Favoritparad?

av MLipovac

Tjena!

V86 omgången gick bra igår, det blev alla rätt men det fanns potential till lite bättre utdelning. Ikväll är det Bergsåker som håller i V64 tävlingarna och det ser väldigt favoritbetonat ut på förhand. På DD har vi två stora favoriter som båda förmodligen kommer leda respektive lopp runt om. Det är nästan så att man inte ska spela DD då oddset är mycket tråkigt.

I DD-1 blir Alessandro Gocciadoros 2 Zenio favorit, han har varit fin i dem två senaste starterna mot ”lättare” motstånd från ledningen. Ikväll möter han några bättre men det ser ut som han kan få dämpa efter en bit och sedan bli han svår att slå. Jag kommer spela med honom men vill också ta en lapp där jag tar två andra som kan skrälla om favoriten inte är som bäst.

I DD-2 kommer Stefan Melanders fina 3 Zack’s Zoomer ut igen, jag spikade honom på V75 senast och då var han riktigt bra. Bra utgångsläge ikväll och jag tror Örjan skickar iväg honom till ledningen och sedan får han förmodligen dämpa en bit och blir svårslagen.

Raka DD-förslaget

DD-1: 2 Zenio

DD-2: 3 Zack’s Zoomer

Skräll DD-förslaget

DD-1: 9,10

DD-2: 3 Zack’s Zoomer

Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Eskilstuna

av MLipovac

Tjena!

Eskilstuna står för tävlingarna ikväll och jag tycker man fått ihop en riktigt fin V86 omgång. Det håller hög sportslig kvalité, vad sägs om avslutningen där fyraåringarna Very Kronos, Villiam och Volnik Du Kras ska slåss om 300.000. Jag har hittat det bästa singelstreck i början, det är Daniel Redens fina femåring som har en passande uppgift på förhand. Har även hittat två tänkbara singelstreck, där vill jag invänta sista infon innan jag tar ställning. Glöm inte bort dragen, ett av dragen blir min spik på DD. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

4 Love Matters (V86-1) gjorde det bra senast när han vann på nytt banrekord. Han möter ett liknande gäng ikväll igen och Örjan ska skjuta in straffsparken i öppet mål. Han kommer ta en lugn start för att sedan ta över ledningen och därifrån kan Örjan välja med hur mycket han vill vinna. Skulle någon få för sig att svara då kan han plocka ner dem den tunga vägen. Vi hamrar in spiken direkt i inledningen!

Tänkbara singelstreck

5 Fairytale Mearas (V86-3) inledde karriären med två segrar, man spände bågen rejält senast när man gick ut i ett ”Margareta lopp” där hon ”bara” blev femma. Hon fick göra jobbet själv utvändigt om ledaren och jag tycker hon föll med flaggan i topp. Hon går ner i klass ikväll och skulle Peter hitta till ledningen då är loppet vunnet. Det ända jag inte gillar är att singelstrecka orutinerade hästar, men jag avvaktar och ser hur hon ser ut innan jag tar ställning.

12 Linda’s Girl (V86-4)  gick undan enkelt senast trots att hon fick en tung resa och tappade en sko på vägen. Oskar låter optimistisk på förhand och jag förstår honom, med strykningarna är det inte långt fram och jag tror han synar dödens ganska snabbt. Därifrån kan han reglera fältet och sedan är hon tuff att hålla undan. Jag avvaktar och ser hur det låter innan jag tar ställning mellan henne och den nyss nämnde.

Dragen

15 Elita Memphis (V86-2) varnade jag för senast och då spurtade hon in som trea på ett bra sätt. Nu ska man ändra huvudlag och skulle hon få sin resa då kan hon spurta till seger. Utgångsläget är inte roligt men jag vill varna då hon har väldigt fin form.

8 Buzz Mearas (V86-6) är en häst jag alltid har gillat. Vi minns vad han åstadkom på svensk mark för några år sedan. I dem senaste starterna har han inte varit bländande men senast mötte han några riktigt bra hästar. Det känns som han är på gång och med den startsnabbheten kan han få en bra position och jag blir inte förvånad om han överraskar. Erik upp är intressant!

9 Order By Heaven (V86-7) har fått några lopp i kroppen efter en längre paus. Hon spurtade bra som två senast och jag tror formen börjar närma sig på allvar. Får hon sin resa då har hon en vass avslutning och kan ställa till med en skräll.

Spelstopp på V86 är 19.20


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9 Order By Heaven 

DD-2: 1,3,7,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Order By Heaven

DD-2: 9 Villiam

Spelstopp på DD är 21.23


Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Årjäng

av MLipovac

Årjäng står för V75 tävlingarna idag och detta brukar vara en av sommaren stora höjdpunkter. Det ska vara bra väder och det brukar komma mycket folk till banan. Man har fått ihop en intressant omgången som avslutas med huvudloppet Årjängs Stora Sprinterlopp. Där hittar vi omgångens största favorit och det är världsstjärnan Propulsion. Många spekulerar i att Örjan sov bort detta lopp förra året och kan göra det igen, jag tror han lärde sig en läxa och tar en stabil seger denna gången. I övrigt har jag hittat tänkbara singelstreck och även några roliga drag som ni inte får glömma. Ett av dragen tror jag mycket på och spelar henne mot Propulsion på den raka dubbeln. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

7 Propulsion (V75-7) behöver ingen närmare presentation. Det är en världsstjärna som är ute efter revansch i detta loppet. Förra året körde Örjan för sent och då avslutade han rysligt snabbt men hann inte fram till vinnaren Dante Boko. Jag tror inte Örjan kommer göra samma misstag idag utan han kommer vara offensiv efter startrusningen lagt sig och sedan dirigerar han detta från positionen utvändigt om ledaren. Spikar och njuter av en världsstjärna.

Tänkbara singelstreck

4 Jaques Noir (V75-1) var fin senast när han vann med krafter kvar mot ett lättare motstånd. Han verkar trivas bra med Ulf Ohlsson och från ett bra utgångsläge tror jag han har chans att hitta till ledningen. Där brukar han göra sina bästa lopp och jag är inne på att spika direkt i inledningen. Jag vill dock höra sista infon och se värmningen på honom. Han har en tendens att galoppera och bli het från start, vi kollar det sen tar vi ställning.

8 Bear Hope (V75-4) blir bättre och bättre för varje start. Han var med i finalen senast på Färjestad och avslutade bra i skymundan. Tycker han möter ett passande gäng idag och Björn brukar inte sitta fast på innerspåret. Jag tror han har bra chans att lösa uppgiften och ta en bekväm seger men jag vill givetvis hör vad Björn säger först innan jag tar ställning.

Dragen

12 Valentina Wind (V75-2) trodde jag på en del näst senast när hon var ute mot mycket bättre hästar under Elitloppshelgen. Hon gjorde det bra och blev trea. Senast galopperade hon bort sig men gjorde ett väldigt starkt lopp efter galoppen. Man ska sätta på ryckhuva då man vill ha mer tryck i henne i avslutningen och skulle Kim träffa rätt från start då kan hon få en bra resa och avsluta vasst. Glöm inte henne till 10%.

4 Stumne Luna (V75-3) spikade jag senast men då var hon inte som bäst. Man hade siktat på det loppet och jag tror formen bara blir bättre med loppet i kroppen. Hon går bäst i ledningen eller utvändigt om ledaren då hon inte gillar att gå i ryggar. Löser Jepson resan så är hon tillräckligt bra att slå till.

7 Super Star Reaf (V75-6) är hela omgångens bästa drag. Tycker att ni ska gå in och titta på senaste loppet hästen gjorde. Hon stod för en monsterspurt till slut och plockade in meter för meter på ledande Magic Gwin. Dem två möts idag igen och jag tror hon kan få revansch. Utgångsläget är långt ut men skulle det lösa sig då tror jag italienskan kan vara en obehaglig överraskning till sina låga 4%.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Super Star Reaf 

DD-2: 7 Propulsion

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Visby

av MLipovac

Tjena!

Nu är jag tillbaka efter semestern och jag hade det underbart. Det gick även bra på tipsen på twitter och jag hoppas ni har hängt med. Formen känns god inför kvällens V86 tävlingar på Visby och jag tror det kan betala bra då några favoriter kan falla tungt. Vi har en storfavorit från Daniel Redén stall och jag tror han vinner oavsett position och spikar. Har hittat ett roligt singelstreck som jag går på, en fin märr som har ett tufft läge men hon är bästa hästen i fältet. Glöm inte bort dragen, vissa är helt borttappade. DD-förslag hittar ni längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Love Matters (V86-4) har en passande uppgift på förhand. Det finns inte mycket som talar emot honom och jag förstår att han blir kvällens största favorit. Han gjorde det bra i Sweden Cup och försökte kuppa till sig ledningen men galopperade, jag tror han hade vunnit om han kommit till ledningen. Efter det gick han bra bakom Readly Express i Östersund och ikväll möter han ett mycket enklare motstånd. Örjan tar det piano från start, kör till ledningen efter en bit och sedan vinner han detta.

Roliga singelstrecket

14 Baronesse Ima (V86-7) är härdad i tuffare sällskap än detta. Hon var tillbaka efter vila senast och satt fast med krafter kvar. Det viktigaste var att hon såg bra ut och trots tillägg tror jag att hon har en bra chans att runda fältet. Hon har en vass speed och den bör bita bra på sista långsidan och sedan tror jag hon blir svår att stå emot. Ett roligt singelstreck både på V86 och på DD.

Dragen

5 Time To Face 6 Cobbys Heavensent (V86-3) är två roliga motbud. Den förstnämnde är helt borttappad av spelarna. Det rör sig om orutinerade hästar och det kan skrälla och då vill jag varna för henne. Roger låter nöjd med hästen och tror hon löser spåret på ett bra sätt. Får hon sin resa då kan skrällen vara ett faktum. Den sistnämnde drar på sig mer streck, han var fin vid spetssegern senast och från springspår är chansen god att han sitter där igen. Ledningen är viktig på Visby och därifrån kommer han bita ifrån sig bra.

12 Maverick Dream (V86-6) var fin vid segern från ledningen näst senast. Gör debut i ny regi nu vilket är intressant. Utgångsläget är jobbigt men kusken är duktig och skulle han få en bra resa då kan han slå till. 5% i skrivande stund tackar vi för.

8 Djorkaeff Sisu (V86-8) är streckad på 1,5%? Förstår att utgångsläget är svårt men han öppnar bra och skulle Kim hitta ner i ett vettigt slagläge då har han visat att han duger långt. Han har strulat lite i dem senaste starterna men formen är på topp säger Svante och jag måste bara varna och plocka med honom till den låga procenten i avslutningen.

Spelstopp på V86 är 19.20


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 14 Baronesse Ima 

DD-2: 2,5,6,7,8,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 14 Baronesse Ima

DD-2: 6 Super Grabben

Spelstopp på DD är 21.26


Lycka till!

Mario Lipovac

Under semestern!

av MLipovac

Tjena!

Under denna veckan och lite i början på nästa så är jag i Grekland på semester. Därför hänvisar jag till min twitter MLipovac där jag kommer lägga ut videos med tips. Det kommer vara V86, V75, DD och vinnartips. Vi ses på twitter!

Lycka till!

Mario Lipovac

Faksen mot Fisken!

av MLipovac

Tjena!

Hagmyren håller i tävlingarna ikväll och jag har hittat en rak DD som jag tror på. I DD-1 får vi se ett kallblodslopp där jag tror 13 Bellfaks har en bra chans att hitta ryggen på favoriten och sedan tror jag han kan slå honom. Han gör sin andra start för Jan-Olov Persson vilket är intressant, jag har bra känsla och går på honom. I DD-2 får vi se ett ”Gulddivisionslopp” där 7 Queer Fish har bra chans att plocka ner alla. Han har inte haft flyt på sistone men formen är bra, senast var intrycket fint trots att han fick ett jobbigt lopp. Det kommer gå undan från start och kan Kaj hitta ner i en bra slagposition så tror jag han är starkast till slut.

Spelstopp på DD är 20.56.

Lycka till!

Mario Lipovac

V75-Tips Färjestad

av MLipovac

V75 har tagit sig till Karlstad och Färjestadtravet denna helgen. Det är V75 finaler som kryddas med E3 finaler för ston och hingstar/valacker. Vädret ska vara underbart och jag tror vi får se en väldigt snabb bana, det gäller att vara med i främre träffen när det avgörs. Omgången i sig ser lite favoritbetonad ut på förhand, men det finns chans att några favoriter bränner och då kan vi få en hyfsad utdelning. Mina rubriker hittar ni nedan och det finns även DD-förslag längre ner. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Cyber Lane (V75-3) blir storfavorit i ett väldigt ojämnt lopp. Han var lite sämre senast på Bjerke men då var han inte vässad och gick bakifrån. Det är ingen häst jag tagit till mig riktigt men när han har spetschans och får ledningen då är han riktigt svårslagen. Han känns ännu bättre för dagen och när han dragit bästa tänkbara utgångsläge så spikar jag trots det stora favoritskapet. Spets och slut!

Tänkbara singelstreck

3 Aleppo Pine (V75-2) är ett sto jag är imponerad av. Hon blir bara bättre och bättre och i kvalet vann hon enkelt. Man snackar om barfota runt om idag och skulle det bli så då tror jag hon har riktigt bra chans. Jag håller henne högre än stallkamraten, dock kommer förmodligen stallkamraten sitta i ledningen, men Aleppo Pine har en vass speed till slut och jag tror hon kan bara vara bäst.

3 Attraversiamo (V75-7) har sett okörd ut i varje start detta året. Han är under utveckling och jag tror Erik Adielsson har valt rätt häst. I kvalet tappade han en sko och såg lite knölig ut men han klarade det och visade att han har god uppfattning. Det snackas även om första jänkarvagn på honom och Svante låter riktigt nöjd med hästen. Jag inväntar sista infon innan jag tar ställning.

Dragen

5 Racing Mange (V75-1) blir borttappad tycker jag. Har ingen sett det senaste loppet? Han knäckte Broadway Apollo lätt från dödens men blev sedan slagen av Baron Gift. Han utvecklas hela tiden och får Lövgren ner honom i en bra position då tror jag han är med och slåss om segern.

7 Cargo Door & 12 Breidabliks Cognac (V75-4) är två måstestreck för mig. Den förstnämnde mötte storfavoriten för tre starter sedan och galopperade då i sista kurvan, ställde sig i trav och sköt till riktigt bra. Det skiljer för mycket i procent, löser Jontio resan då kan han slå till. Den sistnämnde var ruskigt fin senast, han kördes fram utvändigt om ledaren och dirigerade loppet därifrån och stack undan till lätt seger. Utgångsläget är tråkigt idag men skulle det bli tempo där fram då får man inte räkna bort honom.

5 Young Da Vici (V75-5) snackas det en del om. Per låter väldigt nöjd med hästen och ska sätta på jänkarvagn för första gången. Han tål att göra jobb själv och jag blir inte förvånad om han skickar fram honom utvändigt om ledaren tidigt om han inte tappar för mycket från start. Därfirån kan han krossa detta gäng. 7% är ett fynd!

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,5,8,10,11,12

DD-2: 3 Attraversiamo

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Ragazzo Da Sopra

DD-2: 3 Attraversiamo

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

DD-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

Kusk-Em dag två ska avgöras på Åby ikväll. I dem fyra första loppen får vi se om vem som tar hem EM i år. Jag koncentrerar mig på dem två avslutade loppen istället, där får vi se ett treåringslopp och ett montélopp där vinnaren får 300.000 kronor. I treåringsloppet har jag hittat ett riktigt roligt singelstreck, tror det är dags för hästen att vinna. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett treåringslopp där jag hittat mitt singelstreck. Det är Joakim Lövgrens fina häst 4 Chuck Camto. Han har gjort två starter för Lövgren och jag tycker han varit bra i båda. Jag snackade om Jocke senast om hästen och då sa han att man skulle passa honom. Han spurtade vasst bakom vinnande Night Brodde och ikväll tror jag det är dags att ta första segern. Formen sitter där och från ett bra utgångsläge tror jag han får en bra resa och då står ingen emot honom. En chansspik till ynka 5% i skrivande stund!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett riktigt fint lopp. Åby Nordic Monté Trophy ska avgöras där vinnaren går hem med 300.000 kronor. Två hästar sticker ut och det är 2 Be Mine Houelle och 8 Anna Mix. Tipset går till den förstnämnde som imponerade ruskigt på mig under Elitloppshelgen, hon bombade runt då och satte nytt rekord. Senast blev det galopp men upphämtningen var riktigt bra. Hon är normalt sätt inte osäker och från ledningen blir hon hästen att slå. Anna Mix behöver ingen presentation, hon är stark som få och kan ta detta den tunga vägen. Nivard upp är intressant och blir det inte för tufft då kan hon vara bäst. Jag plockar med några skrällar på den stora dubbeln då det blir riktigt bra odds om favoritduon sviker. 1 Radieux avslutade bra senast, han möter tufft motstånd men från sitt innerspår kan han få en perfekt resa och då kan han skrälla till bra odds. 9 Ulka Des Champs är härdad i tuffa gäng och vann senast på Bjerke. Hon har mött min tipsetta fem gånger och gått segrande ut striden varje gång. Sämre utgångsläge denna gången men får hon loppet då kan det gå. Dem sista två hästarna jag plockar med är 4 Tromb Access dom tänt till enormt i monté och 7 Shogun D.K som har toppform.


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Chuck Camto

DD-2: 1,2,3,7,8,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Chuck Camto

DD-2: 2 Be Mine Houelle

Spelstopp på DD är 20.56


Lycka till!

Mario Lipovac

V86-Tips Åmål

av MLipovac

Åmål står för kvällens V86 omgång och man har fått ihop en intressant omgång. Det finns många öppna lopp vilket öppnar upp det för bra utdelning. Tänk på att banan endast är 800 meter lång och att upploppet bara är 105 meter. Det betyder att kurvorna är snäva och att man ska vara med i främre träffen. Bjuder på en del singelstreck, alla har chans att komma till ledningen och därifrån tror jag vi får se många vinnare ikväll. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

3 Fossens Bonus (V86-2) har gjort fyra starter i år men inte vunnit. Näst senast blev han avslagen av Obi Wan och senast fick han gå utvändigt om ledaren. Jag tror att uppgiften ikväll är mer passande, han kommer hitta till ledningen och sedan tror jag han blir svår att slå på det korta upploppet.

Tänkbara singelstreck

5 Claude Debussy (V86-4) har verkligen hittat stilen och jagar ikväll tredje raka segern. Han är snabb ut och från sitt femtespår har han bra chans att ta sig till ledningen, man tar dessutom av skorna och sätter på en ryckhuva vilket är plusfaktorer. Jag tror han kan bli svårslagen från ledningen, vill dock invänta sista infon innan jag tar ställning.

2 Leader Brodde (V86-8) var tillbaka efter vila senast och gjorde det bra som tvåa. Han går framåt med loppet i kroppen och från ett perfekt läge kan han ta hand om lendingen och då blir han svårslagen. Det finns dock lite orosmoln för starten, det finns fler startsnabba hästar och skulle han bli snuvad på ledningen då är han inte lika klar. Inväntar sista infon.

Roliga singelstrecket

1 Linnea Fargo (V86-6) var bra vid segern näst senast från ledningen. Hon var ute mot tuffare hästar senast i ett test inför Stochampionatet och den hårdheten kan hon få nytta av ikväll. Från ett perfekt utgångsläge kan hon ta hand om ledningen och då hoppas jag Söderkvist kör där, för hon kan rinna undan. Ett plus med Stefan Söderkvist i sulkyn, det är bara tränaren som kört förut.

Dragen

1 Engli Ilmina (V86-3) är ingen vinstmaskin men hon har ett bra läge. Hon gör alltid bra lopp och skulle det stämma med positionerna då kan hon vinna det öppna kallblodsloppet.

10 Valentina A.F (V86-5) såg fin ut vid segern näst senast. Hon behöver såklart ha lite tur med positionerna och att det blir bra tempo. Skulle det bli så då kan hon avsluta vasst.

3 Mr Crazed (V86-7) återkommer efter lite paus men Anders låter uppåt. Det känns som han kommer göra ett bra lopp direkt, han öppnar ganska bra och kan få en bra position. Man plockar av skorna, det tror jag höjer honom en del och klaffar det kan han slå till.


Spelstopp på V86 är 19.20

Lycka till!

Mario Lipovac

Härdad i tuffa gäng, är det dags ikväll?

av MLipovac

Tjena!

Solvalla står för tävlingarna ikväll och jag tycker man fått ihop en intressant V64 omgång. Jag har hittat ett rolig drag i V64-2 där tio ston gör upp. Hästen jag pratar om är 9 M.T Likeable som varit ute i tuffa gäng på slutet. Senast satt hon fast mot bättre hästar än ikväll och jag tror hon fått nyttig hårdhet och kan avsluta vasst ikväll. Bakspåret behöver inte vara fel, det finns några som är riktigt snabba ut och skulle dem köra lite då bjuds hon in i loppet. Vill varna för henne då hon endast är streckad på 4% i skrivande stund.

Spelstopp på V64 är 19.30

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB