Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Trend o träning flyttar

av Anna
Efter gårdagens föreläsning på Allt för Hälsan. Ett steg som egen företagare.

Jag vill härmed tacka för min tid på Aftonbladet och för att jag fått chansen att blogga för Wellness. Aftonblatet är gigantiskt och det är coolt att ha varit en del av det. Det har öppnat många vägar för mig och jag har hela tiden trivts med gulliga Wellness-kollegor i ryggen, men nu när jag testar mina vingar som egen företagare behöver jag kunna styra mer över min blogg.

MEN jag slutar inte blogga. Tar bara steget till egen blogg där jag samtidigt är del av gemenskapen hos varma Bloggaromträning-gänget. Jag hoppas ni hänger med till min nya blogg (fortfarande under konstruktion), som dessutom har en kortare adress.

TACK Aftonbladet Wellness och VARMT VÄLKOMMEN till trendotraning.se!

 

Kategorier aktuellt, på gång

Bra att träna och undvika under graviditet – filmklipp

av Anna

Här är en litet klipp från föreläsningen jag höll om träning vid graviditet på Allt för Hälsan-mässan igår. Vad är bra att focusera på att träna och vad man bör undvika? Filmen visar inte allt – du bör även undvika att träna de raka yttre magmusklerna när seperationen mellan dem är mer än 2 cm, sned belastning av rygg och bäcken, undvika tunga pressar över huvudet samt ryggliggande övningar med tunga vikter på hårt underlag.

Får du inte upp klippet? Du hittar det även här.

Stegrande intervaller och PB i fart

av Anna
I min Marathon-långsamma t-shirt men snabb ändå.

Jäklar i min lilla låda vad nöjd jag är som tog mig i kragen och verkligen sprang de där löpbandsintervallerna som jag skjutit på så länge. Det är svårt att motivera sig när man inte har ett klart mål med löpningen som i somras, men jag vet ju hur jobbigt kul det ändå är, skönt efteråt, tidseffektivt och jag behövde bli av med sista resterna av stress inför gårdagens föreläsning.

Eftersom tvillingarna bara är halvtid på förskolan fick de bara vara där en timme nu på morgonen (förbrukade flera förskoletimmar tidigare i veckan) och då passade intervaller perfekt. Upplägget var stegrande intervaller där jag successivt ökade hastigheten och minskade distansen enligt följande upplägg:

 • 2000 m i 10,4 km/h – Uppvärmning
 • 1000 m i 14,2 km/h
 • 400 m gång i 7,9 km/h
 • 900 m i 14,5 km/h
 • 400 m gång i 7,9 km/h
 • 800 m i 14,8 km/h
 • 400 m gång i 7,9 km/h
 • 700 m i 15,1 km/h
 • 400 m gång i 7,9 km/h
 • 600 m i 15,5 km/h
 • 400 m gång i 7,9 km/h
 • 500 m i 15,8 km/h
 • 300 m gång i 7,9 km/h
 • 400 m i 16,1 km/h
 • 300 m gång i 7,9 km/h
 • 300 m i 16,4 km/h
 • 300 m gång i 7,9 km/h
 • 200 m i 16,7 km/h
 • 300 m gång i 7,9 km/h
 • 100 m i 17 i km/h – Personligt fartrekord!
 • 500 nedjogg i 10 km/h

 

P.S. Vill du veta mer om intervallträning och VO2max kan du läsa hos Upp & Hoppa idag. D.S.

Kategorier annas träning, löpning
Taggar löpning

Bloggar jag gillar

av Anna
Cool från Brakatarina.se. Hennes söta dotter finns ofta med bland alla vackra bilder.
Det är sällan jag hinner läsa andras bloggar. Tyvärr – för det finns ju en uppsjö bra där ute, men några få favoriter har jag ändå som jag försöker hänga med. Jag fått en bloggaward från söta Pauline som gjorde min dag igår med orden ”jag blir alltid extra sugen på att träna när jag läser hennes blogg” – KUL, för det är bloggens huvudsyfte. TACK Pauline 🙂
Svårt att välja ut bara 5, men mina bloggawards ger jag till:
1. Träningsglädje är en blogg jag följt väldigt länge och alltid levererar det jag vill ha av vackra inspirerande bilder, känslor och starka åsikter. Sara som skriver är en stor förebild för mig och apar inte efter någon annan. Det gör hennes blogg unik och intressant.
2. Lofsan hittade jag till för bara ett år sen, framför allt eftersom vi lever på samma galna sätt med små barn och en karriär som personlig tränare (på samma gym dessutom 🙂 och bloggare. Det jag främst gillar är hennes spontana inlägg och energi samt att man får följa hennes liv med barn.
3. Brakatarina diggar jag, inte bara för att Katarina är en god vän, utan för att hon bjuder på FANTASTISKT vackra bilder (en av dem överst här i inlägget). Katarina frilansar som fotograf, och jag gillar som sagt bilder. Dessutom skriver hon på ett sätt som fångar med mycket känslor som berör.
4. MiaShopping är faktiskt den första bloggen jag läst i hela mitt liv och anledningen till att jag själv började blogga. Mia är nämligen inte bara en duktig modebloggare utan även min storasyster och på MiaShopping får du alltid tips om utförsäljningar, snygga outfits och ibland bilder på min söta systerdotter 🙂
5. Jessica Clarén är en relativt ny favorit. Snygg blogg, vackra bilder – speciellt i ”Dagens boost” och tänkvärda citat. Inte så mycket text, men inspiration i bild vilket passar mig som inte har tid att läsa så mycket 🙂
Regler för utmärkelsen:
 1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den.
 2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar.
 3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg.
P.S. Även om det var 5 bloggar jag skulle utse vill jag ändå nämna några till jag gärna läser och det är SparkibakenGymglam, Fitness & HälsaMiniAlthini, Wellness-bloggarna och flera av Bloggaromträning-bloggarna. D.S.

”Mod” – min dag på Allt för Hälsan 2012

av Anna
Taggade upp mod och självförtroende med träning på SATS Älvsjö.

Vilken passande slump att årets tema på Allt för Hälsan 2012 är just MOD. Ödet förmodar jag för att jag skulle våga föreläsa, och nu efteråt känner jag en väldig lättnad och glädje. Det gick ju faktiskt bra. Jag fick mersmak och känner att – ja, jag sitter faktiskt på information som berör och gör nytta för andra. (Ett litet filmklipp från föreläsningen kommer upp senare).

Bicepscurl i kabelcross. Träning är bästa sätt att hålla nerverna i styr.

 Att satsa på sin hälsa handlar om att satsa på sig själv, men att våga prioritera sig själv och att testa nytt kräver ofta mod. Sätt dig vid rodret och ta kommandot över ditt liv – tröskeln till en hälsosammare livsstil finns inom oss själva”.

Ur Allt för Hälsans mässtidning, men kunde lika gärna vara mina egna ord efter dagen då min oskuld som föreläsare är tagen. Annars vet jag inte om jag såg så mycket mod på mässan (mer än att klottra på en vägg?!)…

Jag i Bodystores monter, raw- och functional food överallt samt min naturliga lunch.

…mer en tydlig trend av ”naturlighet” och oändliga raddor utställare med fuktionell mat, low carb, raw food – ja även hos Bodystore där jag stod en stund var det Whey-80 sötad med stevia och super food som promotades. Min egen lunch var också väldans naturlig 🙂

Naturlig träning” med kettlebells, löpning (bl.a. i barefoot-skor. Ovan snygga Merrell) och olika behandlingar med massage, healing och fiskpedikyr såg jag också mycket av.

Och bland allt ”naturligt” hittade jag Lorna Jane – Australiens största träningsklädmärke för kvinnor som nu har Sverigepremiär (bild ovan + överst i vänstra hörnet och mellanbilden). Jag gillade de färgstarka luftiga linnena, men vissa tajts var lite väl disco för min smak. Kul med ett nytt märke på marknaden, och jag tror det här kan tilltala många.

Om jag shoppade något? Ja, men det visar jag inte riktigt än (Pssst! Farsdag på söndag remember 😉

Kategorier aktuellt, på gång

Dagen D

av Anna

Vi är uppe lite tidigare än vanligt för att hinna vakna och äta frukost innan en lång dag på Allt för hälsan-mässan/skola/förskola. Typiskt nog är Jonas bortrest just idag så jag får både lämna och hämta barnen, och jag är glad att alla är friska. Någon back up-plan finns inte.

Laddar med yoghurt + keso, All-Bran+ och bär.

Och själv känner jag mig enormt taggad inför dagen. Focuserade hela dagen igår (därför tyst i bloggen) och sov hårt i natt med ett lyckat föredrag på näthinnan. När det väl gäller brukar jag gå in i ”prestations-rollen” och leverera – löplopp, yoga på konvent eller föreläsning – same same.

+ proteinboll och grönt te för mentalt focus.

Det sägs att kokosfett hjälper hjärnan att tänka klart så två proteinbollar innehållande detta mirakelfett + grönt te har jag avslutat frukosten med. Hoppas det hjälper 🙂

Ha en trevlig torsdag! Hoppas vi ses på Älvsjömässan.

Kliva ur bekvämlighetszoonen

av Anna
Har övat framför spegeln där jag låssas sitta i publiken och se mig själv.

Nu är det bara en dag kvar tills jag ska föreläsa för Bodystore om träning under och efter graviditet på Allt för hälsan-mässan. Jag har aldrig varit bekväm med att prata inför många människor och att börja med en stor mässa kanske inte är att rekommendera, men samtidigt älskar jag utmaningen. Känner en enorm hatkärlek för saker som är jobbiga samtidigt som de ger en stor kick när jag klarar dem. Som att springa ett marathon, starta eget företag eller.. föreläsa på mässa. Väldigt nyttigt att kliva ur bekvämlighetszoonen ibland – utvecklande, både för att bli starkare i fysiska och mentala situationer.

Dessutom känner jag iver över att få ut det jag vill ha sagt i ett ämne som står mig varmt om hjärtat och för mig känns viktigt att förmedla.

Lagom till mässan är mina visitkort klara.

Blir superkul och redan i morgon bitti åker jag ut för att prata med pressen. Sen hoppas jag hinna kika runt lite på mässan innan jag tar plats i Bodystores monitor (kl 13-14.45) inför föreläsningen 15.00-15.40.

Ses vi eller är det något annat kul du ska gå på under Allt för hälsan-helgen?

Kategorier aktuellt

Det gröna guldet

av Anna

Om kaffe är det svarta, socker det vita (eller en annan läskig drog) och kantareller det gula måste spenat vara det GRÖNA guldet. Jag älskar det i alla fall, speciellt stekt (för att få bort vätskan) i olivolja med pressad vitlök och örtsalt som jag gjorde till dagens middag.

Ibland blandar jag även i ägg. Snabbt sätt att tillaga det på.

Och äter nästan jämt ihop med ugnsstekt lax och ugnsgrönsaker, rotsaker, sallad och kokt ägg. Perfect match!

Eller i en paj med fetaost, soltorkade tomater och oliver. Fantastiskt! (Recept här, för jag vet att någon kommer fråga :))

Dessutom är det ingen slump att Karl Alfred (och jag) dopar sig med det, då det också är skrämmande nyttigt – faktiskt den bladgrönsak som toppar listan över näringsrika födoämnen. Det har ett högt innehåll av C-vitaminE-vitamin, Karatenoiderna, Alfakaroten och betakaroten som har en kraftig antioxidant effekt på kroppen och hjälper till att minska fria radikaler i kroppen.

Inget snack om saken. Spenat ÄR det gröna guldet!

Kategorier kost

Smala ben

av Anna
Benpress – en favorit för att belasta TUNGT.

Senast igår fick jag frågan hur jag gör för att ”få så smala ben”, trots att jag tränar så mycket. Och förra veckan påpekade en läsare mitt sätt att stå på bloggbilderna, men benen isär istället för ihop, som att anledningen skulle vara att benen ser smalare ut då.

Även vinkeln på fotona gör att ögat luras, men min tanke är aldrig att låren ska se smala ut. Magen drar jag däremot gärna in, som putar på ordentligt i avslappnat läge. Notera det 😉

Men svaret är att mitt mål inte ALLS är att få smala lår (något jag även skrivit om tidigare) – tvärtom. Jag tycker det är snyggt med former, stora rumpor och starka lår. Därför tränar jag precis tvärtemot råden många får för att få ”långa smala muskler” (d.v.s. högrepsträning). Jag kör massor av tunga basövningar, utfallsgång med 20-kiloshantlar och benpress med 100 kg.

Ett hinder för mig att bygga de där grymma buggarna är dock min kärlek till löpning (+ anlag förstås). Jag vet att muskelmassan skulle komma snabbare om jag uteslöt den. Å andra sidan gillar jag min kropp som den är och struntar i om rumpan är platt – verkligen inte värt att utesluta en träningsform jag älskar för en sån sak. Det får ta sin tid, jag har ju för 17 fött 6 barn (= rena döden för rumpan).

Dagens träningsoutfit: Linne – Kari Traa, sport-bh och tajts – Casall, strumpor – Gococo, skor – Merrell.

Med detta sagt – smala lår är väl inget att eftersträva? Som jag svarade en läsare – ”var STOLT över dina muskler istället”. Tänk vilken power de besitter (som INTE den där barbiedockan har).

Dagens benträning (8-12 reps/set):

 • Utfallsgång med hantlar – Overhead squats med tom pumpstång upp mot taket, 4 superset
 • Knäböj med fri stång (bild ovan), 3 set – Draken med viktskiva, 3 superset
 • Benpress, 4 set
 • Utfall i smidthmaskin, 3 set/ben
 • Sittande benspark i maskin, 3 set
 • Rumpspark i kabelcross, 3 set
 • Liggande lårcurl med boll – Höftlyft på boll – Plankan med benlyft (film nedan), 3 triset

P.S. Med detta sagt skriver jag under på alla andra bloggares ras mot Katrins Zytomiersakas inlägg. Förmodligen strategiskt skrivet av henne för att få många läsare (lyckades garanterat), och även om det är ett spel (hon kanske inte menar allt hon skriver) är det otroligt svagt att hon låter det ske på andra människors bekostnad. D.S.

Taggar ben

Magövningar i TRX – övningstips i film

av Anna

TRX är otroligt andvändbart och kan ge grym träning för hela kroppen. Din core är involverad i alla övningar men här är två inriktade specifikt på magen – en på raka magmusklerna och en för sneda/sidan. I klippet gjorde jag dessutom övningen ännu tyngre genom att använda en bosuboll men den kan man utesluta om det känns för vingligt.

Tänk på att dra in magen – inte spänna den utåt samt bromsa rörelsen med coremusklerna vid sidopendlingarna.

Får du inte upp filmklippet? Du hittar det även här.

Taggar core, mage
Sida 1 av 179
 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB