Startsida / Inlägg

Motivation

av Therese Engdahl

Dagens motivation!

Blev så motiverad igår när jag fick nyhetsbrevet från duCalme där jag jobbar! Precis den läsning jag behövde då jag halkat lite efter med träningen pga. förkylning, deadline, barn… ja listan kan göras lång och är full av sådana där dumma anledningar som man kommer på då man sätter träningen i andra hand. Förutom förkylningen- obs på det.

Men jag planerar att komma igen starkt. Hoppas läsningen nedan kan motivera dig också, vilken träning du än håller på med!

Are you back or are you back?

 Välkommen tillbaka! Nu är det alltså dags på riktigt, ännu ett tillfälle att börja om.

Några heta tips:

 • Börja långsamt, ställ inte för höga krav till en början. Ge dig själv lite tid att hitta tillbaka till din form. Inte bara fysiskt utan på alla plan. Saker händer när vi inte tränat på ett tag!
 • Gör en arbetsplan. Ett träningsschema. En målmedveten strategi, kalla det vad du vill. Bygg på allt eftersom. Anledningen är att man lätt övertränar, satsar allt, blir för trött, gör sig illa eller helt enkelt tappar stinget. Måna om din motivation!
 • Med en genomtänkt träningsplan kan du både hålla din motivation och ambition på produktiva nivåer. Att träna varannan dag eller 3ggr i veckan kanske är optimalt för vissa men kanske för mycket för andra. Välj själv och skriv ner din plan på papper eller i din smartphone så att du kan titta tillbaka och påminna dig själv. Och håll dig till planen. De dagar som känns jobbigast att ta sig till Birkagatan, är just de klasser som ger högst avkastning och som faktiskt brukar vara allra skönast.
 • Ha kul med det. Prova att göra yogan med ett lättare sinne/attityd. Tillåt dig själv att eventuellt våga falla ur övningen om du aldrig brukar gå så långt alternativt tvinga dig själv vara kvar i övningar om du annars tillåter dig själv att komma/falla ur.

Le så fort du blir arg eller frustrerad. Det funkar faktiskt. Och framför allt släpp tungan från gommen och andas.

Ha en härlig och frisk lördag- kör på!

Hej.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB