkar vara på topp. Att Björn Goop sätter sig upp bakom är det inget fel på och jag tror Björn kommer bomba mot ledningen och därifrån förlorar han inte detta. Det snackas om att ettan ska köras i ledningen men han travade dåligt senast och när Goop trycker till så tror jag att han inte vågar ta emot för då hoppar han. Spets och slut!


Chansspiken

3 Pimpinette Face (V86-4) är min chansspik i ett öppet stolopp. Hästen har fått två lopp i kroppen efter operation och senast avslutade hon rykande över upploppet och såg riktigt fin ut. Hon verkar vara kraftigt på gång och det ser dessutom ut som att det kan bli körning från start och då kommer Örjan sitta och mysa i ledet och sedan står ingen emot hennes avslutning. Ta dem Örjan!


Rysarna

10 Pinyata Gel (V86-1) lyfter jag fram i inledningen då hon knappt är streckad, hon satt fast med allt kvar senast och är inte så tokig om det skulle stämma i loppet. Blir favoriten fast på innerspåret och dem kör i ett bra tempo, då får dem passa sig för henne!

7 Make It Quick (V86-2) varnade jag för senast men den starten är det bara att glömma, han kom dåligt på det. Näst senast var han riktigt bra och nu blir han helt bortglömd. Formen är fortfarande på topp och kan Kim bara hitta ner från bricka sju så tror jag han är med långt fram.


Spelstopp för V86 är 20.30

Lycka till! /MLipovac

DD-Tips Mantorp

av MLipovac

Ny vecka och nya tävlingar ska köras, Mantorp står för veckans första dubbel och det ser intressant ut. I inledningen får vi se en ganska klar favorit som ska ha bra chans att mosa allt men jag vill varna för två hästar om det krånglar för favoriten. I avslutningen har jag en klar tipsetta men väljer att dubbla med en som kan överraska. Häng med!


DD-1 (2140m auto)

12 Top Yllet blir klar favorit i inledningen trots det tråkiga utgångsläget, han har visat hög kapacitet och det kan bara vara så att han kommer fram till dödens och mosar dessa hästar. Senast var jag inne på honom också men då ställdes tävlingarna in på Färjestad och han fick åka hem och träna istället. Formen är på topp och han ska ses med bra chans. Skulle det dock strula för honom då vill jag plocka med två motbud, den första är 9 Temple Of Dreams som jag tycker besitter hög kapacitet men får inte riktigt ut den. Nu har han fått ett perfekt smygläge och skulle han få en bra ryggresa så tror jag han fäller många till slut. Den andra är 2 Grefstads Royalty som har det bästa utgångsläget av min streck, han svarade för ett riktigt bra lopp senast när han bara lämnade motståndet och vann på ett fint sätt. Får en bra resa och ska passas om man garderar favoriten.

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi se ett snabblopp där mitt tips går till 4 Love Palema som jag tror det är dags för ikväll. Jag vet att han har galopperat bort sig i dem senaste starterna men nu testar man ny kusk och man kommer att sätta på en jänkarvagn och hoppas att det faller väl ut. Hästen har kapacitet och går han felfritt då tror jag han sitter i ledningen och därifrån tror jag inte han förlorar detta. Skulle han göra bort sig så måste man ju ha med en häst till och jag plockar med 3 Alec Hornline. Han har pausat lite och kommer från montestarter där han tände till lite, han är också snabb ut och kommer utmana om ledningen. Får han ledningen så har han visat att han går bra därifrån, men skulle han få rygg ledaren så kan han överraska med lucka till slut.

Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,9,12

DD-2: 3,4

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Top Yllit

DD-2: 4 Love Palema

Spelstopp på DD är 20.53


Jag tänkte också varna för en häst på V64 som det senast var skrik på när han hade ett tråkigt utgångsläge. Det är 3 Sugarman S.R.P (V64-4) som ikväll har han fått ett bra utgångsläge och till låg procent måste han med på systemet. Kan bli körning i loppet och då biter han spurt bra till slut.

Spelstopp på V64 är 19.25

Lycka till! /Mario

V75-Tips Åby

av MLipovac

V75 på Åby idag och det ser intressant ut, det gör det väl alltid på Åby då man har open stretch och det kommer hästar från alla håll. Jag har en riktigt spelvärd spik som jag tror mycket på och sedan finns det några roliga drag som man måste se upp med. Ni hittar DD-förslag längre ner på sidan, ni hittar även V75-podden och andelarna längre ner på sidan. Häng med!


Spelvärda singelstrecket

1 Digital Archive (V75-7) var omgångens största favorit senast och gjorde ett bra lopp i dödens, mosade ledaren och försvann iväg men fick se sig slagen till slut av en annan smygkörd häst. Nu är han riktigt spelvärd då han ”bara” är tredje handare bakom två bra hästar men jag tror han kommer få ett bra lopp i rygg på 2 Hades Håleryd och då blir han svår att stå emot på stretchen. 5 Master Crowe är en jätte bra häst men idag får han vandra utvändigt ledaren och det gynnar mitt singelstreck. Dem två betrodda kör mot varandra och Bergh sitter bakom och myser och slår av dem till slut. Kör bara Bergh!

Bästa dragen

1 Diggers Elias (V75-1) har sett bra ut i dem två senaste starterna, näst senast såg han fin ut bakom vinnaren Beppe Am och senast körde Jepson ett taktiskt lopp invändigt och han såg bra ut. Idag har han ett bra utgångsläge och är garanterad en bra resa på innerspåret och därifrån blir han farlig när det blir fritt på stretchen. Se upp!

9 Barca (V75-3) har gjort två starter i ny regi och sett bra ut, senast fanns det krafter kvar och jag tror toppformen börjar närma sig. Hon står bra inne i loppet och är kvick ut, jag tror hon är ikapp hästarna framför direkt och sedan blir hon farlig med rätt ryggar. Man ska lätta henne i balansen lite och kör med bike, låter intressant till så låg procent.

Spelstopp för V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3,6,8,11

DD-2: 1 Digital Archive

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Magic Happens

DD-2: 1 Digital Archive

Spelstopp för DD är 18.20


Veckans avsnitt av V75-podden med mig och Niclas hittar ni HÄR!

Vill ni köpa in er på mitt system? Det gör ni HÄR!

Lycka till! /MLipovac

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Ny månad och jag hoppas verkligen att februari blir bättre än januari, inte gått som jag trott men det roliga med travet är att man alltid får nya chanser. Ikväll är det dags för V86-Xpress och kvällens omgång delas av Jägersro och Solvalla. Tycker omgången ser intressant ut, många roliga och öppna lopp och jag tror det kommer ge bra betalt om man sitter med åtta rätt. Jag har hittat mitt singelstreck nere på Jägersro medans mina drag startar på Solvalla. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

6 Rapide Du Pommeau (V86-1) ser ut att ha en väldigt bra chans i inledningen, han har varit ute i tuffa V75 lopp på sistone och gjort det bra (Aron The Baron och Carabinieri har vunnit). Nu står han perfekt inne i loppet och är ute över sin favorit distans. Jag tror att han kan vinna detta från dödens om det behövs och jag inleder omgången med en spik.


Bästa dragen

3 Ski To The Max (V86-6) tror jag kan bli en obehaglig överraskning för många, hon verkar verkligen vara på gång efter tre lopp i kroppen och från ett bra utgångsläge så tror jag att hon kommer få en bra resa. Dem värsta konkurrenterna har fått dåliga utgångslägen och till 4% tycker jag hon är riktigt spelvärd.

1 Make It Quick (V86-8) gjorde ett topplopp senast från dödens på Solvallas leråker. Exakt samma läge ikväll och med formen på gång så tror jag han kan skrälla. Han är inte snabb ut men skulle Kim hitta ut i andra spår och vara offensiv så tror jag han kan ta dem från dödens ikväll istället.


Spelstopp för V86 är 20.30

Lycka till! /MLipovac

Sida 1 av 32
 • Tjänstgörande redaktör: Karolina Strömbäck Horney
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB