Startsida / Inlägg

För mycket av sånt här?

av Therese Engdahl

Dagens tanke: Snabb eller långsam energi?

För många sådana här på sistone?

Missförstå mig rätt, så klart är det helt ok att klämma i sig energidryck ibland, det är min räddare i nöden många gånger eftersom jag inte dricker kaffe. Jag anser inte att kaffe är dåligt- nej, nej.. Tvärtom så önskar jag att jag gillade det, men det går inte. Jag får inte i mig det, tycker det smakar blä.

Men när energidrycker av olika slag börjar bli ett för vanligt inslag i kosten är det dags att tänka till, tänka om. Varför så trött? Vad kan du lägga till i din kost som får dig att bli piggare i ett längre perspektiv? Eller vad kan du ta bort i kosten, som får dig trött och tung?

Som kanske misstänks så sitter jag själv i de funderingarna efter en extremt trött och seg helg och vecka. Jag har jagat snabba kickar i form av energidrycker och fel mat. Mat som gör mig pigg i typ en timme, men som sedan får blodsockret att sjunka ännu mer.

Så, nu, ny vecka och ny energi! Börjat dagen med spenat, ägg och grapefrukt och hoppas på ett fint samarbete med min kropp utan små naps och kemiska tillskott.

Ha en skön måndag!

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB