Startsida / Inlägg

De går till kvartsfinal, del 2

av Henrik Ståhl

Ny dag, nya åttondelsfinaler (förutom de där två som avbröts i går och således måste avslutas i dag).

HERRAR

√ David Ferrer (6) – Marcel Granollers (23)
De båda spanjorerna har mötts tre gånger genom åren (Barcelona och Valencia 2010, Miami 2011). Alla har slutat med seger för Ferrer i två raka set. Har aldrig mötts i Grand Slam-sammanhang, så blir intressant att se om Marcel lyckas bärga sitt första set mot landsmannen. Allt talar dock för att Ferrer – som är en av mina semifinalkandidater – går segrande ur striden. Om inte i tre raka så i fyra set, där max två är någorlunda jämna.

√ Richard Gasquet (20) – Andy Murray (4)
Står 3-3 i inbördes möten. Gasquet vann deras senaste match, i Rom, efter en imponerande insats: 6-7, 6-3, 6-2. Möttes på Roland Garros för två år sedan, och den gången blev det en femsetsrysare som Andy Murray slutligen vann – efter att ha vänt ett 2-0-underläge (4-6, 6-7, 6-4, 6-2, 6-1). Murray har kämpat i motvind under hela grussäsongen och har inte sett hundraprocentig ut i Paris. Samtidigt har grusspecialisten Gasquet ångat på ordentligt och hittills bara tappat två set. Murray lär behöva spela sällsynt aggressivt för att förhindra en ny förlust mot 20-rankade fransosen. Blir säkert en av dagens jämnaste matcher och kan sluta hur som helst. Tror Gasquet blir dagens ”högoddsare” (2,37) som ger lite klirr i kassan.

√ Janko Tipsarevic (8 ) – Nicolas Almagro (13)
Första mötet någonsin för serbiske världsåttan och 13-rankade spanjoren. Almagros fördel ligger i han är en utpräglad grusspelare, men Tipsarevic har imponerat under grussäsongen (seger över Djokovic i Madrid som höjdpunkt). Har dessutom sett pigg och formstark ut i Paris. Tror Tipsarevic tar hem det – om han lyckas störa Almagros matchrytm tidigt.

√ Rafael Nadal (2) – Juan Mónaco (15)
Ett möte mellan Nadal och Milos Raonic hade varit riktigt intressant. Mónaco är stark på grus, men mot en Nadal i omänsklig form har han givetvis inte en suck. Nadal hade vunnit om han så valt att gå på sparlåga.

DAMER

På grund av tidsbrist tvingas jag göra en kortfattad tippning här:

Klara Zakopalova (42) – √ Maria Sjarapova (2)
Varvara Lepsjenko (61) – √ Petra Kvitova (4)
√ Li Na (7) – Jaroslava Sjvedova (142)
√ Arantxa Rus (97) – Kaia Kanepi (25) 

Återkommer med lite mer utförliga analyser efter matcherna.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB