Startsida / Inlägg

Stockholms ”mysiga” konditorier.

av Zandra Lundberg
Semla.jpg

För någon helg sedan var jag oerhört bakfull. Det enda jag kunde tänka på, min enda craving var en bra semla. Jag släpade mig upp på darriga ben och trots att jag var så folkskygg att jag helst velat dra en svart sopsäck på huvudet så tog jag mig till Mariatorget och ett konditori som heter Chic. Det stället är typisk ”myskondis” som är rätt gammalt och brunt och sjavigt, men det är charmen med det hela och därför, för att det är så otroligt ”hemtrevlig” atmosfär, så kan de ta 40 000 spänn för en slät bulle med lite grädde på och typ 70 000 för en limpa. Lite överdrivet, men ni fattar. Jag fick min semla och hastade hem. Jag gjorde en stor ceremoni av stunden när bakverket skulle intas. Jag tände ljus och satte semlan på en liten assiett med en randig finservetter på. Jag kokade kaffe och slog mig ner i soffan för att avnjuta härligheten – och så är den så inihelvete torr, som en skorpa typ! Fy fan i helvetes jävla skit vad arg jag var då.

Stockholms jävla ”mysiga” konditorier: lägg ner eller sälj färska bullar.

Tack på förhand.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB