Startsida / Inlägg

Dags att ge upp snart, Hewitt?

av Henrik Ståhl

Det finns ju ingenting så sorgligt som att se en stjärna falla.

Nu har Lleyton Hewitt aldrig varit någon stor personlig favorit, men jag har alltid beundrat hans kampvilja och envishet.

Nu tycker jag dock att det börjar gå lite för långt.

Den 31-årige i dag 205-rankade forne världsettan har för länge sedan passerat sitt bäst före-datum på touren. Förlusten mot 56-rankade Ivo Karlovic, som även han för länge sedan passerat karriärens zenit, i Queen’s Club Championships (Aegon Championships), är ett i raden av bevis på detta dystra faktum.

Att förlusten dessutom kommer på gräs, där Hewitts giftiga returnerande och karakteristiska lobb som en gång varit så effektiva mot grusspecialister (gav honom en Wimbledon-buckla 2002, till exempel), gör saken så klart etter värre.

Vore inte det bästa helt enkelt att lägga av nu, Hewitt?

* * *

Känns som att det även är lite nu eller aldrig för Andy Roddick i London. Forne världsettan fortsätter dala på rankingen och återfinns på undre halvan av topp-50.

32-rankade amerikanen möter 67-rankade Eduoard Roger-Vasselin i sin första match. En ovanligt viktig match för att vara en 250-turnering. Roddicks form har varit allt annat än bra i år (bortsett från en explosion mot Federer i Miami) och har redan en tung uppförsbacke inför Wimbledon.

Minns ni hans lilla utbrott i Shanghai förra året, när han lämnade podiet på en presskonferens efter att ha uppmanat reportern att gå i pension? Reporterns fråga lär upprepas under året om inte hans negativa formkurva vänder snart. Drastiskt.

* * *

En annan spelare att hålla ögonen på i London är så klart Kevin Anderson. Tror inte att 2012 blir året då han får sitt stora genombrott (även om det börjar brinna lite i knutarna nu för 26-åringen), men det är onekligen intressant att iaktta hans form på gräset inför Wimbledon. Unnar verkligen kämpen att ta sig förbi andrarundan i Wimbledon.

* * *

Roger Federer får, som väntat, möta Florian Mayer i sin första match i Gerry Weber Open, efter att tysken slagit 202-rankade amerikanen Tim Smyczek 6-4, 6-4. Blir intressant att se vad 24-rankade Mayer kan ha att sätta emot Federer, som han aldrig lyckats ta ett se av på tre tidigare möten.

* * *

… och nu är ”Fed” ett steg närmare ett nytt möte med fruktade talangen Milos Raonic. Oj, vad jag vill se det mötet. Och det lär vi väl få också? Ze Zhang har visserligen vunnit deras hittills enda möte, i Futures-turneringen Korea F3 2010, men på den här nivån borde inte 217-rankade 21-åringen vara något större hot mot kanadensaren.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB