Startsida / Inlägg

Överlevarens guide: Så äter du bra i Almedalen

av Anna Norström
Fävikens korvkiosk.
Fävikens korvkiosk.
Landets bästa tunnbrödrulle.
Landets bästa tunnbrödrulle.
Bifftatatki for the world.
Bifftatatki for the world.

 

Politikerveckan i Almedalen blir större och större för varje år. En bra grej i år är att matutbudet har fått sig ett rejält uppsving. Här är heta listan:

1. Helt klart bästa nyheten är Fävikens korvkiosk som intagit gården bakom Värdshuset Lindgården. För under hundringen får man Sveriges helt klart bästa tunnbrödrulle.

2. För övrigt har Värdshuset bytt ägare – och rutinerade Åre-krögaren Sonny Gustafsson (som även har Bungenäs Matsal på norra delen av ön) har tillsammans med Frida Domnauer både behållit den där genuina Lilla Italien-feelingen på bakgården. Ät: Sjötungan i hummersås.

3. Stans bästa frukost verkar finnas inne på Josbaren i Hästgatsbacken. Dessutom riktigt bra detoxsmoothies för de som trots att rosévin är helt ute i Almedalen ändå druckit vin.

4. Hetaste kvällshänget under måndagen verkade vara på Surfers där Kuba från Lyckliga gatan och Masse Salazar värmde dansgolvet. Rosanna Dinamarca syntes till i vimlet här.

5. Out of the Office på Kallis lockade många. En slags uppvärmning inför veckan hetaste event, DJ-Battlet som verkar ha en helt egen marknad på svarta börsen nu när biljetterna är heeeelt slut. Kallis bjuder för övrigt på en riktigt bra solnedgångsspot vid havet.

6. Det gör också Krönet. Ät: Tonfisk-tortillan som ett snack.

7. Noterat: Många restauranger är fullbokade sedan Dackefejden. Men! Många har också dropplatser och väntelistor för de tålmodiga. Däremot verkar de råda stor förvirring kring antalet platser bland gästerna i bokningar. Jag noterar att mången restaurangpersonal trollar med sittplatserna när ett bord för 10 dyker upp och istället är 13. Att folk inte lär sig att boka för fler?

8. Vi måste prata om Supper på Strandgatan. De verkar ha en nästintill magiskt upphöjd servicenivå i år. Ät: Bifftartar med ananasmaräng. Obs! Rabarberdesserten räcker till fyra.

9. Kaffe. Alla har satsat på mer eller mindre bra bjudkaffe i år. Så: Spara kaffepengarna till en glass i hamnen istället.

10. En annan bjudtrend är korven! Förutom Fävikens kiosk så langade Aftonbladet ut så mycket korv igår att det tog slut redan vid 14-tiden. Vi får hoppas att de fyllt på idag.

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB