Startsida / Inlägg

F som i förlåtelse, F som i frihet

av Therese Engdahl

När man klantar sig. Som jag gjorde häromdagen, så är det svårt att skaka av sig den där känslan av värdelöshet. Den hänger med hela dagen. För att återknyta till mitt inlägg häromdagen, så var personen i andra ändan av luren precis så varm, överseende och vänlig som jag hade hoppats!

Men det viktiga i en sådan situation är, att förlåta sig själv. Hade det varit någon annan som hade klantat sig så hade man (i alla fall jag!) varit snabb med att säga ok, det var ett misstag, nu tar vi nya tag. Men när det gäller en själv… då är det plötsligt svårare! Känslan av misslyckande, värdelöshet och irritation hänger efter en som en fiende som är ute efter att ha ihjäl dig.

The remedy? Ha ihjäl fienden. Det vill säga, förlåt dig själv. Och jag har det bästa tipset- gör det direkt! Gå till sakfråga, se med ärliga ögon på vad som gått fel, hitta en ensam plats och sitt kvar i stillhet (meditation om du vill) tills du med själ och hjärta har förlåtit dig själv. Jag kan inte nog förklara friheten man känner.

öknen

 

One and only

freedomHa en härlig måndag!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB