Startsida / Inlägg

Kort kommentar om EM-truppen

av Pierre Wingren, reporter

Efter middagen kom det som ett brev på posten: Sven Bender, Julian Draxler, Cacau och Marc-André ter Stegen får ta en tidigare semester. Joachim Löw håller en presskonferens imorgon där han kommer att kommentera sitt val – men redan nu står det alltså klart vilka som får åka hem.

Och det var väl egentligen inget oväntat val. Cacau är en av Löws favoriter men han håller helt enkelt inte måttet längre, istället ser förbundskaptenen Marco Reus som ett alternativ i anfallet.

Julian Draxler har fått visa upp sig och samlat på sig rutin, men den här sommaren får han spendera på någon solig strand eller nere i någon gruva i Gelsenkirchen. Valet är fritt. André Schürrle är helt enkelt ett mer beprövat alternativ.

Ter Stegen får lämna efter den bittra 3-5-förlusten, det är lite trist för honom. Men även ter Stegen har blivit hyllad av Löw och kommer garanterat att få fler chanser framöver. Just nu går Manuel Neuer, Tim Wiese och Ron Robert Zieler före. Och det är inte så konstigt då de har mer rutin än unge Marc-André. Sen kan jag tycka att han är en bättre målvakt än Wiese och Zieler – men han har trots allt bara gjort lite mer än en riktigt bra nationell säsong.

Sven Bender spelade småskadad under säsongen och kom helt ur form mot slutet. Inte heller detta beslut är särskilt konstigt. Hans tvillingbror Lars är dessutom en mer offensivt lagd mittfältare men som ändå fyller samma funktion i laget: slit, slit, slit.

Jag tycker att Joachim Löw har fattat rätt beslut. Det är alltid trist för dem som får åka hem redan nu, men fotbollen är som den är. Nu hoppas jag att de resterande 23 spelarna får njuta av lite arbetsro och bli mer samspelta. Det finns inte så mycket annat att säga just nu.

Marc-André ter Stegen: Givetvis är jag besviken. Men dagarna med landslaget var ändå en intressant erfarenhet för mig. Trots förlusten mot Schweiz var min landslagsdebut en viktig milstolpe i min karriär och jag hoppas att jag får en ny chans snart.

Sven Bender: Det gör mig självklart ledsen att jag måste åka hem. Jag tar dock med mig flera viktiga intryck som kommer att vara värdefulla för min fortsatta sportsliga utveckling. Samtidigt gläds jag med min bror som får vara med i EM.

Julian Draxler: Att ha fått vara med i den större truppen var en jätteframgång för mig. Den intensiva träningen och den goda gemenskapen har gjort avtryck på mig. Naturligtvis hade jag gärna flugit med till Polen och Ukraina.

Cacau: Mitt stora mål, efter VM i Sydafrika, var att få representera det tyska landslaget i EM 2012. Redan från början var jag införstådd med att konkurrensen var tuff. Jag har gett mitt bästa. Precis som de yngre spelarna är jag också besviken, men jag känner mig fortfarande som en del av laget och önskar av hela mitt hjärta att de spelar ett grymt EM.

Vad tycker ni – har Löw fattat rätt beslut?

/Wingren

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB