Otur i tur
av
Med lite tur får man otur på köpet såklart! Efter en liten olycka mår jag bättre och ska sätta igång med alla förberedelser. Studentmottagning med 100 personer inbjudna står högst upp på listan, can’t wait!
Med lite tur får man otur på köpet såklart! Efter en liten olycka mår jag bättre och ska sätta igång med alla förberedelser. Studentmottagning med 100 personer inbjudna står högst upp på listan, can’t wait!
Idag provade jag på Shirataki nudlar för första gången, gjorde en egen variant av en wook med krämig kokosmjölk, tomat, kycklingbitar och massa curry. Det var verkligen gott med nu är frågan är dessa nudlar too good to be true? 30 k alorier/ 100 g och 3 g kolhydrater. Jag har läst runt på nätet och många skriver att det inte tillför kroppen med något mer än att det är som ett alternativ till pasta/nudlar. Själv tycker jag att det inte smakade mycket som vanlig pasta göra men samtidigt slipper man en uppsvälld känsla efteråt, vilket är skönt. Jag köpte min i mataffären för 20 kr och tror faktiskt att jag kommer att äta det fler gånger. Men vad tycker nu? Hiss eller diss?
God morgon! Nybakade fröknäckebröd, Özz Nujen på skärmen och proteinbollar för hela veckan. Bra vecka, mycket bra vecka!
När jag la upp inlägget om min utveckling av foto var det någon som önskade sig att jag skulle berätta hur jag fixar med bilderna. Vilken bra idé! Så nu kör vi, steg för steg.
1.
När det åskar äter mans soppa. En Raw morotssoppa som innehållet massa nyttigheter och tar 10 minuter att laga.
För 1 person behöver du:
3 morötter
1 avokado
1,5 dl vatten
kryddor
Gör så här:
Hacka morötterna och blanda i avokadon.
Mixa med en stavmixer.
Häll i vattnet och krydda efter smak.
Toppas med bladspenat!
Vilken kväll det blev igår, det var inte bara prinsessan som firades igår utan även Johanna. Gott, snabbt och fräscht var kvällens tema för menyn. Nu laddar jag batterierna för uppdrag tre som är redan nästa vecka. Vad kul det här!
Förrätterna
Minihamburgare blev som vanliga men i miniform, riktigt bra partytrick som passar perfekt till fördrinken.
Dressingen: lätt creme fraiche blandad med Sama oelek.
Kalkonrullar: en röra som jag hitta på i sista sekund. Mixa 1 kesoburk, 1 chili, ½ rödlök och 2 avokado. Rulla i en kalkon bit med en bladspenat
Varmrätten
En stor sallad med torkade tranbär & solrosfrön
Lax grillad i ugnen.
Chevrebollar: mixa Chevréost med kvarg och lite salt. Rulla till bollar och rulla runt i valnötter.
Efterrätt
På botten, hackade jordgubbar & mynta. På det vispad grädde med agavesriap och toppen fanns det massa bitar av mörkchokad.
Hej kära ni! Många av er har säkert märkt att jag är allt förutom personlig i bypogosjan.se. Jag älskar att laga mat och det är precis det jag vill fokusera på, för det finns inget annat så får mig att bli lika glad som att stå i köket. På senare tid pga en trist nyhet, har jag hängt mer på hemnet.se än att laga nyttiga scones. Men nu, efter ett samtal, är jag back on track. Ge inte upp mig, min kunskap om mat och framförallt inte bypogosjan.se. För det kommer bara att bli bättre! Ta hand om varandra.
När jag inte hinner laga eller baka något så köper jag detta bröd som är gjord på massa naturliga frukter. Hittade det i hälsohyllan på en Coopaffär, tyvärr kommer jag inte ihåg vad det heter då jag kastade etiketten. Men nästa gång jag köper det, meddelar jag er! Min favorit pålägg är kvarg istället för smör, ärtgrodor, sockerärtor och kalkonbröst. Fantastiskt gott!
Frozen yoghurt, mycket näring och dagen är räddad. Mixa ihop 1 mogen avokado, frusen mango, 1 näve bladspenat och 3 msk kvarg. Toppa med passionsfrukt. Love it!