V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Först och främst vill jag tacka alla underbara läsare och alla som skrivit till mig angående tipsen och travet. Det har varit riktigt roligt att skriva här på bloggen men nu har det nått sitt slut, bloggen kommer försvinna och detta blir mitt sista inlägg. Vi får se var mina tips fortsätter i framtiden. Ses på travbanorna!

Nu till dagens V75 omgång som går på Solvalla. V75-finaler som är kryddade med uttagningar till Europaderbyt känns spännande och jag har hittat två tänkbara singelstreck i just uttagningsloppen. Jag tror det inte blir någon körning utan en promenad i parken då tre hästar går vidare och det kommer endast sju till start i varje lopp. I övrigt ser det spännande ut, har tre drag jag vill varna för som ni inte får glömma. Nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

4 Forfantone Am (V75-2) känns det som det ska vara dags för idag. Han har blandat och gett och har stora förväntningar på sig eftersom hans stamtavla är bra och han kostade en del. Jag tycker han gjort bra insatser på slutet fast han haft en del otur i loppen. För tre starter sedan satt han fast bakom Cab Lane. Efter det gick man ut i derbyuttagningarna men hamnade helt fel och och kom aldrig in i loppet. Senast avslutade han bra och visade att formen ändå finns där. Han är snabb ut när man laddar med honom och jag tror att Örjan kommer vara resolut och trycka av för att få ledningen, i ett lopp där det endast är sju hästar med och tre går vidare till finalen är chansen stor att det inte händer något och Forfantone rinner undan från ledningen. Det enda orosmolnet är om regnet skulle ösa ner och innerspåret blir kaosartat, då kan det bli sega ben till slut.

1 Cab Lane (V75-3) trodde jag mycket på senast i uttagningsloppet till derbyt. Han fick ledningen då men stumnade rejält sista biten och det visade sig att han var sjuk. Nu har han pausat en månad och Timo har kunnat trimma honom, mycket goda rapporter från stallet och man ska testa en jänkarvagn på honom idag. Han öppnar bra och jag är inne på att man svarar ut hästarna utvändigt och sedan händer det inte så mycket som i första uttagningsloppet. Ifrån ledningen har han tagit fem av sina sju segrar och blir svårstoppad om han lyckas hålla upp innern.

Dragen

5 Tengil Face (V75-4) vill jag varna för trots att han kan vara borta på ”kör”. Det har varit mycket goda rapporter på honom i dem två senaste starterna men då har han galopperat bort sig. Senast åkte tussarna ur öronen i volten och gjorde knappast saken bättre. Går han iväg felfritt idag och Adrian serverar en bra resa då har han utan tvekan kapaciteten att blanda sig i segerstriden.

1 Falcon Am 11 Track Angle (V75-6) är två drag som jag vill varna för. Den förstnämnde spetsade lätt senast men släppte till första bästa för att få ett snällt lopp inför dagens final. Fredrik Linder har matchat honom väldigt snyggt och jag blir inte förvånad om han gör en mycket stark insats idag. Från innerspåret kommer han få en bra resa och kan slå till. Den sistnämnde blir helt borttappad av spelarna, han gjorde en bra insats näst senast när han gick mot seger men tappade stilen och blev upphunnen av All Star. Senast satte man på skorna och körde passivt med siktet inställt på denna uppgift. Dags och dra skorna idag igen och får han sin ryggresa då har han en ruggig speed till slut.

5 Gina Schermer (V75-7) måste jag varna för. Hon kom helt fel på det senast och fick backas sist, flög sedan fram över upploppet och hade vunnit om hon haft en bättre position. Denna gång möter hon några riktigt bra hästar, hela loppet är dagens bästa, men hon är riktigt bra också. Kan Ebbinge hitta ett bättre slagläge denna gången eller kanske till och med till ledningen då blir hon inte lätt att slå.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Jackpot på V86 denna veckan efter att ingen hittade alla åtta vinnarna förra onsdagen. Tycker det ser intressant ut ikväll och det finns chans att någon hittar åtta rätt och plockar hem en bra slant. Jag har hittat bästa singelstrecket i andra avdelningen, en häst som bara ska vinna. Sedan har jag även tre drag ni inte får glömma. Nu kör vi!

Ska även säga att detta blir mitt näst sista inlägg i denna blogg, kommer inte att fortsätta skriva här och den kommer tas bort. Sista inlägget kommer till helgen när det är V75. Tack till alla läsare och alla goa ord man fått om bloggen. Får se vad man hittar på i framtiden vad det gäller tips och blogg.


Tänkbara singelstreck

9 Charrua Forlan (V86-2) ska ses med toppchans i detta otroligt dåliga lopp. Visst det är kort distans, tillägg och spår fem i volten och mycket kan krångla, men jag tror Jansson kommer köra framåt direkt och sedan avgör han detta utvändigt om ledaren. Charrua Forlan brukar gå riktigt bra efter paus och jag tror han avgör detta säkert och vinner.

Roliga singelstrecket 

4 Kövras So Far (V86-8) tror jag kan leda avslutningen från start till mål. Han trivs bra i ledningen och det ser ut som han kan få bestämma tempot en bit, han är tillräckligt bra att rinna undan då och när han inte ens är favorit i ett ganska öppet lopp kan man ta ställning.

Dragen

10 Ilaria Sidney (V86-4) är en stark märr som fick ett lopp i kroppen senast. Hon har vunnit med Fernlund i vagnen förut och ikväll plockar man fram jänkarvagnen, det är ett amatör lopp vilket kan bädda för bra tempo. Det bjuder in henne och då blir hon farlig till låg procent.

7 Pyrolator (V86-6) var tillbaka efter paus senast och satt fast bakom favoriten då med krafter kvar. Med loppet i kroppen tror jag han kan bli farlig.

10 Cobbys Olifant (V86-7) tappade ­mycket mark men reparerade det på ett mycket bra sätt näst senast. Senast fick han ta en efter­längtad seger i ett breddlopp och visade att formen fortsatt är på topp. Han klarar distansen och skulle Uhrberg hitta en bra rygg blir han farlig till slut.

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

V75-Tips Färjestad

av MLipovac

Tjena!

Färjestad rustar upp för ”Unionskampen” som blivit en tradition dem senaste åren. Någon riktigt kamp lär det inte bli då norrmännen inte skickat så mycket hästar och har inte så många bra chanser förutom i kallblodsloppet där dem lär göra upp om dem första tre platserna. Man kan även säga att Färjestad är en ”spetsbana” med sitt korta upplopp och det gäller att hitta hästar som man tror är med i främre träffen när det ska avgöras. Vi har två klara favoriter som båda ser ut och komma till ledningen, jag kommer gå på en av dem och försöka fälla den andra. Ser inget värde i omgången om man spikar båda dem stora favoriterna. Har även hittat två roliga tänkbara singelstreck som är streckade runt tjugo procent i öppna lopp. Glöm inte dragen, dem kan slå till och ge utdelningen en riktig skjuts. Nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

9 Giordano Soa (V75-2) är en mycket fin häst som tagit fyra segrar på fem starter. Den gången han inte vann då fick han se sig besegrad av Ike Schermer vilket inte är något fel. Han såg mycket fin ut senast vid segern och den långa distansen tror jag passar honom bra, Björn brukar vinna lopp på sin hemmabana och jag tror detta är bästa chansen för honom. Bakspåret gör inte så mycket och i ett jämnt och öppet klass två förösk tror jag han kan vara lösningen.

9 Dexter Brick (V75-5) har sett ut som en ny häst på slutet. Han har kört sig till ledningen mitt i loppen och vunnit med krafter kvar, ska sägas att det var mot lättare motstånd. Nu har man siktat på detta loppet och formen är verkligen på topp, Djuse är jättenöjd med honom i träningen och jag tror vi får se en bra insats. Carl Johan Jepson upp för första gången är riktigt intressant, han kan få en perfekt resa i rygg på favoriten (om dem inte släpper honom till ledningen) och sedan spurta ner alla. Han är stark och tål att göra en del själv, i ett öppet lopp kan han vara lösningen till fina 20%.

1 Perfect Spirit (V75-7) tror jag avgör loppet i starten då han är startsnabb, från ledningen ska det mycket till för att han ska förlora detta. Han vann just i Karlstad i sin årsdebut mot Heart Of Steel och har sedan haft lite dunkel form, tycker ändå han gick godkänt i Jubileumspokalen senast. Daniel Redéns hästar börjar visa form igen och från ledningen tror jag inte som sagt att Hambletonian vinnaren förlorar.

Dragen

10 Lexington Hall (V75-1) blev allt fel för senast, ett tufft lopp och den starten är bara att glömma. Denna gången hoppar Örjan upp som är specialist på att smyga och får han rätt ryggar då har han en vass speed till slut. Garderar ni får ni absolut inte glömma honom till under 10%.

10 Floris Baldwin (V75-3) tappade formen i våras men har kommit tillbaka och ser bättre ut. Han har varit ute mot Ferrari B.R och Lionel på slutet och blev snopet avslagen av den sistnämnde näst senast. Senast satt han fast med gott om krafter kvar och det tror jag höjer moralen. Han trivs bra i Sverige och jag tror det kommer gasas friskt i loppet, där bakom kan han smyga med och då blir han farlig.

1 Great Winner (V75-6) är intressant i långloppet då han är min spetsfavorit. Han är inte så tokig och är seg men väldigt stark. Magnus är inne på att köra i ledningen och dra i ett hårt tempo och inte bjuda in hästarna på tillägg. Det är inte lätt att plocka tillägg på Färjestad och lyckas Magnus med sin plan då är han ett roligt spetsdrag till låg procent.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Solvalla och Jägersro delar som förra veckan på V86 tävlingarna ikväll. Tycker man fått ihop en intressant omgång där det inte finns några klara singelstreck som jag ser det, har hittat två tänkbara som jag går på och sedan ett par drag som inte får glömma. Det ska vara uppehållsväder på båda banorna vilket underlättar för innerspåret, förra veckan blev det tungt men ikväll får vi säkert se några spetsvinnare på båda banorna. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

3 American Dream (V86-2) har i stort sett bara gjort bra lopp sedan hon kom från Finland. Bra vid segern näst senast och senast var hon bra som två efter tungt lopp. Är hon lika bra ikväll då tror jag hon vinner. Favoriten på förhand blev struken vilket var tråkigt då den drog streck, jag tror Henna tar hand om ledningen tidigt och sedan spårar varje meter av loppet.

1 Sevilla (V86-7) har varit ute i tuffa gäng på slutet och håller toppform. Inner­spåret har han försvarat förut och skulle han göra det igen är nog loppet över. Jag tror att han har bra chans även om det inte skulle lyckas, Lövgren får hitta ut och sedan är han en av de bästa hästarna i fältet om inte den bästa. Visst är Riordans nyförvärv lite intressant men jag tror Sevilla är hästen att slå.

Dragen

5 That’s Art (V86-1) har varit ute mot tufft motstånd och fått hårdhet. Senast testade han att kvala in till Derbyt utan framgång. Man testade barfota runt om senast men det gav ingen effekt då han hade problem med halsen. Denna gången kan det slå väl ut och stämmer det med positionerna tror jag han är med och segerstrider.

3 Bag’s Simoni (V86-4) håller bra form och är snabb ut, han har vunnit på V86 förut och jag hoppas man släpper ledningen ikväll. Med rätt smyglopp har han en vass speed tills lut och kan skrälla till låg procent i ett öppet långlopp.

2 Digital Track (V86-6) blir inte särskilt hårt betrodd ikväll. Hon har haft tråkiga utgångslägen på slutet och aldrig kommit in i loppet. Ikväll har hon spår två i volten vilket kan vara knepigt med Örjan fixar det och sedan tror jag han är offensiv. Hon vann på V75 från ledningen och skulle hon komma dit då tror jag favoriten får jobba. Hon är streckad på 12% i skrivande stund och favoriten 70%, det tycker jag är helt fel.

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Femhundring på V86. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

V75-Tips Bollnäs

av MLipovac

Tjena!

Bollnäs står för helgens V75 tävlingar och vi kan förvänta oss en snabb och skonsam bana för hästarna. Upploppet är dessutom 207 meter vilket är rätt långt och det kan hända mycket under vägen. Timo Nurmos är huvudpersonen då han har många betrodda hästar och styr utdelningen. Jag spikar en av hans hästar som jag tror bara är bäst i långloppet, sedan tar jag ställning i Gulddivisionen där många kommer plocka tre hästar. Glöm inte dragen, dem blir bortglömd. Nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

6 Marrakesh (V75-5) är en häst jag alltid gillat, han har lite pengar på sig förhållande till kapacitet. Han radade upp segrarna och sin första plump gick han på i det finska kriteriet. Sedan gjorde han ett starkt lopp i dödens när han var tillbaka efter vila och senast blev det konstigt nog galopp i derbykvalet i Finland. Han är normalt inte osäker och älskar lång distans, jag tror att Jorma kommer vara offensiv och i ett tidigt skede ta över ledningen. Därifrån blir han inte lätt att slå och jag slår in spiken.

4 Sorbet (V75-6) vill jag ta ställning för i ett lopp där ”alla” tar tre streck. Sorbet har varit fin i båda starterna efter Elitloppet, näst senast vann han ett billigt gulddivisionslopp och senast satt han fast med allt kvar bakom Ringostarr Treb. Idag tror jag allt avgörs i starten, värsta motståndaren Makethemark har innerspår och kommer göra allt för att försvara spets såklart, men jag tror att Robert Bergh kommer ta sig förbi och det bäddar för att Sorbet kan ta över ledningen efter en bit och då tror jag inte han förlorar loppet. Det är inte avgjort om han inte skulle lyckas men mycket är vunnet om min plan lyckas.

Dragen

1 Cactus (V75-2) fick ett omöjligt lopp senast efter längre paus. Hon gick ute i spåren och var trött till slut vilket är förståligt. Loppet har säkert flyttat fram henne mycket och från ett perfekt utgångsläge har Rikard en uppgift, att hålla ett högt tempo och försöka hålla undan. Spets i stolopp är alltid bra och till 11% är hon given.

11 Jeppas Sputnik (V75-3) körde man passivt med senast när han blev tvåa. Jag tror det fanns en tanke bakom det, hade han vunnit hade han gått ur klassen. Nu står han helt perfekt inne och det blir racerbalans idag. Utgångsläget är jobbigt men skulle Claes lösa en bra resa då har han visat att han kan gå bra bakifrån också. Tre procent smakar mumma!

8 Klocksve Sprinten (V75-4) var nära att skrälla till seger i somras på V75. Han är bättre än raden och har en av landets bästa kallblodskuskar i sulkyn. Blir det barfota runt om och Torbjörn Jansson hittar en bra resa då kan han slå till i ett av omgångens öppnaste lopp. Fem procent.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Dags för veckans V86-Xpress och det ser spännande ut som alltid. Åby och Solvalla delar på omgången ikväll igen och jag har hittat två tänkbara singelstreck på Solvalla. Ett som jag tror bara är bäst och får överta ledningen och ett som det verkligen är dags för. Tror att det kan hända lite mer på Åby och där lyfter jag fram två drag som blir bortglömda. Vill ni lira med mig? Då hittar ni länkar längre ner på sidan! Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

6 Vivacious Allie (V86-4) ser ut att ha en bra chans framför sig. Hon såg fin ut senast från ledningen och jag är inne på att hon kommer dit ikväll igen. Dem värsta motståndarna siktar på andra lopp och Örjan kommer testa för ledningen, jag tror han bli släppt och sedan händer det inte mycket i detta lopp. Skulle det bli svar tror jag han tar en lugn dödens och slår dem den vägen. I ledningen har hon gått tre gånger och vunnit tre gånger.

9 Une Etoile Gar (V86-8) tror jag det är dags för ikväll. Hon har gjort två starter för Nurmos och sett fin ut i båda, näst senast spurta hon bra bakom Double Exposure och senast fick hon backas sist och hade allt sparat. Tycker hon möter ett passande gäng ikväll och har ett bra utgångsläge, Kontio siktar nog på favoritens rygg och får hon göra lite jobb så tror jag det bara smäller till på upploppet. Till 16% i skrivande stund känns hon som en mycket spelvärd spik!

Dragen

2 Love No More (V86-5) har betydligt bättre form än vad raden visar och hon satt fast med allt sparat i lördags. Jag tror att Henna kan köra sig till ledningen ikväll och därifrån blir hon inte lätt att slå i ett ganska mediokert lopp. Hela vägen Henna.

12 Dallas Brick (V86-6) är svårbedömd efter sina starter i år. Han kan vara bästa hästen i fältet och gynnas av fyra strykningar, nu sitter han mycket bra på det direkt och med lite flyt kan han slå till. Han stod i fem gånger pengarna på Åby mot Viking Brodde som hade varit jättefavorit i detta gäng. 10% i skrivande stund är mycket tacksamt.

12 Bring Me Happy (V86-7) kommer väll vara allas drag ikväll och hon komemr gå upp i procent. Jag vill ändå ta med henne under denna rubrik då hon verkligen står på tur för seger. Hon galopperade i spets med gott och krafter kvar näst senast och senast satt hon fast med allt kvar i ett uttagningslopp till Derbystoet. Formen är på topp och jag tror hon sätter dit nosen först med minsta klaff på loppet.

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Femhundring på V86. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Tjena!

Derbyhelg på Jägersro och det brukar bjudas på riktigt fina tävlingar. Vi fokuserar på lördagens omgång där vi har en lite jackpot i potten. Det finns några klara favorit som jag förösker välta, har istället hittat två singelstreck som är knappa favoriten i skrivande stund. Det ska bli riktigt bra väder här nere i Skåne och jag tror det kommer gå undan i loppen, det gäller att vara med där fram när det ska avgöras. Nu kör vi!

Tänkbara singelstrecket

6 Royal Navy Neo (V75-1) tror jag har bra chans att leda runt om. Jag tror starten blir avgörande och han visade näst senast att han är kvick och vann då från ledningen i ett liknande lopp. Goops hästar visade ruggig form i onsdags och det är positivt, att Örjan kör istället gör inget då han är bra i volten och på att bedöma tempot i ledningen. I ett lopp där många målar på tar jag ställning och spikar.

Roliga singelstrecket

13 Global Winner (V75-6) är en häst jag jagat mycket utan att få betalt. Nurmos håller honom mycket högt och siktade på derbyt med honom. Han drogs tyvärr bakåt av en trött häst och blev bara femma i derby uttagningen. Örjan upp igen är intressant då han gick bra med just Örjan i sulkyn för fyra starter sedan, blir det inte en för jobbig resa pga utgångsläget så tror jag han vinner. En rolig spik i ett av dem öppnaste loppen under dagen.

Dragen

8 Beartime (V75-2) har hittat formen och sett bra ut vid segrarna. Jepson upp är intressant och han är riktigt snabb ut, jag tror man laddar och skulle det bli ledningen eller rygg på ledaren känns han intressant till låg procent.

4 Maharanee Star (V75-4) har jag alltid gillat men varit besviken på. Hon har hög kapacitet inombords men strular till det för sig, senast galopperade hon dubbelt men såg fin ut mellan galopperna. Kolgjinis har laddat upp för denna helgen och jag tror hon klarar spåret i volten, håller hon sig i skinnet sedan då kan hon skrälla till låg procent.

5 Rudisha (V75-7) var tillbaka efter en liten paus senast och såg mycket fin ut. Speciellt i travet som stämde mycket bättre, han blev dock för het och gjorde av med krafterna. Jag tror att man toppat honom inför Derbyt och därför kan formen vara där med loppet i kroppen. Blir inte förvånad om han gör ett topplopp och vinner i avslutningen till låg procent. Se upp!

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Xpresstravet är tillbaka och det är Åby och Solvalla som håller i kvällens tävlingar. Björn Goop har många av favoriterna både på Åby och Solvalla och det kan bli en riktigt bra kväll för honom, jag tror han vinner med sin egna styrning direkt i inledningen och sedan kör han även en stark herre i slutet av omgången som jag tar ställning för. På Solvalla ser det mer öppet ut och mina tre drag kommer just där, glöm inte dem om ni garderar. Vill ni lira med mig så hittar ni länkar längre ner på sidan. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

1 Mellby Free (V86-1) har radat upp starka insatser hela året och första lilla plumpen kom senast i sto-EM när hon fick vandra utvändigt om Uza Josselyn. Det är förståeligt att hon inte kunde plocka ner henne men jag tycker hon stod för en stark insats. Nu möter hon ett passande motstånd och har ett bra utgångsläge, Björn kan lägga upp taktiken som han vill och jag tror att hon kan vinna på många olika sätt. Spika och vänd blad!

8 Vischio Holz (V86-7) är en stark herre som gick väldigt bra efter galopp senast. Tränare Dahlén låter ruskigt nöjd med honom och man ska veta att han stod tjugo meter bakom favoriten i somras och slog denne. Björn Goop upp nu är ett plus då han känner honom och jag tycker han skall vara favorit. Tacksamt att han inte är det och jag spikar och tar ställning.

Dragen

7 Amour Amiko (V86-4) är en finsk gäst som visat framfötterna i Finland. Han står bra inne i loppet och det brukar vara påställda när dem kommer till Sverige. Han var fin senast när han vann efter en tung resa utvändigt om ledaren, flyter det för honom ikväll då kan han slå till.

1 Crazy and Quick (V86-6) blev fast senast och såg smällfin ut. Innerspår igen men får han chansen kan han smälla till. Detta är en Love You-avkomma och skulle man plocka skorna är det extremt intressant. Sex procent.

14 Capirinha Razz (V86-8) har problem med travet och senast kunde inte Kaj köra på henne hela vägen, han fick bevaka andrapriset och vara nöjd med det. Skulle hon dock få det att stämma och få sitt lopp då blir jag inte förvånad om hon rundar hela gänget, tycker inte hon möter något och vara rädd för. Glöm inte henne i avslutningen.

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Femhundring på V86. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

V75-Tips Bergsåker

av MLipovac

Tjena!

En av dem roligaste V75 omgångarna med 100 miljoner i potten väntar oss idag. Jag har en fräck spik i inledningen som kan vara lösningen på ett öppet lopp, sedan har jag även två tänkbara singelstreck som kanske bara är bäst i respektive lopp. Har även tre drag som jag vill varna för, alla har vassa avslutningar och med rätt resor kan dem överraska till låg procent. Vill ni lira med mig? Då hittar ni länk längre ner på sidan. Stort lycka till, nu kör vi!


Tänkbara singelstrecket

7 Pydin (V75-2) har bra chans att bli svensk mästare idag. Han har tagit ett kliv till i utvecklingen och varit riktigt bra i år. Senast fick han dock ge sig mot dem norska stjärnorna efter ett tufft lopp. Denna gången slipper han dem och slipper även Månprinsen A.M som prenumererat på denna titeln. Huvudscenariot är att han få överta ledningen efter bit och sedan bli svårslagen därifrån, det kan dock strula lite då Jan-Olov Persson har fem hästar med som vill sätta käppar i hjulet. Han tål att göra en del och distansen är till hans fördel, på ett av systemen spikar jag honom.

8 Visa As (V75-4) tar jag ställning för i ett lopp där tre hästar sticker ut. För mig känns det iskallt att låsa på dessa, man får ta ställning eller måla på brett och hoppas på skräll. Visa As stod för en heroisk insats näst senast när hon travade i tredjespår hela loppet och vann ändå överlägset. Senast var hon också bra men fick se sig slagen av 2 Queen Of Sand efter att hon fått ett bättre lopp. Voltstart är ett litet frågetecken och med lärlingar kan det bli omstarter, jag tror dock hon fixar det och sedan är hon tuffast till slut. 

Roliga singelstrecket

8 Guillaume Boko (V75-1) har verkligen höjt sig i dem två senaste starterna efter att man plockar av skorna på honom. Näst senast svepte han fältet och vann på ett bra sätt och senast krigade han på bra till en andraplats bakom Staro Mcmillan som hade varit storfavorit i detta lopp. Spåret är sådär men jag tror Björn hittar ut och blir det lite tempo på loppet då tror jag han städar av dom. I ett av omgångens öppnaste lopp kan man ta ställning och gå på honom till 17%

Dragen

4 Vienvia Font (V75-3) lyser det form kring och han står på tur för en seger. Näst senast avslutade han rykande fort som tvåa bakom Vainqueur R.P. Senast såg han fin ut men det strulade från ett dåligt utgångsläge. Han har bättre läge nu och Anders Eriksson i sulkyn vilket är ett plus, kommer han bra på det från start då tror jag han blir svår att stå emot. 7% är ett fynd!

2 Staro Mary Lou (V75-5) har gjort två starter i ny regi och jag gillar vad jag ser. Intrycket har varit fint och hon avgjorde lätt senast utvändigt om ledare och blev fråntagen segern gången innan över lång distans. Distansen passar denna gången och med Mika Forss i sulkyn känns hon intressant till låg procent i ett öppet lopp.

10 Cyber Lane (V75-7) såg grym ut senast i Hugo Åbergs med krafter kvar. Det intrycket vill jag ta betalt på gången efter men från ett bakspår är det aldrig lätt. Jag hoppas att det blir lite tryck på loppet så inte favoriten får styra och ställa i ledningen, då tror jag att Cyber Lane kommer kliva in i matchen och kan blåsa ner allt.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Tjena!

Det har blivit dags för uttagningar till Svenskt Travderby och Derbystoet. Det är mycket som står på spel då man bara får vara med en gång i livet, ska även sägas att det är dem två bästa i varje lopp som går vidare till final. Dessa omgångar brukar bli ganska favoritbetonade men förra året var ett undantag, då gav sju rätt över en halv miljon kronor. Jag tror inte det ger lika bra i år men vi ger det ett försök. Vi hr bara sex lopp att lösa då storfavoriten Campo Bahia knappt kan förlora detta, spika och njut av en världsstjärna. Har hittat några roliga kantbollar som bli bortglömda som kan slå till, vi hoppas det för utdelningen skull. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

8 Campo Bahia (V75-1) behöver ingen närmare presentation. Han är en av storfavoriterna till seger i Derbyt och ska bara vinna detta. Han har trimmats i ett banjobb inför starten och Lugauer är jättenöjd med sin häst. Spåret spelar ingen roll för Lugauer kommer bomba framåt och det finns ingen som kommer bråka med honom, i ledningen är det bara sjukdom emot.

Tänkbara singelstreck

2 Ad Hoc (V75-2) blir knapp favorit i ett jämnt uttagningslopp. Han har dock lottats till ett perfekt utgångsläge och jag tror att Jepson hittar till ledningen omgående, därifrån har han bra statistik (tre av fyra) och distansen är inget problem. Han kan vara lösningen i ett annars väldigt streck krävande lopp.

8 Pinto Bob (V75-7) har man verkligen hittat rätt med på slutet. Han var riktigt bra i Sprintermästaren och var mycket fin senast när han vann Eskilstunas fyraåringstest med krafter kvar. Trots det jobbiga utgångsläget ikväll tror jag han kan trycka sig till ledningen och därifrån blir han inte lätt att slå. Robert Bergh har alltid en räv bakom örat och jag tror man är offensiv och siktar framåt.  Han kan vinna med annat loppscenario också.

Dragen

10 My Tambourine Man (V75-3) gör en spännande start ikväll. Han har visat hög kapacitet förut men ikväll gör han sin första start som valack. Näst senast avslutade han bra bakom Zephyr Kronos och skulle han löpa upp till sitt kunnande kan han slå till ikväll. Man ska testa en jänkarvagn vilket är intressant och till 2% får man se upp.

10 Global Winner (V75-6) har jag varit på under sommaren och han har strulat till det för sig. Han har varit betrodd men ikväll är han helt bortglömd vilket jag tackar för. Jag vet att Timo håller denna hästen väldigt högt och har sagt att det är en ”derbyhäst”. Jag har stor respekt för Timo och till 4% måste han med.

Spelstopp på V75 är 19.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

Sida 1 av 75
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB