Startsida / Inlägg

Sagan över för Brian Baker i Franska öppna

av Henrik Ståhl

En klassisk match. En klassisk Grand Slam-comeback. Och en kämpainsats utöver det vanliga.

Det egentligen enda som saknades var den där välförtjänta skrällen. Och visst var det väl upplagt för det, när Brian ”Comeback Kid” Baker vänt underläge 0-2 i set och ruskat fram ett rafflande dramatiskt avgörande?

Tyvärr blev det inte så rafflande. Den långa frånvaron tog ut sin rätt och till syvende och sist visade det sig att Baker helt enkelt inte stod pall fysiskt för en femsetare (karriärens första i Grand Slam-sammanhang) och 12-rankade hemmafavoriten Gilles Simon viftade enkelt bort den där potentiella skrällen med övertygande 6-0 i avgörande set.

Siffrorna 6-4, 6-1, 6-7, 1-6, 6-0 till Simon känns ändå som ett sensationellt bra resultat för mirakelmannen Baker. Personligen tycker jag att det är oerhört synd att han lämnar turneringen så tidigt, men han gör det rakryggat och med bravur.

Nu bara hoppas jag att vi får se mycket mer av denne envisa och målmedvetna sagofigur i framtiden.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB