Startsida / Inlägg

Tips för helgen!

av Therese Engdahl

Fredagens helgtips: Champagne, Christer och kloka ord om konst.

Har alltså varit på Champagneprovning denna morgon- min första! Underbart sätt att börja dagen på måste jag säga…

Vi fick prova fem sorter av märket Nicolas Feuillatte, från den lätta mer easy going, till den finaste och minst sötade.

Jag som inte är så bra på det här med viner och så hade svårt att urskilja sorterna från varandra (självklart blandade jag ihop glasen) men på frågan vilken jag tyckte var godast svarade jag glatt: Nummer fem! Den dyraste och finaste alltså, vilket den duktiga föreläsaren redan hade avslöjat om just flaska nummer fem. Vilket i sin tur avslöjar vilka höga tankar jag har om mig själv, hi hi.

      Älskar vackra färger på morgnarna. Det ger en så bra start på dagen!

Sedan fick vi även ta del av den helt nyöppnade utställningen med Christer Strömholms fantastiska bildkonst, som förde tankarna från augusti- Stockholm till 60-talets Paris.

Självklart föll jag för den här bilden. Den berömda gravgården i Paris. Med fotspår i snön, och det får sådana som mig att fantisera om ifall det är spår från besökare, eller om det är de döda som är ute och går om nätterna….

Kan varmt rekommenderas för helgen: En smutt Nicolas Feuillatte och ett besök på fotografiskaoch du kan lämna vardagen för en stund…

Dessa ord av konstnären själv är så sanna, och gäller för all slags konst tycker jag.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB