Startsida / Inlägg

De vinner kvartsfinalerna

av Henrik Ståhl

Gott folk!

I morgon kickar damernas otroligt spännande semifinaler i gång, men först ska vi avverka ett gäng kvartsfinaler på herrsidan.

Så här ser spelschemat ut (svensk tid):

√ Roger Federer (rankad 3) – Mikhail Youzhny (33)
Drömlottning för Federer. Youzhny har aldrig besegrat världstrean på 13 försök. På gräs har han bara lyckats plocka två set på fem matcher. Blev helt utspelad i Halle för två veckor sedan (6-1, 6-4). Vad som eventuellt kan tala för Youzhny, om än i begränsad utsträckning, är Federers krånglande rygg. Är han i så gott skick att han väljer att spela tror jag dock inte att han kommer ha några större problem mot 33-rankade ryssen.

David Ferrer (5) – √ Andy Murray (4)
Dagens mest öppna, och således svårtippade, match. Andy Murray kan vara den spelare som imponerat allra mest i turneringen, medan Ferrer höjt sig till en helt galen nivå på ett underlag där han oftast drar kortaste strået (ursäkta ordvitsen). Murray må ha sett starkast ut av de båda hittills, men Ferrer är tveklöst den som tagit andan ur en. Problemet för Ferrer i dag blir faktiskt, tro det eller ej, Murrays psyke. Den där barnsligt tjuriga ”nu skiter jag i det här”-mentaliteten tycks vara helt bortblåst i Wimbledon. Det kommer därför förmodligen inte att räcka med att gå ut stenhårt offensivt och plocka enkla poäng och game för att få Murray ur balans – Ferrer måste spela på samma extremt höga nivå som mot del Potro i går. Och ha marginalerna på sin sida igen, för Murray med sin bredare repertoar kommer inte att passa som handen i handsken på samma sätt som argentinaren. Lär bli en jämn sammandrabbning (som kanske till och med går till fem set?) men i slutänden tror jag hemmafavoriten Murray ror det här i land.

√ Novak Djokovic (1) – Florian Mayer (29)
Vad som talar för Mayer? Att Djokovic äter en dåligt stekt kyckling med magsjuka och inflammerad nerv i benet som följd. Inte ens säkert att han förlorar vid ett sådant scenario. Semifinal nästa för ”Nole”, helt enkelt.

√ Jo-Wilfried Tsonga (6) – Philipp Kohlschreiber (30)
Är det slut på skrällar nu? Torde rimligtvis vara det, nu när det bara är åtta spelare kvar i turneringen. Finns det en enda droppe kvar i skrällreserven tror jag dock att Kohlschreiber suger åt sig den. Tsonga hade skadeproblem (rygg) i åttondelsfinalen mot Fish men hävdar att det inte är något bekymmer i dag. Världssexan inledde svagt mot Fish (första dagen, före regnavbrottet) men visade prov på kyla och starka nerver när han klev ut ett dygn senare och ryckte taktpinnen ur amerikanens hand. Om Kohlschreiber får en bra start i dag har han god chans att skrälla, men tror Tsonga håller huvudet kallt, servar stabilt och sluggar hem det här i tre eller fyra set.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB