V75-Tips Eskilstuna

av MLipovac

Tjena!

Extra V75 på Eskilstuna idag där Breeders’ Crown finalerna ska avgöras för treåringarna och fyraåringarna. Daniel Redén spelar en stor roll idag då han har två av sina bästa hästar till start. Jag tror båda hästarna kommer vinna då dem är bäst i fältet och jag spikar dem. Har även hittat några roliga drag som ska höja utdelningen. Nu kör vi!


Singelstrecken

2 Conrads Rödluva (V75-2) har verkligen imponerad under året och vann Oaks för två starter sedan. Senast fick hon ett tungt lopp i kvalet men körde sig till ledningen och vann på ett mäktigt sätt. Hon såg inte ens trött ut och jag tror att hon vinner detta oavsett position. Örjan Kihlström är alltid med när det vankas stora prissummor och jag spikar utan att tveka. Värsta motbudet 6 A Sweet Dance var bra senast men jag tycker säsongen varit lång och jag tror inte mycket på henne.

3 Perfect Spirit (V75-7) har gjort allt rätt denna säsongen. Han har vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren och idag tror jag även han vinner Breeders’ Crown. I semifinalen var inte alla växlar brukade och han imponerade utan att ta ut sig helt. Örjan har valt honom i loppet och det förstår jag, han har inte varit med om dem tuffaste loppen under året och känns som den fräschaste. Jag tror Örjan får ledningen tidigt och sedan är han hästen att slå.

Dragen

13 Darling Harbour (V75-3) har inte fungerat på slutet men kapaciteten finns. Johan upp idag är ett stort plus och skulle hon få sin resa då tror jag hon kan fälla samtliga. 5% i ett öppet lopp är riktigt spelvärt.

9 Hevin Boko (V76-6) är en häst jag alltid gillat. Hon har inte haft flyt i loppen och inte varit med i dem största loppen. Det tror jag kan gynna henne nu när säsongen går mot sitt slut. Hon har ett perfekt smygläge och skulle tempot bli högt då blir jag inte förvånad om hon spurtar ner allt till 7%.

Spelstopp på V75 är 14.30

Lycka till!

Mario Lipovac 

V75-Tips Eskilstuna

av MLipovac

Tjena!

Multijackpot på Eskilstuna och man har fått ihop en av dem roligaste omgångarna detta året. Finns inga givna singelstreck och jag tror man kommer få bra betalt om man sitter med sju rätt. Jag har gjort en lite sammanfattning lopp för lopp där jag berättar om vad jag tror om loppen. Har hittat ett singelstreck jag går på, det andra har jag inte bestämt helt men det finns drag och roliga hästar i varje lopp. Stort lycka till mot sjuan och miljonerna idag! 


V75-1

Vi inleder med ett väldigt öppet lopp där jag tror det kan skrälla direkt. Tipset går ändå till Björn Goop och 11 Rajah Silvio som var sjuk senast. Han har varit bra innan det och tränar bra nu. spåret är ett litet minus men jag tror Björn löser det. Han säger att det är hans bästa chans och det får man ta med respekt. Löser han som sagt spåret då tror jag han är med och gör upp om det. 10 Claude Debussy var riktigt bra senast när han speedade ner Handsome Brad. Det är det inte många som gör och med den insatsen på näthinnan får han tas på största allvar. 1 Messiah har bästa läget och jag tror Daniels taktik är att leda loppet så länge han kan. Hästen har lopp i kroppen och ska gå med urryckare för första gången. Vill även nämna 14 Hobby De’Liton som jag vet att man håller högt i Westholms stall. Han har inte startat på ett tag men kapaciteten finns för att segerstrida.

V75-2

Lärlingslopp som ser öppet ut på förhand. Tipset går till 10 Maintainability som ser ut och ha hittat bra form. Hon har springspår och skulle Oskar träffa rätt då tror jag man kan sitta i ledningen tidigt. Därifrån blir hon svårslagen och detta kan vara en tänkbar spik. Dock är det lärlingslopp och det kan hända oväntade grejer så att ta med några behöver inte vara fel. 15 Great King Wine är bästa hästen i fältet men han står fyrtio meters tillägg och det är inte lätt att runda allihopa. Skulle det dock stämma då kan han spurta ner samtliga. 13 Blue Star Champion är också given om man garderar, han har varit bra på slutet och med rätt ryggresa blir han riktigt farlig. Dock tycker jag han inte kan göra så mycket själv och är beroende av vad dem andra gör. Två roliga långskott är 7 Lady Zappa och 8 Mellby Ess.

V75-3

Veckans Gulddivision ser ut att stå mellan fyra hästar. Jag kommer att ta dessa fyra och stänga loppet på dom. Skriket som alla ska spika är 9 Nadal Broline och det förstår jag, jag trodde mycket på honom senast men Erik körde lite för sent. Med rätt lopp blir hans spurt väldigt farlig. 4 Zenit Brick är min tipsetta och det bygger jag på han senaste insats. Han såg riktigt fin ut när han mosade Charrua Forlan från dödens och verkar vara riktigt på gång. Det är han årstid nu och han är och räkna med idag. Dem andra två jag syftar på är givetvis 2 Makethemark som ska gå med skor och har lite diffus form idag och 5 Milligan’s School som kan leda loppet väldigt länge.

V75-4

Ett fyraåringslopp för ston där jag tror att Björn Goop har bra chans att leda loppet runt om med 6 Topspin. Jag har sett henne i voltstart och det har gått lite på nålar men när hon har ensamt springspår och Björn i sulkyn så tror jag på felfri avgång och då är hon hästen att slå. 13 Gun Palema är dagens skrik har jag märkt, alla ska gå på henne och visst var hon fin senast mot tufft motstånd men det luktar vingel. skulle det lösa sig då kan hon vara med. Samma gäller 12 Global Upfront som bör duga om det stämmer för henne. En bortglömd märr är 11 Chapter Review som enligt mig är en av dem bättre i fältet, ett minus är att inte Örjan kör men löser Kenneth uppgiften kan hon vara med i främre träffen.

V75-5 

Här kommer dagens bästa spik och det är derbyfinalisten 7 Bo C. Det har inte stämt för honom i dem sista starterna men tränare låter väldigt nöjd med honom och har inte hittat några fel på hästen. Jorma känner honom väl och från springspår tror jag han får en bra start och när Jorma trycker till så får han ta över ledningen. Det snackades om att han skulle kunna utmana i derbyt och idag är han streckad på 12%? Är han i närheten som i derbykvalet då tror jag ingen kan slå honom. SPIK!

V75-6

Ett av omgångens öppnaste lopp om ni frågar mig. Jag tycker man ska plocka så många man har råd med. Ska inte nämna alla hästar men lyfter fram dem jag tycker är hetast. 10 Track Angle får tipset, han har verkligen hittat formen och såg ruskigt fin ut senast när han vann efter resa utvändigt om ledaren. Jag tror det kan bli körning från start i detta lopp och det gynnar honom, se upp längst ut i banan. 3 Esprit Sisu blir bara bättre och bättre och skulle han sköta sig då kan han få tidig ledning och därifrån ska han slås. Dock kan man inte lita på honom då han har hetsiga tendenser. 8 Hawk Cliff har växt med nya balansen och jänkarvagnen senast, han avslutade ruskigt fort och hade Ural dragit fram honom bättre hade han vunnit. Idag har han tråkigt utgångsläge men löser Björn en bra resa då kan hans spurt bita riktigt bra.

V75-7

I avslutningen blir Daniel Redéns 1 Don’t Mind Me klar favorit. Han är i bra form och skulle han hålla upp ledningen så kan han hålla väldigt länge. Dock är innerspåret inte så bra på Eskilstuna och det ska laddas från alla möjliga håll vilket kan göra att han får mycket tryck och tempot blir högt. Det bjuder in min tipsetta 9 Isor Håleryd som har två lopp i kroppen och börjar hitta formen. Han har ett perfekt smygläge och skulle det bli hårt tempo då fäller han många till slut. Tycker det kryllar av drag i avslutningen och et är alltid skönt och sitta med många på slutet så jag kommer förmodligen plocka en del. Glöm inte bort 2 Dartagnan Sisu, 8 Disco Volante och 11 Zoko Lane.

Bästa spiken: 7 Bo C. (V75-5)

Bästa draget: 9 Isor Håleryd (V75-7)

Spelstopp på V75 är 16.20

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Mitt i jackpotthysterin inför V75 ska V86 avgöras ikväll och där har vi också jackpot. Åby och Solvalla delar på tävlingarna och jag tycker omgången ser lurig ut. Många klara favoriter som brottas med dåliga lägen och jag tror det kan ge riktigt bra betalt igen. Jag har hittat två singelstreck, ett som jag tror är bäst och körs av Björn Goop och det andra ett rolig singelstreck i ett öppet lopp. Drag finns det gott om och dem får ni inte glömma. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

Gazza B.R (V86-6) har visat fin kapacitet och tagit tre raka segrar. Han har ett tråkigt utgångsläge ikväll men jag tror att Björn trycker av och när han väl ställer frågan så kommer ingen svara honom. Björn har stor respekt på Solvalla och i ledningen tror jag det blir ett väldigt tråkigt lopp där han får styra och ställa och rinna undan till seger. Han är stor favorit men i brist på andra spikar så går jag på honom.

Roliga singelstrecket

1 Cesar F.C (V86-2) tror jag har bra chans i ett öppet lopp att leda runt om. Värsta motbudet är struken och det ökar hans spetschansen mycket. Vet att Kaj tycker denna hästen är bra och kommer han bara rätt på det då tror jag han tar ledningen och sedan ser jag inte någon sätta upp någon tempo. Till 15% känns han riktigt spelvärd och jag spikar.

Dragen

3 Dokonjo (V86-1) gör alltid bra lopp och har ett perfekt utgångsläge ikväll. Han är snabb ut men jag tror man vill släppa och få rygg på ledaren. När det vankas open stretch då blir han farlig och kan skrälla direkt i inledningen.

8 Vahände (V86-4) har bättre form än vad raden visar. Stämmer det lite kan han verkligen skrälla till väldigt låg procent. Extra intressant om man ska lätta i balansen, tror det kan ge en kick och i ett öppet lopp kan han vara farlig att glömma.

13 Dream Lane (V86-7) har fått två lopp i kroppen och borde vara ännu bättre ikväll. Hon såg fin ut senast och spurtade bra i skymundan när luckan kom. Spåret blev bättre ikväll och jag tror man kommer vara offensivare denna gången. Blir inte förvånad om hon rundar samtliga. En rolig spik om man vågar, jag går på henne på DD.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 13 Dream Lane 

DD-2: 12 Announcement

Spelstopp på DD är 21.40


Lycka till!

Mario Lipovac 

Insatsen senast var grym, spikas ikväll!

av MLipovac

Tjena!

Solvalla står för V65 omgången ikväll och jag har hittat ett roligt singelstreck i avslutningen. Det är 5 I.T Inventor (V65-6) som stod för en riktigt bra insats senaste på Solvalla när han fick gå ute i tredjespår stora delar av loppet men kunde ändå vinna. Han har toppform och har han tagit senaste loppet på rätt sätt då tror jag han har bra chans trots tuffare emot. Får han sin resa då tror jag han kan blåsa ner samtliga, finns även på kartan att han kan få ledningen och då blir han inte lätt att slå. Till 8% går jag på honom på både V65 och DD.

Spelstopp på V65 är 19.30 och på DD 20.56.

Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Romme

av MLipovac

Tjena!

Romme står för dagens V75 omgång och det känns som det alltid är spännande omgångar där. Allt kryddas men en stor jackpot där en ensam vinnare kan plocka hem 65 miljoner kronor. Omgången i sig ser favoritbetonad ut i början och svårare mot slutet, vi har tre klara favoriter i början som har bra chans men någon av dom måste jag försöka fälla för att det ska bli någon potential i omgången. Rubrikerna hittar ni nedanför och jag önskar er ett stort lycka till!


Bästa singelstrecket

7 Heavy Sound (V75-3) har jag alltid gillat och jag tror han har en bra uppgift idag. Senast fick han gå i tredjespår sista varvet och dra tåget men avgjorde på ett bra sätt och var bara bäst. Värsta motståndaren 9 Milligan’s School gick då i ledningen men kunde inte försvara sig när mitt singelstreck satt klorna i honom. Idag har han spår långt ut, men är nedstruken ett spår och trots en tuff ineldningen tror jag han bara är bäst. Brukar inte singelstrecka Kenneth Haugstad på V75 till ganska hög procent men denna gången tror jag han löser det.

Tänkbara singelstreck

10 Ural (V75-2) blir omgångens största favorit. Han har övertygat på slutet och senast var han riktigt bra när han mosade allt den tunga vägen. Idag ser uppgiften bra ut då han möter ett lämpligt gäng och kommer förmodligen köras offensivt direkt. Han har nästan tagit alla sina segrar från ledningen eller utvändigt om ledaren. Dock vill jag höra det sista innan jag tar ställning, han har bakspår på kort distans och ska inte gå optimalt utrustad.

4 Erik Sting (V75-6) måste få vinna. Finns det någon rättvisa i travet så borde han få sätta nosen först idag. Senast var heroisk från ett jobbigt utgångsläge och jag läste att Ulf Ohlsson som körde inte fick av huvan till slut, skulle han fått av den så hade han vunnit. Idag har han bättre spår och möter lämpligare motstånd, med minsta klaff tror jag han har bra chans.

Dragen

7 Waikiki Silvio 9 My Dream Art (V75-5) är två skrällar i ett öppet lopp. Den förstnämnde är Björn nöjd med och han står perfekt inne i loppet. Lite vingelläge men kommer Björn ner och det blir tempo då tar han många till slut. Den sistnämnde har ett perfekt smygläge och gått bra i skymundan. Kör dem fort i täten då kommer han in i matchen till låg procent.

7 Dartagnan Sisu 9 Speedy Foxy Vicane (V75-6) är två måstehästar till väldigt låg procent om man inte går på favoriten. Den förstnämnde är ruskigt kapabel när det stämmer för honom och han är inte sämre än någon annan. Senast satt han fast med mycket krafter kvar och såg fin ut. Tål att göra en del och stämmer det då kan han skrälla till 2%. Den sistnämnde är en fin märr som har toppform. Hon avslutade vasst i skymundan i Sto-SM näst senast och senast satt hon fast med krafter kvar. Kommer hon igenom bra kan hon få ett bra lopp och avsluta vasst.

9 It’s Showtime Zaz (V75-7) var tillbaka senast efter lite paus. Han var fin och vann på ett bra sätt. Räknar med att han är bättre med loppet i kroppen och Nicklas har säkert siktat på detta lopp. Han tål tuffa upplägg och jag tror man kommer vara offensiv, han är segstark och kan bli svår att plocka ner under slutvarvet. Under 10% är märkligt tycker jag.

Spelstopp på V75 är 16.20


Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Jägersro och Solvalla delar på kvällens V86 omgång och det ser som vanligt väldigt roligt ut. Det är stor chans att det blir bra utdelning igen då många av loppen ser kluriga ut. Jag har hittat två ”spetsspikar” som båda startar på Solvalla. Har även tre roliga drag som ni inte får missa, en av dom kan vara en rolig chansspik för den vågade. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

2 Wrongdoer (V86-6) trodde jag på en del senast men då blev det galopp och kusken tar på sig det. Gången innan tycker jag han var bra vid spetssegern och hade krafter kvar. Den värsta konkurrenten är struken vilket underlättar uppgiften. Jag tror man tar ledningen i ett tidigt skede och sedan är segerchansen mycket god.

5 Mellby Fashion (V86-8) tror jag har bra chans att leda det avslutade loppet runt om. Hon har mycket bättre form än vad raden visar och har varit ute mot tuffa konkurrenter under året. Startsnabb och jag kan inte se Jörgen missa ledningen med henne, därifrån säljer hon sig dyrt och dem andra kommer få jobba för att slå henne.

Dragen

6 Give Me Ten (V86-2) är min tipsetta i loppet. Han är startsnabb och jag tror Björn hittar till ledningen med honom. Att Björn kör är ett enormt plus då han står i en klass för sig men också för han vunnit med hästen tidigare. Tycker han höjer sig i den positionen och dem andra får vara bra för att slå honom. För den vågade kan det vara en chansspik.

10 Falcon Am (V86-4) var det mycket snack om senast, han fick ett snällt upplägg och spurtade mycket bra som tvåa. Kör man lite offensivare ikväll så tror jag han kan fälla samtliga till slut. till ynka 5% är han given på kupongen.

9 Gute Band (V86-7) spurtade riktigt bra senast när han fick lucka väldigt sent. Han hade ett tråkigt utgångsläge men gjorde det bra ändå. Täta starter är en fördel och från ett intressant smygläge kan han bli farlig tills lut. Helt borttappad till 3%.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac 

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Favoritparad igår på Jägersro som förväntat och vi får en stor jackpot till nästa helg. Solvalla kör extra V75 idag med Breeders’ Crown semifinaler där dem fyra främsta i varje lopp går vidare till final. Det finns några klara favoriter men även några bortglömda hästar. För några är säsongen lång och det kan vara tunga ben i slutet på året. Mina rubriker hittar ni nedanför och jag tror att Björn Goop kan vara nyckeln idag på Solvalla. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

5 Global Wise Guy (V75-2) var med i Kriteriet senast och satt fast med lite krafter kvar. Han kvalade in efter en tung resa och jag tror vi inte sett hur bra denna häst är. Björn Goop upp är intressant och när han dessutom är nedstruken ett spår tror jag han sitter i ledningen efter en bit och sedan tror jag ingen tar ner honom. Man kör med jänkarvagn igen (gjorde det i Kriteriet) vilket jag tror ger bra effekt. Kör bara Björn!

Tänkbara singelstreck

4 Chanti (V75-1) var riktigt bra i kvalet till Europaderbyt när han spårade varje meter av sitt lopp. I finalen var han sämre men jag tror resan satte ner honom då. Björn låter nöjd med honom för dagen och det står spets i mitt huvud. Därfirån höjer han sig verkligen och det kan vara en spets och slut seger i inledningen.

8 Staro Miami (V75-5) har det tråkigaste utgångsläget men jag tror det kan bli bra ändå. Hon är snabb ut och jag tror att alla motståndare invändigt kommer släppa henne till ledningen. Hon höll starkt till andraplatsen i Oaks efter att hon blivit lite het i ledningen. Som spetsfavorit kan man gå på henne, dessutom har värsta motståndaren ännu sämre utgångsläge och känns lite neråt formmässigt.

Dragen

7 Activated (V75-3) kommer gå framåt med senaste loppet i kroppen. Man ska lätta henne i balansen idag och sätta på en jänkarvagn för första gången. Kan Jepson hitta ner i ett slagläge och det blir lite tempo, då kan hon fälla många till låg procent.

9 Gloria Web (V75-6) var inte som bäst i finska Stochampionatet men nu är hon på gång. Det låter uppåt från stallet och man ska plocka av skorna. Från ett perfekt smygläge med Örjan kan det bli riktigt bra och till låg procent måste hon med.

Spelstopp på V75 är 14.30


DD-förslaget: 2 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Gloria Web

DD-2: 5,11

Spelstopp för DD är 16.20


Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Tjena!

Jägersro står för dagens V75 omgång och jag tycker man fått ihop en sportsligt bra omgång. Spelmässigt känns den något favoritbetonad, speciellt när Propulsion startar i C.L Mullers Memorial där jag inte kan se honom förlora. Det är sex lopp kvar att lösa och vi hoppas det kan skrälla lite i dem så värdet stiger lite. Njut av sporten denna gången!


Bästa singelstrecket

6 Propulsion (V75-7) är världens bästa häst just nu och har en straffspark framför sig. I ett ljummet gäng tror jag Örjan kör offensivt och tar över ledningen och sedan är loppet över. Skulle han hamna utvändigt om ledaren så tror jag han fixar det ändå. Han älskar Jägersro och detta kan vara en av årets bästa spikar.

Tänkbara singelstreck

5 Panamera (V75-2) har varit min och andras nästagångare många gånger på slutet utan att få vinna. Han har toppform och kommer vinna när som helst. Örjan upp är ett stort plus och när det dessutom ser ut som det kan bli bra fart på loppet då tror jag han har bra chans att brotta ner allt med sin vassa speed.

10 Vincent As (V75-3) var riktigt bra senast när han svepte till ledningen på borte långsidan och avgjorde på ett bra sätt. Han står bra inne i loppet och jag tror Jepson kommer vara offensiv om Björn sänker farten för mycket i ledningen, han är en tuffare häst än favoriten och kan avgöra den tunga vägen.

Dragen

3 Stepping Spaceboy (V75-1) har jag jagat en del på slutet och han har inte fungerat fullt ut. Formen är ett frågetecken men kapacitet har han att vara med och slåss om segern. Från ett bra utgångsläge hoppas jag Stefan kör för ledningen och stannar i den positionen. Har han bara hyfsad form kan det räcka hela vägen och till 6% är han given på kupongen.

11 Firstlady Michelle (V75-4) är det roliga draget i lärlingsloppet. Hon var riktigt bra näst senast bakom vinnande Cavidendron men senast var hon sämre i rygg på ledaren. Har hon vaknat på rätt sida då kan hon mycket bättre och kan bli farlig med tempo på loppet.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 11 Global Trust

DD-2: 6 Propulsion

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Jackpot och en väldigt öppen omgång på V86 ikväll. Åby och Solvalla delar på tävlingarna och jag tycker det inte finns några klara singelstreck. Har hittat ett som jag tror är bäst och sedan en rolig chansspik till några procent bara i ett öppet lopp. Drag hittar man alltid och jag bjuder på två. Lycka till med streckandet ikväll!


Bästa spiken

2 He’s Marvelous (V86-2)  tror jag har en bra uppgift framför sig. Björn låter nöjd med honom och gjorde även det senast när han var ute i ett uttagningslopp till Europaderbyt. Han spurtade bra som femma och såg fin ut. Han har varit strulig och inte fått det att stämma under karriären men jag tror att han inte är mycket sämre än några av dem bästa i kullen. Ikväll har han ett bra spår, Björn kommer testa för ledningen och kommer han dit då tror jag han blir svårslagen. Värst emot är 11 Aventador S.F men han har hållit på med annat än trav och har ett jobbigt utgångsläge så jag går på Björn och hans fina fyraåring.

Chansspiken

2 Lima Mermaid (V86-4) är min roliga spik ikväll. Hon var tillbaka efter paus senast och var då tungt tränad. Jag tycker hon gjorde ett godkänt lopp och formen är framflyttad till ikväll. Spetschansen är god och skulle Oskar få bestämma en bit då tror jag att det blir svårt att slå henne. Man ska även sätta på en jänkarvagn ikväll vilket kan ge en kick. Till 6% i ett väldigt öppet lopp så kan hon vara lösningen.

Dragen

6 Alvena Vagaboy (V86-7) blir totalt bortglömd ikväll. Han var ute mot 10 Aperfectdream näst senast och vann då mot denne. Ikväll skiljer det mycket i procent mellan dem vilket jag tycker är fel. Han har han springspår och jag tror att Uhrberg som är en av dem skickligaste vi har i landet i just volt skickar honom till ledningen. Där gör han sina bästa lopp och skulle han få fuska bort en bit då kan han bli svår att slå. 5% är ett fynd!

7 Sir Henry P.Hill (V86-8) var favorit och många spikade honom senast. Ikväll blir han bortglömd vilket jag tycker är intressant. Han strulade innan och efter loppet senast men formen sitter där och motståndet är ”enklare”. Kommer han bara till från sitt utgångsläge då tror jag han är med och gör upp om det. 8% i skrivande stund.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac 

Grand Slam 75 Eskilstuna

av MLipovac

Tjena!

Blev helt fel igår på V75 och den dagen vill jag glömma så fort som möjligt. Skönt att Eskilstuna har fått ihop en rolig GS75 omgång och jag har hittat lite hästar som jag vill vurma för. Går igenom loppen nedanför och delar mina tankar om vilka jag tror på mest och vilka ni ska se upp med. Nu kör vi!

GS75-1

Ett sprinterlopp inleder omgången och jag tror att Claes Sjöström och 4 New Steel har bra chans att leda loppet från start till mål. Han är kvick ut och jag tror han sitter i ledningen omgågnende, skulle sedan Claes få dämpa en bit då blir han svår att slå till slut. Ett singelstreck för den som vill lösa inledningen med få hästar. För er som garderar vill jag varna för 5 Copimade som inte har någon vacker rad och inte har vunnit på länge, men han har bra kapacitet och skulle han få sin resa då kan han slå till.

GS75-2

Ett långlopp där Roger Walmanns 5 Indy D blir omgångens största favorit. Hon har gjort bra prestationer och det kan vara så enkelt att hon får ledningen tidigt och sedan blir detta ett sömnpiller. Jag litar dock inte på Haugstad med en så stor favorit utan vill varna kraftigt för 12 Copitex som jag inte tycker är något sämre än favoriten. Har ett jobbigt utgångsläge men var fin vid segern senast och kuskförstärks av Kim Eriksson. Blir inte förvånad om han sveper dem och vinner, det skiljer alldeles för mycket mellan dessa två.

GS75-3

Ett treåringslopp där vi endast har sju startande hästar. 1 Mellby Glader blir favorit och det tycker jag han ska vara. Han är ingen raket ut men startar tätt vilket jag gillar och i ett litet fält kan han vara vara starkast. 3 Vivacious Allie och 7 Brothers N.Arms är två svårbedömda jänkare. Den förstnämnde är startsnabb men gör debut i Sverige och det över medeldistans, skulle det vara bra form då kan han vara med och slåss om segern. Den sistnämnde galopperade i debuten för Melander senast och vi fick aldrig se något. Intressant med Rikard N Skoglund och skulle han trava så kanske vi får se en riktigt bra insats.

GS75-4

Ett stayerlopp med autostart där 1 Elliot Coger är favorit. Han är en bra stayer men jag tycker inte han varit som bäst på slutet och utgågnsläget är jobbigt. Jag tror mer på en annan häst och det är Robert Berghs 7 Explosive Merlot som gjorde ett bra lopp senast på V75. Han såg fin ut över mål och jag tror det är dags att ta en efterlängtad seger idag. Klaffar det bara lite under loppet då tror jag han är starkast och bäst. Vill ni ha en skräll då får ni inte glömma 3 Bison Spiro som varit ute mot tuffa gäng på slutet. Han har bra form och ett bra utgångsläge och skulle Anna-Karin ge honom en bra resa då kan han överraska till låg procent.

GS75-5

Ett kortlopp där tre hästar sticker ut streckmässigt. Jag tror att det står mellan dessa tre plus min roliga skräll 9 Titan Igiro som blir bortglömd. Vet att Oskar tycker denna hästen är bra och från ett perfekt smygläge med körning från start kan han överraska. Tror det är stängt med dessa fyra hästar.

GS75-6

I dagens dubbels första lopp ger jag tipset till 3 Scarlets Mirakel som gjorde debut för Westerholm senast. Han vann direkt och var inte trött över mål. Kan få ett perfekt smyglopp och då blir han farlig. Favoriten 4 Eldorado kommer förmodligen komma till ledningen och därifrån ska han slås, men han har vikt ner sig förut och det stundar Breeders’ Crown nästa helg så han ska garderas. En rolig skräll jag varnade för på V75 senast är 11 Kövras So Far som man var uppåt på då. Han galoppera från ett tråkigt utgångsläge då och brottas med ett dåligt utgångsläge igen, men jag vill ta med honom om det löser sig till 2%.

GS75-7

I avslutningen får vi se ett försök i Diamantstoet som ser öppet ut på förhand. Jag tror jag hittat vinner i 7 Indian Front som jag tror leder loppet från start till mål. Hon blir bara bättre och bättre och öppnar väldigt bra. Carl Johan Jepson upp är ett plus och jag tror ekipaget blir svårfångade från ledningen.

Spelstopp på GS75 är 15.50

Lycka till!

Mario Lipovac

Sida 1 av 65
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Kingfors
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB