Startsida / Inlägg

Malmöbor är sjuka i huvudet.

av Zandra Lundberg

I vintras var jag i Malmö. Det var första gången jag var i Malmö, tror jag. Jag minns inte så noga och dessutom är jag osannolikt usel på svensk geografi. Jag kan ha varit i Boden tidigare och misstagit det för Malmö. Men nu är jag säker på att det var i Malmö jag var för det var Lady Gaga-konsert.

När fotografen Anders och jag jobbat klart för natten så skjutsade han mig till mitt hotell. Några meter därifrån fanns ett kafé som han pekade på och lämnade av mig med orden: ”hit ska du gå i morgon, de har stans bästa kaffe”.

Jaha, tänkte jag och eftersom jag ändå hade några timmar att slå ihjäl påföljande dag så köper jag väl mig en kaffe där. HA! Från kafét och drygt sjuttio meter ut på gatan slingrade sig en lång kö. Det var cirkus i den där kön! Marknadstämning! Heliumballonger och barnvagnar och någon ”glad hatt” och det hade inte varit helt omöjligt att någon blåst upp ett hoppslott och rullat fram en vagn med remmar. Kanske våfflor! Någon uråldrig tants hembakta vörtbröd! Fårtofflor! Tovade äpplen!

Det finns ju inte att man skulle gå och ställa sig i den där kön ”för stans bästa kaffe”.

Malmöbor måste ju vara sjuka i huvudet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB