Startsida / Inlägg

Hett med hemliga restauranger

av Anna Norström
imageimage

 

I kölvattnet av den ekonomiska krisen började fler och fler öppna upp hemliga serveringar i sina hem i Buenos Aires. Fenomenet kallas puerta cerradas, och dessa speak easy-krogar är hetare än någonsin just nu. Den mest hajpade heter Casa Saltshaker och drivs av amerikanen Dan – här har det dock varit svårt att få bord.

Så. Igår var vi på Casa Coupage, en av stans äldsta puerta cerrada som funnits i nio år. Bakom Casa Coupage står två sommelierer , Santiago Mymicopulo hans exfru Ines som nu är i Mendoza och förbereder en Casa Coupage där.

Hos många av de hemliga ”closed door”-restaurangerna sitter man tillsammans vid ett stort långbord. Men inte hos Santiago. Här är det precis som en vanlig restaurang, fast utan ett tecken på att det existerar, från gatan sett. Huset är ett vackert kolonialbygge och en liten innergård bjuder in till pauser mellan rätterna.

De andra gästerna igår var uteslutande amerikaner. Samtalsämnet som alla delade var det försvunna flygplanet MH 370, och i princip alla tog avsmakningsmenyn om 7 rätter. Vi valde även ett dryckespaket om 7 viner.

Maten var experimentell och snavade på sin egen ambition. För lite sälta var gemensamt för alla rätter. En king crab-sallad var inrullad i vad som smakade som rulltårta. Roligast var den argentinska nigirin med chimchurri istället för wasabi och sky istället för soya. Framåt osträtten artade det sig, och stället gjorde ljuvliga egna praliner. Prislappen – cirka en femhundring (700 pesos).

Häftigast var att få lära sig mer om argentinska viner och man fick själv matcha dem till maten då Santiago alltid hällde två glas samtidigt.

HITTA HIT: Soler 5518, Palermo, http://www.casacoupage.com.

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB