Startsida / Inlägg

Så kickstartar du träningshösten 2018

av thomasskoglund

Många svenskar kommer i skrivande stund tillbaka från en historiskt varm och härlig sommar. En sommar som kanske varit svårare än vanligt att lyckas matcha med hälsofrämjande träningsrutiner. Så, hur kommer en tillbaka?
Vi har svaret. 

 

 

En sommar fylld med lata stranddagar och litervis sangria kan sätta sina spår. Här är tipsen för att starta hösten starkt!
En sommar fylld med lata stranddagar och litervis sangria kan sätta sina spår. Här är tipsen för att starta hösten starkt!

 

 

Igår torsdag begav sig undertecknad ut på fältet tillsammans med fotograf Karolina Byrmo för att plåta övningarna som inte bara hjälper – utan snarare kastar – dig mot såväl bättre form som fysik. Här pratar vi om övningarna som tar gigantiska kliv bort från isolerade gymmaskiner och lågintensiva motionsformer, allt för att maximera resultaten så snabbt som möjligt. Men det är inte allt.

 

Så undviker du de vanligaste fallgroparna
Att endast publicera ett gäng jobbiga övningar och uppstyrda träningsprogram må räcka en bit, men min tioåriga yrkeserfarenhet som tränare vet bättre.
Om jag skulle fått en krona varje gång jag hört repliker likt ”Jag börjar på måndag” eller ”Den här gången blir annorlunda, nu har jag bestämt mig” skulle jag kunna arbeta ideellt framöver.

Med andra ord – träning är bara effektivt när den faktiskt blir av.
Av den anledningen bestämde jag mig för att berika texten med några av de vanligaste fallgroparna, allt för att din hälsosatsning skall hålla i längden.

 

 

Japp, nu är gymmen fulla. Men hur kommer det se ut om två månader? Så undviker du de vanligaste fallgroparna och når resultaten du drömmer om.
Japp, nu är gymmen fulla. Men hur kommer det se ut om två månader? Låt detta bli hösten där du undviker de vanligaste fallgroparna och når resultaten du drömmer om.

 

 

Börja måttligt
Hur många gånger har du (eller någon i din bekantskapskrets) gått ut alldeles för hårt och antingen vaknat upp sjuk eller med samma mängd träningsvärk som hela brottningslandslaget upplever under ett helt kalenderår?
Well, not this time. I artikeln förklarar jag hur och varför samtliga bör bli bättre på att ge kroppen en ärlig chans att hinna med i förändringsprocessen.
Sanningen är nämligen att kroppen inte behöver vara redo bara för att huvudet bestämt sig, speciellt inte om uppehållet varat längre än två veckor.

 

 

Sist jag sprang (läs: april) kändes milen helt okej. Så jag antar att jag skall börja där igen? Mmmm, låter smart. Verkligen.
Sist jag sprang (läs: april) kändes milen helt okej. Så jag antar att jag skall börja där igen? Mmmm, låter smart. Verkligen.

 

 

Så, imorgon lördag kommer hela artikeln publiceras i Aftonbladet PLUS.
Här ges du som plus-läsare inspiration, slagkraftiga tips, träningsövningar och komplett program.
Med andra ord allt du behöver för att inleda höstens träningssatsning så effektivt som möjligt – och hålla i längden.
Länk kommer givetvis återfinnas här på bloggen!

Mycket nöje och kör hårt!

 

Ta mig till artikeln!

 
 
 

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB