Startsida / Inlägg

Midsommar i lägenhet.

av Zandra Lundberg

Om ni nu förväntar er motljusbilder från åländsk skärgårdsidyll med ungar, golden retrivers och fyllgubbar om vartannat så nej. Jag har tillbringat midsommar nedhasad i min soffa i Stockholm. Jag har sovit mer än jag varit vaken. Ätit kanelskorpor till frukost och tittat på Nyhetsmorgon. Suttit och stirrat ut på min gata, druckit folköl och rökt cigg. Sett fyra filmer och två dokumentärer.

Det har varit alldeles underbart, för det mesta. Bara en gång har jag drabbats av panik över att jag är ensam och tragisk, att ”alla” andra sitter vid dukade långbord och skrattar med slokande kransar på huvudet. Då smsade jag min styvpappa och några vänner med barn och bad dem skicka bilder på ungarna. Hej, jag är 89 år i själen och vidarebefordrar bilderna direkt till Hemmets journal.

Hur som.

För några år sedan vaknade jag upp sex på morgonen i en fuktig stuga med en handduk som täcke och Bruce Springsteen på högsta volym och insåg att jag sovit bort hela festen.

Det här var succé i jämförelse.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB