Startsida / Inlägg

Before the road – bryderier

av Anna Norström
Scoutar porslin på souken i Marrakech. Foto: ©Johan Lygrell
Scoutar porslin på souken i Marrakech. Foto: ©Johan Lygrell

För att ha haft resandet som jobb så är jag ganska så urusel på en av de mest elementära bitarna.

Packningen.

Jag har visserligen lärt mig ”packningsmetoden”. Hur man viker alla sina tröjor i ett så att de blir som paket, så tekniskt klarar jag mig. Jag har baxat hem porslinsfat i handbagaget från Marrakech, Istanbul och Lissabon så nog kan jag optimera en handväska.

Det handlar snarare om vad sjutton man ska ta med sig. Som nu, jag har aldrig satt min fot i Buenos Aires, hur ska jag veta vilka kläder som passar (jag har tjyvkikat i sociala medier ska tilläggas)? Hur mycket finkläder kontra vardagskläder? Och: Är min sydfranska strandväska verkligen nödvändig?

Jag blir aldrig klok på detta. Nu kliver jag strax på min flight med Air France via Paris.

/Anna

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB