Startsida / Inlägg

One night stand.

av Zandra Lundberg

Tänk vad märkligt – absurt – det är ändå att folk tar på sig något de tycker är fint, går ut på lokal, kanske dricker något glas vin eller blir asfulla och sedan hittar de någon av motsatt kön – eller samma – och går hem och LIGGER!

Någon de kanske inte känner alls sedan förut. De har bara ”fått span” på varandra över bardisken och pratat lite, kanske om jobb eller hur tråkigt det är med alla trailers före biofilmerna faktiskt börjar. Och sedan ska de ta sig hem på något smidigt sätt, stå och vänta på taxi i 20 minuter i svinkyla kanske, eller ännu värre krångla sig på någon buss. Sen stövla in genom dörrn, i ett helt nytt hem för någon av parterna, ny doft och ovant knarr i golvet, kanske dricka någon rödvinsslatt som finns till övers. Kanske inte ens det, bara av med kläderna och SEX.

Alltså.

Det här händer ju hela tiden, varje dag, med en förmodad superpik kring fredag-lördag. Men ändå. Jag blir så fascinerad när jag tänker på det, men gör liksom det ”allra heligaste” med någon okänd människa. Klär av sig, blottar sig totalt, bjuder in någon jeppe/jeppinna att komma så nära det bara går. 

Inte för att man kanske ens tycker om varandra. Kanske bara för att man är full eller uttråkad, ledsen, upphetsad eller ömklig.

Och så morgonen efter så är det tack och adjöken. Eventuellt ett sms, tack för i går.

Plötsligt är det vardag och solen skiner och tvärsöver gatan ser man den där människan man idkade sexuellt umgänge med för någon helg sedan och man kanske sänker ner blicken för vad fan ska man ens hälsa och hålla på för, egentligen.

Det är härligt men samtidigt himla himla konstigt.

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB