Startsida / Inlägg

Nyheter i korthet

av Henrik Ståhl

Världsfyran Agnieszka Radwanska vann alltså finalen mot Maria Sharapova med setsiffrorna 7-5, 6-4. En mycket överraskande seger av en spelare som lite obemärkt seglat upp i WTA-toppen. Radwanska, som jämförts med legendariska spelarne Martina Hingis och vars spelstil ofta benämns ”gammaldags”, dansade igenom turneringen i Miami utan att tappa ett set.

– Det var märkligt. I semifinalen mot Marion (Bartoli) var det bara brutna servegame. Jag tror inte ens att hon vann ett enda game i egen serve. Nyckeln var att returnera bra. I dag var nyckeln i stället serven. Jag förlorade inte ett enda game i egen serve och det var därför jag vann, säger Radwanska till Tennis.com efter finalen.

På sin resa mot finalen slog Radwanska ut en i turneringen sensationellt storspelande Venus Williams (kvartsfinal) och ovan nämnda världssjua Marion Bartoli (semifinal), som chockbesegrade världsettan Victoria Azarenka i sin kvartsfinal.

Det ska bli spännande att se hur långt Radwanska kan gå i kommande Grand Slam-turneringar – kan hon nå längre än till kvartsfinal, som i Australiska öppna?

* * *

Leander Paes och Radek Stepanek (som fick respass i singelns tredjerunda efter förlust mot Rafael Nadal) vann dubbelfinalen mot tredjeseedade paret Max Mirnyi och Daniel Nestor med siffrorna 3-6, 6-1, 10-8.

– Vi var det mer aggressiva och, tycker jag, mer kreativa laget i tiebreak. Det var därför vi vann, säger Radek Stepanek efter finalen.

Titeln är Paes 50:e dubbeltitel i karriären. Det är också hans tredje raka dubbeltitel i Miami Masters efter segrar med Lukas Dlouhy 2010 och Mahesh Bhupathi 2011.

* * *

WTA diskuterar att vidta åtgärder för att få bukt med den höga ljudnivån från spelarna på damtouren.

– Det har initierats på grund av en ökad negativ respons från fansen angående det högljudda ”grymtandet” och den ökade publiciteten. Vi är skyldiga fansen att titta på det, säger Andrew Walker, presschef på WTA.

WTA hoppas kunna övertyga Internationella Tennisförbundet att hjälpa till att utbilda spelare på juniornivå.

– Med rätt utbildning kommer det att lösa sig själv, säger Walker.

* * *

Rafael Nadals knäskada är inte lika allvarlig som under säsongen 2009, då han tvingades avstå från Wimbledon, där han var titelförsvarare. Enligt världstvåan gjorde sig den gamla skadan påmind under träning hemma i Mallorca i februari och eskalerade under turneringen i Indian Wells, där han förlorade i semifinalen mot ärkerivalen Roger Federer.

Spanjoren är optimistisk inför den kommande grussäsongen:

– Behandlingen fungerar väldigt bra, säger han.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB