Startsida / Inlägg

Lillajul-rapport.

av Zandra Lundberg

I lördags var det då lillajulfirande. Christian hade ju ingen susning om vad han gav sig in på så jag hade princip kunnat hitta på vad som helst (”och nu ska vi rensa alla avlopp i lägenheten, det är tradition”).

Men jag lyckades undvika alltför mycket lögner.

I stället gick vi på julmarknad i Gamla stan. FY FAN, säger jag bara. 40 000 människor som halkade omkring bland en länga rödmålade baracker där det såldes granriskransar till överpris. Behöver jag tillägga att Peter Jöback skrålade över hela torget? Inget fel på Peter Jöback och hans julsånger men det känns så TYPISKT att det SKA spelas Peter Jöback på sådana här ”event”, det faktum att det spelas Peter Jöback har inte ens föregått av någon diskussion, det bara är så. Punkt slut.

Jaja. Sedan gick vi hem och påbörjade middagen.

Det blev: lammkorv, köttbullar, griljerad kalkon och broccoligratäng.

Chris äter av någon diffus anledning inte gris, därav julskinkesubstitutet.

Och jag släpade in lillajulgranen till köksbordet så att den inte skulle känna sig utanför.

Sedan satt vi uppe till 03 på natten och youtubade allt från Roger Pontare till Lil Wayne. Och jag tänker på alla relationer där man skulle tråkas ut till döds av att sitta och uggla med varandra en hel helg, jag har varit där själv och jag lider bara av tanken, men man har alltid ett val här i livet.

Tänk på det.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB