Startsida / Inlägg

Vamos Rafa!

av Henrik Ståhl

Har nog aldrig varit så här glad över att ha tippat fel förut.

Min huvudsyssla på Aftonbladet (nyhetsredaktör) hindrade mig tyvärr från att se den historiska finalen i Rom mellan herrarna Rafael Nadal och Novak Djokovic (7-5, 6-3), men min gissning är att den var alldeles alldeles underbar.

Särskilt för alla Nadal-fans därute, som fick bevis på att segern i Monte Carlo inte var en lyckosam engångsföreteelse.

Min glädje består framför allt i att Nadals seger rör om ordentligt i grytan inför vad som lär bli en episk upplaga av Franska öppna. Om världsettan hade besegrat ”Rafa” i Rom (igen) hade Djokovics självförtroende skjutit i höjden medan Nadals dito rasat ner i källaren, vilket gett ”Djoker” ett ordentligt försprång i jakten på nästa Grand Slam-buckla.

Nu känns utgången oviss igen. Nadal är favorit (ordningen återställd), tillsammans med Djokovic. Federer underdog i högform. Uddlös Murray trolig kvartsfinalist. Motiverad del Potro eller laddad Isner eventuell semifinalist med skrällpotential. Revanschsugen Juan Monaco bortglömd bubblare.

Och så vidare.

Så, tack för det Rafa!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB