Startsida / Inlägg

Murray & Nadal vidare

av Henrik Ståhl

Phew. Nattens kvartsfinaler bjöd på två rysare.

När jag tvingades kasta in handduken runt 22.30 i går kväll låg Andy Murray under med 3-2 i andra set efter att ha förlorat första set med 6-4 i matchen mot Janko Tipsarevic. Kan villigt erkänna att jag vacklade ordentligt då – och förberedde mig mentalt för en total pudel här i bloggen efter mina ”heta” tips.

Samma sak när jag i morse fick se Rafael Nadal först förlora andra set mot Jo-Wilfred Tsonga med 7-5 – för att därefter ligga under med 3-2 i avgörande set. Riktigt nervdaller där, särskilt också som Tsonga spelade riktigt bra medan ”Rafa” stundtals visade prov på den där krampaktigheten som plötsligt slog till i åttondelsfinalen mot Kei Nishikori.

Skönt då att han, efter att ha räddat breakboll vid ställning 5-4, slutligen sluggade sig vidare till semifinal – där han ställs mot just Murray. Blir lite av en Clash of the Titans, där vinnaren sedan har goda chanser att få den förmodade finalisten Novak Djokovic på fall.

Skönt också att mina tips inte gick helt åt fanders. Var ju minst sagt ute och cyklade i matcherna Williams-Radwanska (4-6, 1-6) och Azarenka-Bartoli (3-6, 3-6). Victoria Azarenkas första förlust den här säsongen, för övrigt.

Nu ska jag, förutom att sköta mitt jobb som webbredaktör på Sportbladet, ladda inför den fenomenalt heta kvarten mellan Djokovic och David Ferrer. På återseende!

Resultaten:
Andy Murray – Janko Tipsarevic 4-6, 6-3, 6-4
Rafael Nadal – Jo-Wilfred Tsonga 6-2, 5-7, 6-4
Marion Bartoli – Victoria Azarenka 6-3, 6-3
Agnieszka Radwanska – Venus Williams 6-4, 6-1

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB