Startsida / Inlägg

De vinner – och de försvinner

av Henrik Ståhl

Snabbanalys inför dagens sammandrabbningar:

Kei Nishikori (rank 16) – Rafael Nadal (2)
Nadal vinner. Finns inte mycket mer att säga.

Novak Djokovic (1) – Richard Gasquet (17)
Om Gasquet vinner är det mer än en skräll – det är ett mirakel. I ordets rätta bemärkelse. Typ. Det händer inte en vanlig dag på touren. I dag är en sådan dag.

Andy Roddick (31) – Juan Monaco (21)
”A-Rod” borde vara sliten efter dusten med Federer i natt, vilket ger Monaco ett övertag. Det psykologiska övertag Roddick har efter att ha slagit sin store nemesis väger dock lika tungt. Oerhört svårtippat – men jag tror Roddick fixar det här.

Juan Martin Del Potro (11) – David Ferrer (5)
Riktigt intressant möte. Del Potro har gjort en fantastisk resa tillbaka till toppen efter skadan han ådrog sig i slutet av 2009 och har verkligen prickat in formen i år, men man gör nog rätt i att aldrig underskatta Ferrer. Tror ändå Del Potro är tillräckligt sugen på att ta hem den här turneringen för att slugga sig vidare.

Grigor Dimitrov (101) – Janko Tipsarevic (9)
Dimitrov tog sin första pinne mot en topp tio-spelare när han skrällbesegrade Tomas Berdych härom dagen. Chansen är tyvärr väldigt liten att han lyckas göra om den bedriften i dag, mycket på grund av sin orutin på den här nivån. Så: Hur mycket jag än hoppas på en ny skräll håller jag det för osannolikt.

Nicolas Almagro (12) – Mardy Fish (8)
Tungt möte – och om Fish inte fortfarande är grinig över att han konsekvent placeras på grandstand borde han gå segrande ur den här dusten.

Gilles Simon (13) – Andy Murray (4)
Andy Murray har fått extra vila efter Milos Raonics walkover. Bra eller dåligt? Svårt att säga, men det borde innebära att Murray hunnit förbereda sig mentalt på den här matchen. Håller han känslorna i styr borde han kunna avfärda Simon (som han leder över med 8-1 i inbördes möten) utan större bekymmer.

Jo-Wilfred Tsonga (6) – Florian Mayer (19)
Tsonga är en underhållande men något ojämn spelare. Mayer stabil, men inte lika tekniskt skicklig. Är det någon av topp tio-spelarna som ryker i dag så är det Tsonga, tyvärr.

Serena Williams (10) – Caroline Wozniacki (4)
Serena har dundrat fram som en bulldozer i den här turneringen. Behåller hon sin dominans i egen serve är redan halva matchen vunnen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB