Startsida / Inlägg

För ingen vill ju synas och vara ful.

av Zandra Lundberg

Jag blir så jävla less på det här.

Först ska man sitta på sin kammare med sina komplex och sedan ska det läggas pengar på att fylla i och fylla ut och fixa till.

Och jag är så less, för jag är likadan själv. Herregud, jag har opererat brösten för att de inte ”ser normala ut” och det gör de sannerligen inte efter den här 60.000-kronorsoperationen heller. Jag har övervägt att räta till min tandrad för att den är så sne. Skulle väl kosta typ 40.000 eller något?

Jag sitter och går igenom mina bylinebilder och jag är inte nöjd. Varför, egentligen? Jag ska skriva. Mitt huve är där som något sekundärt, för att läsarna ska känna att ”hej hej här är jag som skrivit”! Ändå känner jag att jag gärna skulle vilja vara en sån där som bara ”råkar vara snygg”. Som många kvinnliga profiler bara ”råkar vara”. För det finns en mängd kvinnliga skribenter och tv-människor som syns och hörs och har vettiga åsikter – samtidigt som de är trådsmala, välfönade och stilsäkra som fan.

För man orkar ju inte stå och vara ful?!?

Jag kan fatta att folk är upprörda på Gina Dirawi och hennes ”förvandling” sedan hon blev svenska folkets favoritprogramledare numero uno. Och nu kan det ha hänt vad fan som helst med hennes vikt, det vet vi inte ett skit om. Men om jag inte är helt ute och cyklar så har hon ju inte bara gått ner i vikt utan blivit mer medveten om stil och plattänger och locktänger – eller åtminstone har SVT applicerat en stil på henne som inte känns riktigt genustänkt över huvud taget utan snarare ”kolla här har vi en ung tjej med hårsvall och några trendiga klackar”.

Och jag KAN fatta det! Jag kan fatta att man låter sig piffas och puffas till för det är väl typ lag på att programledare ska vara både piffade och puffade.

Så är det bara.

Så läser folk om Mia Skäringer, ”som är så naturlig”, att hon fixat och trixat bort gluggen för några sköna tusingar.

Och så ser folk Gina Dirawi som står med sina vettiga åsikter men i en prinsessklänning och barbiesvall i rutan.

Och man kommer liksom ingen vart. FÖR DET ÄR SÅ HÄR SAMHÄLLET SER UT OCH UTSEENDET ÄR SÅ JÄVLA MYCKET.

I slutändan vill ingen vara ful utan man lägger en massa pengar på att vara fin och fylla upp sin glugg och dyra plattänger och sen dör man.

Fan ta allt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB