Startsida / Inlägg

F@ck mål!

av thomasskoglund

Idag tränar rekordmånga svenskar rekordmånga timmar. Men vi skiljer oss väsentligt från varandra – detta då vissa självtitulerar sig som glada motionärer, medan andra axlar rollen som elitsatsande spjutspetsatleter.
Trots detta bär alla en gemensam nämnare. Viljan att bli ”bättre” och nå horisontens glimrande målbilder.

 

 

pexels-photo-136415

 

 

Dessa raders innehåll skiljer sig från många av mina tidigare inlägg då meningarna varken bottnar i dokumenterad fakta eller vetenskapliga redogörelser. Här slår orden rot i min syn på träning, och insikten kring det enorma antalet människor som ofta väljer att slänga bort glädjen genom att stirra sig blinda på ”vart” de strävar – istället för att stanna upp och tillåta sig njuta av platserna de redan nåt.

Missförstå mig rätt. Jag inser att ”mål” är en av livets starkaste drivkrafter. Att viljan att nå dessa kan få oss plugga hårdare, starta familj och förvandla träningspass till guldmedaljer. Men för oss som inte är Stenmarkshybrider, sådana som du och jag, är min fulla övertygelse att resan är minst lika viktig som dess uttänkta slutdestination.

 

 

Våga hitta pausknappen för att lyckas njuta av "vägen". På det sättet kommer du alltid kunna titulera dig själv som segrande - oavsett insatsernas faktiska slutresultat.
Våga hitta pausknappen för att lyckas njuta av ”vägen”. På det sättet kommer du alltid kunna titulera dig själv som segrande – oavsett insatsernas faktiska slutresultat.

 

 

Träning ska vara någonting du älskar att göra. Någonting som för dig framåt, såväl fysiskt som psykiskt. 
Sträva därför att se alla träningspass som en vinst i sig, träna på att understryka hur duktig du är som aktivt väljer att utveckla dig själv före andra, mer passiva och destruktiva, aktiviteter.

Tappat tråden?
Stanna upp och jämför ditt nuläge med startläget du ursprungligen kommer från – OM du ändå känner att du har en bit kvar, GRATTIS! I slutändan innebär det bara att du ges mer tid – mer tid åt någonting du älskar att göra.

 

 

Skratt + träning = livskvalité
Skratt + träning = livskvalité

 

 

Idag är många av oss självutnämnda ”experter”, fysiskt lagda professor kalkyl-typer som utför samma träningsrutiner, gruppträningspass och löprundor vecka efter vecka. Allt med övertygelsen om att rutinerna vi pysslar med är ”det mest effektiva sättet”.
Ett repetitivt ekorrhjul som kommer leda till total tristess och så småningom få veckans tvättstugetid att likna en sommarfestival i förhållande till nästa träningstimme. 

Våga därför blanda, chansa och chocka såväl kropp som sinne med nya infallsvinklar och utmaningar. Följ med på kompisens löprunda, byt ut samtliga styrkeprogram eller testa parkour, zumba och klättring för att maximera dina möjligheter.
Nå insikten om att det är lika smart att utföra samma träningspass gång, på gång och förväntar sig nya resultat som att läsa samma bok gång, på gång och förvänta sig ett nytt slut…


Så, summa summarum. Våga ta tag i varje träningspass och gör stunden till en resa, någonting du ser fram emot att utföra. På detta sätt kommer du lyckas bryta mönster, möta nya resultathorisonter och framförallt – ha roligt!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB