Startsida / Inlägg

Måndagslista.

av Zandra Lundberg

Eftersom det är måndag eller för att januari snart är över eller för att livet är rätt fint ibland så listar jag mina sex favoritlåtar.

Madonna_1984_03.jpg

Madonna Bordeline – Världen bästa poplåt. Jag har förmodligen lyssnat på den en miljard gånger och har stora planer på att göra det minst en miljard gånger till. Ingen människa har enligt min mening någonsin lyckats klä sig lika snyggt eller dansa lika snyggt som Madonna gör i den här videon.

Madonna Into the groove – Folk som kan om mode brukar säga att en chanelväska alltid funkar. Det här är musikens chanelväska. Går alltid att rota fram. Funkar överallt när som helst hur ofta som helst. På ålderdomshem, bakgrundsskval på bensinmacken, piggar garanterat upp ett barnkalas.

Skärmavbild 2012-01-30 kl. 11.11.30.jpg

Womack & Womack Teardrops – Fatta att min kompis Johanna föddes till den här låten. Sedan är hon en bra människa också. Jag är fullt övertygad om att världen vore en bättre plats om den var standard i förlossningssalar.

Rolling stones Shine a light – Sveriges mesta Stonesfan Tore S Börjesson hade varit stolt om han visste hur många gånger jag lyssnat på den här låten. Varje lyssning är som att upptäcka en grymt bra låt om igen och igen och igen.

38139703.png

Ulf Lundell Ryggen fri – Relativt nyupptäckt favorit. Ser det lite som en kampsång för mitt motto här i livet. Att ha ryggen fri. Alla mina resonemang slutar förr eller senare i att jag konstaterar att jag vill ha ryggen fri. Strävar alltid efter det, att ingen jävel, skatteverket eller nåt gammalt hångel eller försäkringsgubbe ska ha någonting på mig. Ingen ska kunna ha någon hake eller belägg för att anklaga mig för någonting och om fara kommer vill jag kunna fly fort.

miami_vice_1983_chris_craft_stinger1.jpg

Tina Turner Whats love got to do with it – Alltså. Min största sorg i livet är att jag inte fick uppleva på 80-talet på riktigt. Permanenter, feta motorbåtar, baddräkt, höga klackar och bara bosätta sig i en solstol vid en pool. Miami Vice. Det livet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB