Startsida / Inlägg

Att äta sig genom Åland.

av Zandra Lundberg

Så här i sommartid är det säkert många som sitter där hemma på kammaren och längtar till Ålandsemestern. Att åka till Åland är verkligen som att åka till ett annat land. Mycket tack vare att det är ett annat land. Men, tänker du, vad äter de på den där ön?

Svaret är att de äter ganska mycket samma sak som andra människor. Med några undantag:

Plåtbröd: Ungefär som pizza fast lite brödigare och inte så flottigt. (4 plus)

Pizza: Precis som på fastlandet. (4 plus)

Ålandspannkaka: Som ugnspannkaka fast gjord på gröt. Eventuellt med saffran. Serveras med sviskonkräm och snömos (grädde) (1 plus)

Ålandsost: Som lite smakrikare hushållsost ungefär. (4 plus)

Nyponshots: Likör och nyponsoppa toppat med grädde. Ganska gott och inte så starkt för den som vill dricka många. (3 plus)

Hemvete: Frukostbröd. Lite grövre men absolut inte jättegrovt. (3 plus)

Zandra ska ju hyllas här i veckan för sina insatser för Åland. Vem vet, nästa år kanske det kommer hållas vandringar där man får uppleva ön precis som hon gjort: ”I Zandra Lundbergs fotspår”. Vi får hoppas på det.

Nedan är ett foto från Arken, Ålands största nattklubb. Men först, en bild på köttbullar.

/ Christian

bild(3).JPG bild(2).JPG
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB