Startsida / Inlägg

Krishantering: singelskap.

av Zandra Lundberg

Signaturen Ankan ställde en fråga som jag tänkte svara på:

Zandra, du är väl nybliven singel? hur tar sig en så häftig människa som du dig ur en sån grej?
Nu när jag blivit brutalt dumpad behöver jag råd och hjälp, men inte från vem som helst. Nu när jag följt din blogg ett tag så verkar du rätt person att ge lite råd om detta!!!! varför inte ett inlägg?
Är det ben&jerrys och SATC kvällarna igenom? Och hur anser du man bäst råder bot på det värsta; sova ensam :(?

Sedan jag bröt med min förra kille har jag verkligen hanterat det som om jag varit med om en olycka: Rutat in vardagen – jag undviker helst allt som kan rubba balansen. Jag inbillar mig att det känns bättre om jag alltid stiger upp samma klockslag, viker mina kläder och lägger fram dem kvällen före, äter samma frukost, tränar, tittar på 22-nyheterna, läser samma bok, snor in mig i täcket på samma sätt varje kväll.

Jag testade Ben & Jerrys men de där offerburkarna kan ju göra vem som helst deprimerad – MEN jag tycker att du ska testa. Herregud, är det cookie dough som får dig att må lite, lite bättre, får du ingen ångest över sockerslisket efteråt – kör. 

Jag kämpar med mina rutiner för att jag försöker vara snäll mot mig själv. I vardagen blir jag orolig av att äta något annat än havregrynsgröt till frukost och ligger inte rätt tröja framme blir en grå tisdag så otroligt mycket jobbigare. Att göra slut ÄR en kris och månar inte du om dig själv när du hamnat där kan det gå käpprätt åt helvete. Jag har en osund inställning gentemot min egen hälsa, jag är i grunden totalt likgiltig. När det är som värst tänker jag aldrig att jag håller mig ovanför ytan för min egen skull utan för att andra ska slippa sopa upp mig när jag är i spillror. Men nu kämpar jag med att curla mig själv och det går rätt bra, ändå.

Träningen betyder massor. Till skillnad från mycket annat i mitt liv finns det inte några konstigheter här, inga tvång eller måsten. Jag älskar att styrketräna, när jag går in på gymmet lämnar jag ALLT och fokuserar bara på övningarna. Jag fattar ju att alla inte kan älska det som jag gör, men jag tycker väl att det är värt att hitta någonting som man gillar så pass mycket att man kan koncentrera helt på det några timmar i veckan. Om det sedan är bergsbestigning eller quake eller körsång eller Sex & the city är lite skitsamma.

Till sist, när det kommer till att sova ensam ser jag det bara som en lyx.

Njuter medan det varar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB