Startsida / Inlägg

Gotlands mest tokcharmiga krogpärla

av Anna Norström

 

Primörsallad.
Primörsallad.

Man får nypa sig i armen när man kommer ut till Lickershamnskrogen. I år är det ny drift och krögarna Per Hedberg och Andreas Folkesson har skapat en härlig meny med mycket bra prisbild. Storsäljaren, musslorna, går loss på ynka 165 kronor till exempel.

Granatäppleglaserade lammlägget är to die för om man är sugen på en större rätt. Helgrillade fisken är bland det trevligaste man kan äta i fiskväg på Gotland. Kommer med sparrischutney och syrad rödkål.

Men det absolut bästa är att sitta i soffan på uteserveringen och spana in solnedgången med Biff-Berras jordgubbsmojito. Dessutom finns en camping på gångavstånd med en liten stugby där man kan hyra för 450 kronor natten.

Så, alla Gotlandssemestrare! Bege er till Lickershamn eller var fyrkantiga. Ratta väg väg 149 norrut från Visby.

Lammlägg med linser.
Lammlägg med linser.
Jordgubbsmojito.
Jordgubbsmojito.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB