Startsida / Inlägg

I fredags: Nakna fotomodeller och Orlando Bloom som kvinna

av Anna Norström
images-4images-8images-7

…och 120 andra av peruanske kändisfotografen Mario Testinos verk går att ses nu på muséet MALBAs utställning ”In Your Face”.

I fredags var det premiär och Buenos Aires snyggaste konstcrowd samt vågade fashionistas var där. En kille bar en EU-jacka i kombi med en ”I love Oslo”-tisha, många kom i färgglada gummistövlar eftersom det regnat hela dagen och piffiga house wives hade med sina barn som accessoarer. Till och med Mario Testino själv var där och han rörde sig runt i lokalerna i ett mindre svärm av människor som aldrig lämnade hans sida. Han drack öl ur flaska och såg himla snäll ut.

Bilderna var uppblåsta i mestadels stora format på mörkgröna väggar. Oerhört snyggt. Många av motiven har man sett förut: nakna fotomodeller i svåra poser, Kate Moss och Gisele Bundchen som förtrollar Testinos kamera (de två modeller som han verkar jobba bäst med) och kända män i smink och kvinnokläder. Orlando Bloom passar till exempel utomordentligt bra i knallrött läppstift. Bilderna är allt från modefoto plåtat för Vogue och Vanity Fair till rena reklamjobb som för storkunden Gucci.

I den senare kategorin visar den italienska modejätten bikinis där en kvinnas könshår är ansat till formen för bokstaven ”G”. Väldigt 90-tal. Man undrar hur mycket Testinos stylister tillför bilderna.

MISSA INTE: Ashton Kutchers ”hej-jag-vill-ligga-med-dig-NU-och-jag-säger-det-bara-med-ögonen”-bild (där han även plåtats som enarmad). Och Lady Gaga som svart gudinna i rosa särk och Moder Theresa-motiv.

HITTA HIT: Mellan 14/3-9/6. Avenida Figueroa Alcorta 3415, http://www.malba.org.ar/web/home.php

 • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Mikael Hedmark
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB